Stockholmsjenna

Vilovecka

Under de senaste dagarna har vi haft totalkaos i stallet. Vi har renoverat om lite för att få plats med 3 nya inackorderingar som kom igår. Kan säga att man inte haft koll på något. Därför har Hero verkligen fått sin vila. Jag var ju lite rädd att man skulle bli för ridsugen och inte klara av att låta honom få sin vila, men det här vart ju perfekt.

 

I tisdags så skrittade jag lite i ridhuset, i onsdags så gick jag en ca. 30 minuters promenad runt travbanan, i torsdags fick han vila helt och bara vara häst (så han slapp helt se mig), i fredags släppte jag honom en snabbis i rundcorallen då han bockade och skenade runt som en dåre (hej överskottsenergi…) och i lördags åkte jag ut till stallet kl. 06.00 på morgonen för att hinna rida honom innan jobbet.

 

Skrittade då i ridhuset då det var så mörkt ute när jag väl hoppade upp i sadeln. Med tanke på hans energi dagen innan så trodde jag att jag skulle få mig en flygtur, men han var rätt lugn faktiskt. Det var skönt att känna hur han verkligen skrittade på, tog ut steget och skrittade igenom hela kroppen. Red mycket på serpentiner, böjda spår och ställde om honom lite för att jobba med att mjuka upp sidorna. Travade sedan lite, det vart mest jogg och tog en kort galopp då jag stod upp i sadeln och hade halvlånga tyglar.

 

Nu blir det att sätta igång mjukt och försiktigt i en vecka innan man kan rida på normalt igen.

 

IMG_5730 IMG_5733

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats