Stockholmsjenna

Travat över bommar

Gammal bild från hoppträning

 

Idag vart det ett pass i ridhuset. Tänkte skritta fram utomhus, men precis när jag hämtade Hero så började det regna. Varken jag eller Hero är särskilt förtjusta i regn…

Då det var hinder och bommar framme i ridhuset så passade jag på att rida över bommar under passet.

 

Red dock fram först i alla gångarter och Hero kändes alert och fin. Vänstergaloppen är som vanligt riktigt fin, pressade honom lite i den,  men jag tror att han var lite mör efter hoppträningen i tisdags då han inte riktigt orkade hela vägen.

I högergaloppen föll han ut i volten, så försökte jobba med att parera honom ordentligt och passa yttersidan. Vilket är lättare sagt än gjort…

 

Efter uppvärmningen började jag smått rida över bommarna. Det var väldigt långt avstånd mellan, 1.20 m , men Hero var lika överambitiös som vanligt och trampade på ordentligt med bak första gångerna tills han insåg att han inte behövde trampa så mycket utan istället kunde stretcha ut lite på steget över bommarna.

 

Red inte jättemånga gånger över, utan jobbade honom istället på volter och med övergångar då han tenderar att springa ifrån efter galoppen.

Det vart 60 minuter ridning, med en hel del skrittpauser emellan. Tyckte det var rätt viktigt idag eftersom han gick så hårt i tisdags.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats