Stockholmsjenna

Pluspoäng till Hero

Gick in på gårdagens hoppträning med en inte så bra känsla. Jag hade oerhört ont i magen att varje gång jag skulle sätta mig ner i traven kändes det som ett knytslag i magen. Eller det kändes mer upp mot revbenen… Ont gjorde det iallafall.

Vi började med att värma upp hästarna över upphöjda travbommar som låg på medellinjen. Hero var fin, men man märkte att han tyckte det var jobbigt. Vissa gånger gick det riktigt bra, och sen föll han ur lite. Kan ju ha varit också för att jag hade ont att jag spände mig.

 

Vi hoppade sedan ena långsidan med travbom-räcke-oxer-räcke-oxer. Hero var jättefin, men ville några gånger hoppa i högergalopp i vänstervarv. Men jag tar åt mig felet för när jag väl ändrade min ridning föll han in i vänstergalopp istället.

 

Vi gick sedan vidare och hoppade långsidan med räcke-räcke-oxer-räcke-räcke i båda varven. Hero var superduper fin! Tränaren la sedan in bommar mellan hindrerna. För att hästarna skulle få jobba lite mer styrka.

Vi avslutade med den övningen och Hero gick så jävla bra! Fick en ruskigt bra känsla och han verkligen jobbade ordentligt med bak. Den ena rundan kommer jag leva på länge för den var helt perfekt! Sedan vart han lite mör då sådana här hoppövningar är väldigt tuffa för hästarna, det är som att vi ryttare skulle träna styrka på gym för en PT.

 

Både tränaren och jag var riktigt nöjda med Hero. Han är så himla fin och duktig! Jag brukar ha problem med att han rusar efter hinder men idag var jag väldigt noggrann och han lyssnade riktigt bra!

Ett plus poäng till Hero var att alla de andra hästarna rev flera hinder i den sista övningen, men alla bommar låg kvar när Hero hoppade.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats