Stockholmsjenna

Stall & ridning

Vardagen rullar på som vanligt. Förstår verkligen inte hur dagarna kan gå så snabbt?! 😱

Jag har haft en del helt fantastiska träningar i stallet med Kalvin. Vi varvar mycket uteritter, dressyr och arbete från marken just nu. Uteritterna blir ca. 5 km långa längst med en anlagd slinga som finns i anslutning till gården där vi står.

I dressyren har jag jobbat en del med min sits & att hitta tillbaka styrkan. Tappade en del efter graviditeten så nu fokuserar jag på att hitta tillbaka igen. I övrigt har jag varierat en del under träningarna. Mycket fokus på grunderna, lösgjordhet och hitta rätt knappar. Förutom själva grundridningen har vi jobbat en del med skänkelvikningar, öppna, sluta och galoppombyten. Kalvin är verkligen en läromästare som har det lätt för just de ovanstående.

Tycker det är kul att lära känna en ny häst och ju mer man jobbar även upptäcka vad som är hästens starka sidor. Och såklart att även hitta sina egna styrkor och svagheter såhär efter graviditeten. Kroppen förändras ju en del.

Vid arbete från marken har han löslongerats en del. Jag har även jobbat en del med NH när han ändå varit lös i rundcorallen. Han lyssnar otroligt bra vid inkallning och jag upplever att jag fått en helt annan relation till honom.

Han verkar trivas otroligt bra i stallet där vi står nu (vi flyttade dit i Augusti). I förra stallet kunde han va lite svårfångad i hagen och vi var alltid tvungna att ha grimma på honom. Här går han utan grimma i hagen, är lättfångad och brukar gnägga när man kommer för att hämta honom. Han är även lugn & harmonisk i all hantering och i boxen 😊

Ibland känns det som att han alltid har funnits i våra liv (har inte berättat än, men han är väldig lik min förra häst Hero), men nu i slutet av oktober är det 6 månader sedan jag köpte honom ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats