Stockholmsjenna

Svar på frågorna från frågestunden

Fråga från Jessica josefsson: hur gammal är du?? ^^
Svar: Jag är 19 år gammal. Men fyller 20 år nu i april.

Fråga från Linnea: Hur högt tävlar du med din häst 🙂
Svar: Nu har vi tagit det lugnt med tävlingarna. Men om jag skulle starta några klasser idag så skulle jag starta LB:1 i Dressyr samt 90cm -1 meter hoppning.

Fråga från Moa : Hur länge har du haft Big Hero och vad har du för mål med honom? 😀 Kram Moa
Svar: Jag har haft Hero i 4 år nu i april. Jag sätter nya mål varje år. Klicka HÄR för att komma till år 2011’s mål.

Fråga från Anonym: kommer du alltid in gratis på nattklubbar?såg dig igår(fredag)utanför lobby och du vart ju genast inpekad före alla andra.
Svar: Haha, vilket akutellt ämne då skvallerbloggen Topriders skrev om detta. Jag har tur som har bra kontakter och otroligt gulliga vänner som jobbar inom nattklubbsvärlden så ja, jag kommer oftast in gratis. Men absolut inte alltid.

Fråga från Micaela: När vill du flytta hemifrån och hur skulle du vilja inreda din nya lägenhet då?
Svar: Jag vill flytta hemifrån när jag har tiden till. Men ev. så blir det så att jag flyttar om någon månad till egen lägenhet i samband med jobb. Jag skulle vilja inreda min lägenhet i modern stil med en touch of häst. HV-Polo prylar får gärna vara med i inredningen.

Fråga från Anonym: jag undrar om du har tips på bra galoppövning för att stärka vänster galopp!? 🙂
Tack för en sjukt bra och inspirerande blogg. Kram Elin
Svar:  Min favoritövning för att stärka galoppen är mycket simpel och alla kan göra den. Träna på galoppfattningar! Gör en galoppfattning och galoppera 4-6 galoppsprång, bryt sedan av och jobba hästen i trav tills den går i balans och i en bra och jämn takt, gör sedan en ny galoppfattning och upprepa sedan övningen från börjar.  Denna övning gör jag på Hero 1-2 gånger i veckan och det är superbra! Variera med att göra denna övning både utom- och inomhus samt på både rakt och böjt spår. Om du gör denna övning noga samt ofta så kommer du snabbt märka skillnad! Annars rekommenderar jag att använda dig utav bommar när du arbetar med galoppen. Det stärker!

Fråga från din skratt guide: hur blev du intresserad av just Hero ? 🙂
Svar: Jag föll för honom först vid provridningen. I hans annons fanns det ingen bild och det stod inte speciellt mycket om honom. Men när jag provred så kände jag att det kändes rätt. Han var en perfekt blandning utav Charam och Mimmi (de två ponnyerna i  mitt liv) så jag visste att det skulle bli perfekt!

Fråga från Anonym: har du pojkvän?lr någon på g?
Svar: Nej jag har inte någon pojkvän. Jag är glad och nöjd som singel!

Fråga från Jessica josefsson: rider du bara hero eller gör du nåt annat med honom? nh elr liknande? 🙂
Svar: Jag rider mest, men eftersom jag tycker att det är viktigt att jobba hästen från marken så gör jag gärna lite nh-övningar då och då med honom för att stärka våra band. Men jag är verkligen inte ett NH-proffs. Tycker NH är lite trist faktiskt..

Fråga från Elin – en hästblogg med en otrolig sköthäst : Vad lyssnar du på för musik? =)
Svar: Oj, det är väldigt blandat. Men jag lyssnar mycket på NRJ, samt det som spelas ute på nattklubbarna.

Fråga från Sofia : Hur länge har du ägt hero?
Svar: Nu i april så har jag ägt honom i 4 år!

Fråga från Anonym:  Vad jobbar du med? eller vad vill du jobba med?
Svar: Just nu jobbar jag inte med något förutom att ta pass i stallet. Men har tidigare jobbat både inom stall, restaurangbranchen, EF Språkresor, Börjes Tingsryd samt Ung08 festivalen. Men jag kommer ev. börja jobba om någon vecka på en hästgård. Då kommer både jag och Hero flytta dit.

Fråga från Louise : Vad är Hero för ras? 🙂 Jättefin iaf!´
Svar: Hero är en varmblodig travare.

Fråga från Emelie: Hur ser tävlingsplanerna ut för dig och Hero i år? =)
Svar: Som det ser ut just nu så satsar vi på att starta åtminstånde en lokal hopp och en lokal dressyr. I hoppning blir det 1m eller 1.10 beroende på hur redo vi känner oss och i dressyr blir det LB-klasser. Annars så kommer vi träningstävla på pay and jumps och liknande i år i lite högre klasser.

Fråga från Linnea : hur gammal är hero?
Svar: Hero fyller 15 år den 6 Juli i år.

Fråga från Frida : hur högt har du hoppat bana på hero?
Svar: 130 cm

Fråga från Frida : Vad kunde hero när du köpte honom?
Svar: Hero var okej utbildad. Han gick fint i skritt och trav, men galoppen var inte så mycket utbildad. Han kunde vänstergaloppen men höger kunde han inte alls. Dock så hade han stått i ett år innan jag skaffade honom så han var väldigt grön.

Fråga från Anonym: När du köpte Hero, kollade du enbart på travare då eller var det andra raser också?
Svar: Nej jag kollade på andra hästar som var utav andra raser också. Jag hade faktiskt själv fördomar mot travare innan.

Fråga från erika<333 : har du nån gång varit lite rädd/osäker när du ska rida eller när du rider?
Svar: Det är klart. Hästar är stora djur och ibland går det inte som man tänkt sig. Ibland kan jag bli nervös när Hero fjantar sig. Han är inte rädd om sig då och jag är livrädd att vi ska gå omkull eller att han ska skada sig ordentligt. Men annars är jag aldrig rädd/osäker.

Fråga från Jessica josefsson : när fick du din första häs
t?
Svar: Man kan säga att Hero är min första häst, så jag var 15 år, skulle fylla 16.

Fråga från Felicia & ridtravaren Stardom: Om du skulle köpa en till häst, skulle du välja en till ridtravare då eller någon annan sorts häst?
Svar: Det beror lite på vad jag hittar för något. För mig spelar inte rasen någon roll. Fast jag skulle inte komma hem med en islandshäst, fjording eller baskjir.

Fråga från Cissi : Hejsan!
Jag älskar dina frågesund men jag har aldrig fårgat eftersom jag skäms över att fråga hur man lär sin ridtravare att ta galopp skänkel.Jag har försökt flera gånger men det blir bara att hon springer änu fortare.Är det jag som gör fel eller förstår hon inte vad jag menar eller kan hon inte galopp skänkeln.Jag har sett henne flera gånger galoppera lite i hagen.Tacksam för ditt svar
Svar: Det låter ju som om hästen inte förstår din galoppskänkel, och om du gör fel är det svårt för mig att veta i och med att jag inte sett er i verkligheten. Om du inte vet hur man lär en häst galoppskänkeln så tycker jag att du ska ta hjälp utav en tränare för att det ska bli rätt. För galopp kan hon allt, det är naturligt för alla hästar att galoppera. Var väldigt tydlig när du lär din häst galoppskänkeln och gör den hellre tydlig och överdriven än oklar. Och använd röstkommandot ”Galopp” när du gör galoppskänkeln. Om hästen inte kan röstkommandot kan man göra med longering för att lära hästen kommandot. Lycka till!

Fråga från Anonym : Har du nånsin haft problem med att Hero lägger tungan över bettet? Jag har ett varmblod som är väldigt duktig på det.. Har du något förslag på hur man kan lära bort det?
Svar: Jag har faktiskt aldrig haft det problemet.. Men minns att en häst på ridskolan ofta gjorde det. Då använde de ett tungfels bett och det funkade på honom. Har du testat det? Ifall du inte gjort det så tycker jag att det är värt ett försök. Bettet hittar du bland annat på Hööks.

Fråga från Anonym: Har Hero alltid varit i samma stall under tiden du haft honom?
Svar: Nej, på Ekeby har vi stått i snart 3 år. Innan det bytte vi stall några gånger innan vi hittade rätt.

Fråga från Elin – en hästblogg med en otrolig sköthäst: Hur gammal är Hero?
Svar: Hero fyller 15 år den 6 Juli!

Fråga från Linnea: vad jobbar du med xd?
Svar: Just nu jobbar jag inte med något förutom att ta pass i stallet. Men jag kommer ev. börja jobba om någon vecka på en hästgård. Då kommer både jag och Hero flytta dit.

Fråga från Frida: Är det du som utbildat honom från travare til ridhäst? :))
Svar: Ja det kan man säga. Visserligen så har han aldrig varit en riktig travhäst. Han är inte startad, utan endast tränad. Och innan han kom till mig så red Lisa in honom. Efter det har jag utbildat honom, speciellt hans galopp.

Fråga från Katarina : Har du sett Kissie någon gång när du vart ute i Sthlm? (;
Svar: Absolut, det har jag gjort. Jag och Alexandra (som jag helst kallar henne) gick i samma skola och har varit bekanta sen vi var typ 13-14 år? Vi brukar hälsa på varandra ibland när vi träffas på krogen. Men vi pratar inte direkt med varandra så mycket (har hänt att vi snackat någon gång lite när vi träffats på krogen) och umgås inte.

Fråga från Anonym: Vartifrån handlar du det mesta till dig och Hero? (Utrustning m.m.)
Svar: Jag handlar det mesta från Hööks, Lyckås Ridsport, Hästbiten samt Häst och hund-huset. Jag passar dock mest på att handla hästsaker från nätet från olika affärer samt på alla ridsportmässor. Snart är det ju Euro-horse mässan!

Fråga från erika<333 : hur länge har du ridit?
Svar: Jag har ridit i 9 år. Men är uppväxt med hästeriet då min syster red och tävlade mycket när jag var yngre.

Fråga från D A G A K A R L S S O N // foto & design : Har alltid undrat hur du uttalar Heros namn – ”Hero” med svenskt uttal eller liksom ”Hee-row” (haha) med engelskt uttal? 😀
Svar: haha, vilken rolig fråga!
Jag säger Hero med svenskt tal. Typ ”He-ro”. Fast ibland när folk inte fattar hans namn så brukar jag säga ”Hero” med engelskt uttal. Fast sen säger jag Hero med svenskt uttal väldigt snabbt. Låter nästan som om jag säger ”Heejdå” (snabbt). Engång när jag sa Heros namn i stallet så svarar en tjej med ” Hej då, eller vadå? Vart ska du?”. Men jag kanske ska ta och göra ett videoinlägg om hur jag säger hans namn så får ni höra.

Fråga från Emilia Norin : Är du sveriges tredje största häst blogg ?
Svar: Jag har inte kollat topplistan på ett tag, men i höstas var jag det.  Men jag är fortfarande en utav Sveriges största hästbloggar (och de första, bloggat sen 2007).

Fråga från Elin – en hästblogg med en otrolig sköthäst: Red du på ridskola när du var liten?
Svar: Ja, jag red både på Tungelsta Ridskola samt bästa Blåkulla Gård/Västerhaninge Ridskola.

Fråga från Anonym: Rider många av dina vänner?
Svar: Ja de flesta utav mina tjejkompisar rider eller har ridit. Men jag har fler killkompisar än tjejkompisar, och killarna rider inte 😛

Fråga från Louise : Är Hero din första ”egna” häst? 🙂
Svar: Ja. Jag hade en ponny när jag var yngre men han var inte min egen.

Fråga från Elin: Hur högt tävlar du med din häst i hoppning och dressyr? 🙂
Svar: I nuläget LB Dressyr, 1m hoppning.

Fråga från Jennie: Hur ofta tränar du för tränare? 🙂
Svar: En gång i veckan tränar jag hoppning för Jennie Sjöström.

Fråga från Anonym: När du är i stallet, rider du oftast själv eller ihop med någon?
Svar: Jag rider oftast själv när jag väl tränar. När jag rider ut så rider jag oftast med sällskap.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    SV: tack för att du tog del av min fråga jag hade på bloggen om utevistelse 🙂 Det är så kul och bra att få reda på hur alla andra tänker och vad de har för erfarenhet om sådant 🙂 tack!!

  2. Frida

    Kollade på några av dina filmer på youtube. Han har ju jättefin teknik i hoppningen. Vad kul!! Hoppas det kommer gå super för er i tävlingåret 2011 🙂

stats