Stockholmsjenna

Träningsupplägg

 

Efter en lite lugnare vinter med Kalle har jag en ny träningsplan för honom. Just nu jobbar vi mycket med styrka, uppbyggnad och sitsträning. För Kalles del betyder detta att det klättras en del i backar, rids över bommar och samlande arbete (övergångar och tempoväxlingar för att aktivera bålmuskulaturen). I galoppen är mycket fokus på att rida övergångar, dvs. galoppfattning och galoppera några steg för att sedan göra en övergång till trav innan det blir en ny galoppfattning osv. Superbra träning för både häst och ryttare. Jag som ryttare får verkligen öva på min hjälpgivning med att vara noggrann, kvick, planerande. Samtidigt övar jag mycket på min egen sits.

 

 

Kanske låter som ett tufft schema, men självklart görs inte detta varje dag utan jag lägger alltid upp en planering för varje vecka hur och när detta ska fokuseras på 🙂 Allt handlar om planering och eftertanke. Något man kanske inte vet om mig är att jag varje dag innan ridning tar ett noggrant beslut på vad som ska övas på under passets gång och då väger jag alltid in hur han tränats dagarna innan, hur planen är för dagarna efter och hur han känts. Sen händer det ibland att man får ändra planen när man sitter på om dagsformen inte varit som man tänkt sig. Alltid bra att ha en plan B då.

 

Kalle har iallafall känt väldigt fin på sistone när man själv väl rider rätt. Han är lite ”seg” att få igång (han är ju trots allt en äldre ponny som behöver lite längre uppvärmning), men när man väl får honom att gå korrekt och man själv rider bra är han sååå fantastisk fin! Alltid roligare att rida när man får till det och det känns bra 😀

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats