Stockholmsjenna

Variera ridövningarna!

Som ni trogna läsare säkerligen vet så jobbar jag ofta med lösgörande övningar när jag rider Hero. Ofta är det mycket utav de “vanliga”, serpentiner, volter, åttvolter mm. men det är lite tråkigt att göra samma sak hela tiden. Så ibland brukar jag köra en annan variant av exempelvis serpentinerna (som man kan variera huuur mycket som helst).

 

Jag tänkte därför ge er två tips om hur man kan rida lite varierat:

 

 

Tips 1

 

Päronformade serpentiner

 

 

Superbra för att få hästen extra lösgjord och smidig i sidorna. Jag brukar rida den i alla gångarter, och i galopp brukar jag antingen fortsätta i förvänd galopp eller så gör jag ett enkelt byte.

Låt säga att vi börjar i höger varv. Då rider man en (skulle gissa på trekvarts) tiometersvolt ur hörnet. När du kommer till medellinjens mittpunkt så ställer och böjer du om hästen och går sedan in på en likadan volt  fast åt andra hållet. Då blir bågarna päronformade.

 

Tips 2

 

ZickZack-diagonalt

 

 

Denna övning brukar jag rida och tänka lite i stuk med “Ruter-ess”. Denna är bra för att få hästen mellan inner och ytterhjälper samt framför hjälpen men den ger också träning för den sidförande hjälpen. Var noga med att du använder dina ytterhjälper varje gång du kommer ut på spåret där du svänger emot nästa sida. Börja sedan att ställa hästen något in mot mitten och lägg på den sidförande innerskänkeln.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats