Stockholmsjenna

Nattlampa till bebis

Jag tycker det är svårt att bestämma mig för om jag ska använda nattlampa eller ej till William. Han har några olika i sitt rum. Men ibland upplever jag det som att nattlampan mer förstör hans sömn. Det känns som att när han vaknar till så intresserar han sig mer för själva lampan och piggnar till snabbt. Men sen är problemet att om det är för mörkt i rummet (utan nattlampa) så blir han mer ledsen när han vaknar till.

 

Jag kan lixom inte bestämma mig för om jag tycker att nattlampa är bra eller dåligt? Det enda jag tycker just nu är att det är väldigt sött med nattlampa som inredningsdetalj. Jag minns även när jag var barn att jag hade en bordslampa som även var en nattlampa och jag älskade den. Den nattlampan skulle alltid vara på när jag skulle somna, alternativt så skulle dörren va lite på glänt och lampan i hallen tänd. Jag tyckte det blev för läskigt om det var helmörkt. Medan jag är helt tvärtom idag och kan knappt sova om det inte är kolsvart.

 

 

Använder ni nattlampa och hur gammal är barnet?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Majsan

  Vi har alltid haft nattlampa till våra barn. Yngsta är nu 11 år och hon vill fortfarande ha en lampa som lyser. Hon har sin fönsterlampa tänd på nätterna. Nu har hon som en halvvägg emellan så den lyser mindre där hon sover.

 2. Anna

  Vi har en som själv slocknar efter 45min så är det inte för mörkt just under nattningen. Sonen är snart 15 månader.

 3. Elaine

  Ja, men det är mest för att vi ska kunna se något under natten när vi matar. Vi har en ljusslinga runt nedre delen av deras spjälor i spjälsängen. Då lyser det upp tillräckligt, men stör inte barnen. De är 7,5 mån 🙂

 4. Lisa

  Har inte haft nattlampa till dottern som nu snart är 3 år och kommer inte att ha det till sonen på 8 månader heller (vad jag känner nu). Tänker som du, att det mer stör dem och att det är bra med naturligt ljus, att sömnen får följa solen mer, att somna när det är mörkt (svårt på sommaren dock) och vakna när det är ljust.

stats