Stockholmsjenna

Nyttigt med skrittarbete

 

Haft en helg i stallet. Snacka om dundervarmt väder hela helgen. I lördags var jag ute tidigt på morgonen för att hinna rida lite innan det blev för varmt. Kalvin var så gosig hela tiden i stallgången när jag fixade i ordning honom. Han är en otroligt mysig häst som gärna vill stå och gosa länge.

 

Planen var först att rida en sväng i ridhuset, men då det hade börjat bli så varmt innan jag kom ut från stallet så struntade jag i det och red på ridbanan istället.

 

Efter en vanlig uppvärmning i alla gångarter fokuserade jag på skrittarbete under lördagens pass. Han har gått en del under veckan, så tyckte han var värd ett träningspass med skritt. Och tro på mig, man ska aldrig underskatta att skritta sina hästar mycket. Det är otroligt viktigt och nyttigt!

 

Jobbade en del på böjda spår och med tempoväxlingar i skritten. Noga med att han hade en bra framåtbjudning under hela passet. När han började kännas lösgjord så red jag lite skänkelvikningar samt bakdelsvändningar. Han var så mjuk, följsam och fin! Otroligt alert.

 

Kände mig nöjd efter det och gav honom långa tyglar samt skrittade av för hand. Trots enbart skrittarbete så var både han och jag svettiga. Glad i efterhand att jag inte gick in till ridhuset…

Kalvin fick en svalkade dusch samt stretch efter passet innan han fick gå ut i hagen igen. Världens bästa ponny! <3

 

I söndags åkte jag ut senare på kvällen för att mocka boxen och borsta samt pyssla lite med Kalvin. Kände att han var väl värd en vilodag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats