Stockholmsjenna

Träningarna

1

Hero går ute på bete nu och är så nöjd med livet. Dessutom går träningarna riktigt bra. Tänkte att jag ska kortfattat beskriva lite vad vi gjort på senaste (när jag inte hunnit blogga).

Jag beskrev i ett tidigare inlägg mitt upplägg som jag testat på ett tag, och nu har vi trappat upp med mer dressyrträningar. Hero har varit riktigt fin och otroligt samarbetsvillig på sistone. Det mest positiva med honom är att han är så otroligt mjuk och fin att rida. Speciellt med tanke på att han om en månad fyller 19 år!

Under dressyrträningarna har vi jobbat mycket med ryggningar och sidvärtsrörelser. I galoppen har vi jobbat mycket utan väggar och att få honom att spåra korrekt utan att något ben slinker iväg någonstans (vilket det lätt gör när travare breddar). Han har varit superduktig och verkligen kämpat på!

Vi körde även lite bommar och hoppning en dag. Vilket Hero var superglad över! Efter en lång uppvärmning så fick han jobba på lite extra över bommarna då jag kortade upp honom mer så han verkligen fick skjuta ifrån sig med bakbenen, och även fast han först tyckte det var sjukt jobbigt så ställde han upp och gjorde det så bra! Fina fina Hero <3 

2

 

Sen har vi såklart varvat träningarna med en del uteritter som innehåller klättning, hoppa diken och lite härlig galopp på ängar. Han har blivit bättre ute nu med, men ibland ser han fortfarande spöken överallt. Jag tror däremot att jag som ryttare utvecklats otroligt mycket där och blivit modigare då jag förut kunde bli lite besvärad när han började snurra runt, resa sig osv. Men nu rider jag bara på när han håller på och fjantar sig.

 

1 2 3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats