Stockholmsjenna

William och hans ponny

 

De senaste dagarna har William pratat en del om stallet och vår ponny ”Kalle”. En dag när jag hämtade honom från förskolan berättade personalen att William hade lekt häst och ”galopperat” till matsalen när de skulle äta lunch. Haha, positivt tycker jag att han gillar hästar.

 

 

I lördags blev det därför en stalldag för oss. William fick rida sin ponny och han var så lycklig. Vi började med att pyssla med Kalvin och göra honom i ordning för ridning. Kalvin är verkligen så gullig och snäll när William är i närheten.

 

Vi gick sedan upp till ridhuset för ridning. Skrittade runt några varv och William tjatade hela tiden om att trava och att det skulle gå ”snabbare” som han själv uttryckte det. Så det blev några varv trav med.

Saker man blir påmind om när man travar runt från marken är att förbättra flåset/konditionen. Jag får öva på tills det är dags för galopp, haha!

 

 

Men William var så duktig, och man märkte att han tyckte det var så kul! I början höll jag i honom samtidigt som jag sprang bredvid. Men sista gångerna testade jag att låta honom själv hålla balansen. Tyckte han var så himla modig och duktig! Och Kalvin med såklart.

 

 

Vi avslutade sedan med att skritta av lite utomhus runt hagarna innan vi gick tillbaka till stallet. Pysslade med Kalvin och lät honom sedan gå ut i hagen igen.

Efter ridningen gick vi till kafeterian och åt lite mellis. Bra för William att fylla på kroppen med lite energi.

 

 

Blev en riktigt mysig stalldag tillsammans och det är som sagt så kul att William är intresserad och verkar tycka det är kul att vara i stallet. Det värmer mammahjärtat 🙂

Nästa gång har jag lovat att William ska få rida lite över bommar. Får se vad han tycker om det. Han har sett hästhoppning på tv och säger att han ska hoppa 😉

 

Min familj  <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats