Stockholmsjenna

Uppskatta varandra varje dag

Igår såg en jag en diskussion på ett gravidforum på Facebook ang. uppvaktning eller inte uppvaktning på Mors dag. Det var en massa kommentarer på inlägget, vissa som blivit uppvaktade och andra som var sura och besvikna på sin partner som inte firat dom på mors dag.

Det här är inte första gången jag ser liknande inlägg. En gång såg jag ett inlägg när en person klagade på att partnern inte va hemma med henne om dagarna (för att han jobbade) och hon kände sig så ensam samt att hon va besviken på honom för att han inte ville ge henne massage när han kom hem från jobbet…

 

Igår kände mig tvungen att kommentera inlägget ang. mors dag. För jag blir ganska illa berörd när jag ser folk klaga öppet på sin partner på nätet, för en liten ”skitsak”.

Facebook är ju inte direkt anonymt. Ett klick på profilen och det är inte svårt att se vem partnern är…

 

När vi ändå talar om mors dag. Hur viktig är den dagen, egentligen? Det kan inte va hela världen att mors dag inte blev perfekt. Är det inte viktigare att VARJE dag visa uppskattning till varandra, ta vara på varandra och vara tacksamma för att man har varandra?

 

Alla blir inte uppvaktade på mors dag och så är det bara. Men istället för att klaga kan man göra det bästa av situationen. Jag kommer aldrig kunna bli uppvaktad på mors dag av Sebastian, även fast jag vet att han hade uppvaktat mig om han fanns vid liv. Men jag kommer få göra det bästa av situationen, unna mig själv något och ge mig en klapp på axeln för att jag är en mamma. Jag får spendera mors dag med min son, för det är ju faktiskt om relationen mamma-barn som mors dag handlar om. När min son blir äldre kommer han förstå innebörden av mors dag. Medan han är yngre? Ja då får jag väl hitta på något tillsammans med honom. Exempelvis fråga om han vill/kan rita en teckning till mamma eller spendera en mor & son dag på Junibacken tillsammans. Vill jag unna mig ”lyx” och va barnfri, ja varför inte boka in en spa-dag själv med vänner medan nån är barnvakt? Det är bara en själv som kan begränsa en och det är ens inställning till saker som kommer leda till hur man mår.

 

Sen anser jag att om man nu känner sig besviken, då är det nog bäst att prata face to face med sin partner och berätta vad man känner. Funkar inte det så kanske man kan ta hjälp av vänner eller kanske parterapi om man tycker att det är problem i förhållandet. Det kommer garanterat inte bli bättre för att man klagar på sin partner på sociala medier…

 

Med det sagt. Gör inte en så stor sak av en dag som mors dag. Lev, njut och uppskatta varandra istället. Och inte bara på dagar som alla hjärtans dag, mors dag, fars dag utan gör det VARJE DAG 🙂

 

Lev här och nu, livet går inte i repris. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jjuulliiaas

    Tycker det är så viktigt att prata om detta med sin partner vad man förväntar sig och inte innan det sker. Nu har inte jag fått mitt barn än utan vi väntar vårt första som är beräknad i september. Men vi har redan nu börjat prata om vad vi tycker passar oss och våran livsstil. Vi har sagt att vi kan uppskatta varandra, gratta och uppvaktning på sängen. Men inga paket utan mer något litet bara för att visa uppskattningen. Men som sagt är det inte bara en gång om året man ska uppskatta varandra. Det handlar om att hela tiden hjälpa, uppskatta, vara tacksam och ge beröm till den andra. Tror det är en viktig sak att komma ihåg också, älska varandra alla dagar!

  2. Majda

    Sååååå himla bra inlägg! Tycker det är så tråkigt att man nästan aldrig får höra hur bra någons partner är förutom vissa utvalda dagar samt om de exempelvis kommer hem med en present, då ska den minsann fotas och upp på sociala medier. Varför är det så svårt att uppskatta varandra alla dagar, inte endast på alla hjärtans dag, mors dag, fars dag osv.. varför lyfter man fram sin partner endast när den är vääääärldens bästa för man fått en present. Viktigt att vi tar oss tid att se varandras bra sidor och inte endast småsakerna som gör partnern lite sämre vissa dagar.

  3. Sara

    Du har så rätt i de du skriver.. många är väldigt hmmm otacksamma rent ut sagt..och uppskattar inte de dom har. Men jag tror inte att dom förstår hur skört livet är. Varje dag är verkligen en gåva och varje dag man får spendera med sina älskade är oxå en gåva. Ha en underbar dag 💞

stats