Stockholmsjenna

Planera veckans måltider

I samarbete med WW ViktVäktarna

Härliga söndagsmorgon 💕 Vi startade upp dagen vid 07.30 imorse. Smått sömniga men ändå utvilade efter en ganska bra natt.

 

Denna förmiddag har jag varvat lek tillsammans med William och planering. Jag har planerat in den kommande veckas måltider med hjälp av material från WW ViktVäktarna. Efter förra veckan som var så hektiskt så har jag en lite lugnare vecka framför mig och har lite mer tid över.

 

 

Tänkte dela med mig av mina tips för att planera in veckans måltider:

  • Skapa en meny för veckan. Ta 30min av helgen för att skriva ner vad du skulle vilja äta den kommande veckan, leta recept och förberedd så du inte behöver stå på exempelvis tisdagen och börja leta efter recept osv. då.
  • Välj maträtter du tycker är kul att laga och skapa variation så du inte står och lagar likadan sorts mat varje gång.
  • Ta nån dag under veckan och gör lite mer mat som går bra att frysa in eller gör matlådor så man inte behöver laga mat varje dag.
  • Kolla igenom ditt vanliga schema i samband med att du planerar in måltiderna. Så du inte planerar in att tillaga en måltid som kräver lite mer tid en dag då du har en lång dag med mycket på jobbet/plugget eller andra aktiviteter.
  • Gör en inköpslista i samband med att du planerar in måltiderna. Då är det lättare att du kommer hem från matbutiken med rätt varor och inte spontanköper sånt som inte behövs.

 

Har du några fler tips du skulle vilja dela med dig av? 😊

 

 

Avslutningsvis vill jag tipsa om en tävling som LOPPI har. Om ni går med i #mammapeppen eller redan är med så har du chansen att vinna en fin blender från KitchenAid värde 8499kr. För att vara med och tävla, klicka HÄR.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats