Stockholmsjenna

Rida lösgörande öppna

Hade ett bra pass med min fina Kalle förra veckan. Han hade varit lite stel dagen innan så fokus var mycket på lösgörande arbete och att variera formen under arbetet.

Huvudfokus var på tempoväxlingar, övergångar och öppna. Red en övning då man rider öppna längst med hela långsidan, när man kommer till C/A vänder man rätt upp på medellinjen och när man kommer till andra kortsidan byter man håll och rider öppna på långsidan igen. Det som är skönt med den övningen är att den gör att man ofta byter varv. Man kan även variera den med att istället för att vända rätt upp så kan man efter halva långsidan vända rätt över ridbanan och byta varv på det sättet istället.

Kalle var väldigt arbetsvillig och lite taggad ibland. Men han blev även väldigt svettig och trött. Jag blev iofs också svettig så det var ett bra pass för oss båda 😊

I galopparbetet var fokus på att galoppera kortare sträckor och istället göra flera galoppfattningar och övergångar. I början var Kalle lite hetsig och ville galoppera på lite, men tyckte han lyssnade bra på mig och skötte sig fint.

Avslutningsvis skrittade vi av runt hagarna på gården innan vi gick tillbaka till stallet. Pysslade om honom efteråt, stretchade, masserade med Arnika och putsade utrustningen. Lika viktigt att ta hand om hästen efter ridning som innan 😊 Brukar ta ca. 45 min för mig att pyssla om hästen efter ridning.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats