Stockholmsjenna

Svaren från frågestunden

Fråga från Anna: Kan du berätta lite om Heros personlighet? Var är det som gör Hero speciell?

Oj, vilken svår fråga! Det som gör Hero speciell är det sätt han beter sig på. Han är otroligt tydlig, rak på sak men med charmen i ögat. Han är så pass tydlig i sitt kroppsspråk att det nästan är som att han pratar med en, så tydligt förstår man honom. En oerhört personlig häst med andra ord. Han är världens snällaste mot människor, väldigt lugn, välhanterad men en riktigt drama queen när något plötsligt händer som kan skrämma upp honom. Han ska då alltid göra allt 100 gånger värre än vad det är.

 

Fråga från Anonym: Har du pojkvän? Eller träffar du någon?

Nej, jag har inte en pojkvän. Ja, jag träffar någon.

 

Fråga från MollyVad är ditt mål med ridningen?

Jag har inga specifika mål som att ”rida OS” eller sånt. Mitt mål med ridningen är att utvecklas och hela tiden bli en bättre ryttare. Jag vill ha kul samtidigt som jag får träna och göra det jag älskar.

 

Fråga från Lisa: Vad äter Hero för foder?

Hero äter grovfoder, havre, betfor och mineraler. Han har en beräknad foderstat och får 13 kg hösilage, 0.5kg havre, en skopa betfor och ett mått mineraler varje dag.

 

Fråga från Emma: Du bloggar ju för horsespot. Hur är de som bloggportal? Finns det några nackdelar med att blogga där? eller är det bara fördelar? Kram på dig

Jag tycker att HorseSpot är en väldigt bra portal. Man kan känna sig stolt och trygg att vara under deras vingar. De hjälper alltid till om något dyker upp och Linn som man har mest kontakt med är väldigt snäll och hjälpsam. Hon gör ett otroligt jobb! Det enda negativa kan vara att det ibland tar lite lång tid innan saker blir gjorda. Eftersom jag har fått fler bloggerbjudanden från andra portaler som jobbar extremt hårt med promoting utav sina bloggar så är det väl något man önskar mer utav HorseSpot. Men jag är ju fortfarande kvar här så HorseSpot hade ju fler bra fördelar ändå 🙂

 

Fråga från Marica: Har du några enkla bloggtips att dela med dig av?

Mitt bästa bloggtips är att vara sig själv, skriva för sig själv och inte känna en massa måsten. När man kommer in på en blogg så märker man direkt om det är en bloggare som är desperat och bara vill bli stor, och sånt gör ju att man klickar sig bort från bloggen på engång för det finns inge nöje med att läsa när allt bara känns framtvingat och falskt på den bloggen. Det bästa är att bara vara sig själv, ha en öppet hjärta och ja, skriva till sig själv så blir det mer intressant.

 

Fråga från Nathalie: Vad är ditt hetaste tips för en bra blogg? Hur går man från 0-10 000 läsare på sin blogg?

Lite som det jag svarade på frågan är ovan, att man ska vara sig själv och skriva till sig själv. Ett desperat intryck är inget bra intryck. Det gäller att skaffa sig bra kontakter samt nätverka med andra bloggare. Att ha vänskap med andra bloggare, stora som små, är inget fel. Det ger snarare ett moget intryck och kan hjälpa båda parter. I hästblogg-branschen verkar det tydligen vara lite tabu.

 

Fråga från Anonym: Kan du skriva några egenskaper som din drömkille ska ha?

De viktigaste egenskaperna min drömkille ska ha är att han ska vara omtänksam, lugn, charmig, händig, mysig, pålitlig och rolig. För mig är det viktigt att hitta en kille som jag kan skratta och ha kul ihop med. Jag vill att han ska få mig att ta mig ur min ”comfort-zone” och våga göra nya saker, det skulle vara ett bevis på att jag litar på honom och känner mig avslappnad i hans närvaro. Han får hemskt gärna gilla hästar, eller iallafall respektera min sport. Han behöver aboslut inte vara en hästälskare eller hänga i stallet varje dag, men jag vill att han ska respektera min passion för hästarna och gärna vara delaktig vid speciella sammanhang. Han får gärna ha egna intressen eftersom mitt intresse tar mycket tid (vilket han måste förstå och respektera), och något som får mitt hjärta att slå några extra slag är om han har något som han verkligen brinner för. Jag älskar passion och drivkraft hos människor, då får man mig lätt på fall. I övrigt vill jag att han ska vara en som man kan dela sitt vardagsliv ihop med: gå igenom både roligheter samt tråkigheter, stå och laga mat ihop, gå på promenader, göra spontana resor eller bara mysa framför en film.

 

Fråga från Ryttarlivet: Har du hittat någon medryttare än?

Nej, jag har inte hittat den rätta medryttaren till Hero än.

 

Fråga från Katarina: Vad tycker du om PS-tränsen? Alla verkar vara himmel eller helvete när det gäller dem.

Jag kan nog inte uttala mig direkt om de är bra eller dåligt på hästen då jag inte testat ett sånt träns på Hero. Jag tror att tränsen säkert är jättebra anatomiskt, men jag är svårflirtad och har svårt att tro att det skulle bli nån ”wow-effekt” på Hero. Jag har sedan Strömsholm inprintat att ”saker som sker/känns är för att ryttaren inbillar/förväntar sig att det ska vara så”. Lite så tänker jag alltid om alla nya produkter med. Utseendet utav PS tränsen kan jag iallafall kommentera: vissa är grymt (!) snygga medan andra ser lite för mycket ut. Men det är en smaksak och de har ett brett sortiment så det finns nog något för alla där 🙂

 

Fråga från Anonym: Hur tror du ditt liv är om 5 år? 

Om 5 år har jag precis tagit min lärarexamen och ska ut och arbeta. Jag har förhoppningsvis en underbar pojkvän/sambo och självklart hoppas jag på att Hero fortfarande finns då.

 

Fråga från Marica: Har du några framtidsplaner för dig och Hero?

Jag har inga specifika planer med honom mer än att ha kul ihop och utvecklas så mycket som det går. Han är trots allt 18 år nu, så vi njuter utav nuet och tar allt som det kommer. 🙂

 

Fråga från Nicole Andersson: I början när jag läste din blogg fick jag uppfattningen om att du var en bortskämd och dryg stockholmare. Men efter att ha läst din blogg i några månader har jag ändrat uppfattningen helt och du verkar ju vara världens goaste tjej! En kanske lite konstig fråga, hur tror du att andra uppfattar dig vid första anblick?

Det är tyvärr inte första gången någon får den känslan om mig efter första gången de sett/träffat mig. Ofta får jag höra att ”jag trodde du skulle vara världens drygaste tjej, men istället är du den snällaste tjejen som finns”. Får dessutom ofta höra att jag är försnäll många gånger. Jag har svårt för att vara sur på någon utan förlåter väldigt lätt. Jag ger dessutom alla en chans. Så ditt första intryck av mig är nog inte helt ovanligt 🙂 Men motbevisade fördomar är ju ett bra bevis på att man aldrig ska döma någon för sitt yttre utan alltid ge insidan en chans.

 

Fråga från Ryttarlivet: Vad är viktigast för dig när det gäller din medryttare? Jag drömmer själv om att kunna bli medryttare för att få mer hästmystid men också att få mer tid i sadeln såklart. Vore härligt att verkligen lära känna och utvecklas med en häst. Mysa, pyssla, mocka, rida privatlektioner… Dock är kraven på medryttare oftast väldigt höga (av de annonser jag sett) så det känns helt omöjligt för en vuxen nybörjare som jag själv att någon gång få chansen. Vore intressant att höra hur du tänker då jag läste i ett äldre inlägg att du sökte medryttare. Kram!

För mig är egentligen inte antal år i sadeln som spelar någon roll. Jag har tidigare haft ”ridskolenybörjare” som ridit Hero och det var otroligt kul att se deras utveckling. Det som är viktig för mig när jag väljer medryttare är att det är rätt person som har en bra känsla för ridningen, och viktigast utav allt: att personen klarar av Hero. Det är det absolut viktigaste eftersom jag själv tävlar och tränar, så då måste saker fungera. Det är även därför jag enbart söker någon som vill rida dressyr, och gärna mest för tränare. Sen pga. att Hero är en liten olycksfågel så ser jag det enormt viktigt att man har god hästkunskap. Jag lämnar ju min ögonsten till någon, och då vill jag att vid sjukdom/skada ska han få den bästa skötseln som går att få. Då måste medryttaren ha så pass mycket kunskap att h*n kan sköta om honom bra.

 

Fråga från Anonym: Hur ser du på din framtid?

Ljust. Jag tror att min framtid kommer bjuda på mycket kul, men även såklart en del motgångar som jag kommer kicka i backen och klara av.

 

Fråga från Molly: Vad är ditt mål med Hero?

Mitt mål med Hero är att ha en massa kul och utvecklas mer. Jag vill fortsätta jobba med hans utbildning till ridhäst och hela tiden få honom snäppet vassare tills han själv inte vill längre.

 

Fråga från Marica: du några planer på att köpa ny häst?

Inte just nu, men den dagen Hero inte finns mer så lär jag köpa en ny häst.

 

Fråga från Nathalie: hur når man framgång?

Svår fråga. Det viktigaste för att nå framgång är att våga tro på sig själv, vara ödmjuk, noggrann, låta saker ta tid och vara en perfektionist.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ryttarlivet.com

    Tack för svar på mina frågor! Tycker att du verkar ha en väldigt bra inställning. Hoppas att ni hittar rätt medryttare för er! Tänker mig att du måste bli helt överöst av ansökningar, känns som att det går väldigt få hästar per ryttare här i Stockholm så trycket blir hårt 🙂 Önskar dig en fortsatt härlig sommar!

stats