Stockholmsjenna

Studs hoppning

Skärmavbild 2013-09-26 kl. 21.13.36

 

Igår hoppade jag och Hero lite. Fick panik för någon dag sedan när jag insåg att det om mindre än en månad är dags för hoppkurs för Kaspar Hållsten och vi inte har kommit igång med hoppningen.

 

Så jag passade på att bygga upp en enkel men givande övning: studs på låg höjd. Byggde upp 4 studshinder på 50 cm.

Började med att värma upp honom i alla gångarter. I galoppen såg jag till att han lyssnade på mig både med förhållningar och framåtdrivande. Han var lite seg framåt, men men kände ändå skillnad på hans galopp.

Travjobbade mest med att se till att gas och broms fanns där idag.

 

Värmde sedan upp över en liten bom innan jag hoppade studsen. Hero hoppade jättefint, speciellt i vänster varv vilket är hans lätta varv. I höger bytte han galopp i mitten av studsserien, men det är nog för att han inte är riktigt stark ännu. Lyckades dock få honom att behålla rätt galopp i höger och nöjde mig då. Studs är en övning som man inte ska nöta på för mycket då det ger hästen mjölksyra, och vi alla vet väl själva hur det känns…

 

Avslutade sedan med att galoppera lite då jag lät honom bara rulla på, och travade samt skrittade av ordentligt. Var riktigt nöjd med honom efter passet, men nu gäller det bara att få till rutinen att hoppa varje vecka.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats