Stockholmsjenna

När någon snor ens bilder

Igår morse när jag vaknade så vaknade jag till meddelanden om att en tjej tagit bilder på Hero, lagt upp på sin Instagram och kallar honom för “sin häst” vid namn Casanova.

Det enda jag kände var bara “suck”. Visst, jag kan tänka mig att det finns fler här i världen som finner lycka med att leka någon de inte är på internet och sno andras bilder, och låtsas att de äger något speciellt djur. Jag själv förstår inte vad de finner med det hela att sitta och göra så. Men så är det.

 

Jag hann kolla igenom profilen lite, och såg att det fanns bilder på andra hästar med (då hon i kommentarerna påstod att hon hade 3 hästar), samt bilder på några hundar. Självklart dyker frågan upp: Vems djur är det på bilden egentligen? Vem har hon snott bilderna ifrån?

Då det bryter mot Instagrams regler att publicera andras privata bilder så tänkte jag under rasten på jobbet skicka en anmälan, för uppenbarligen är det ju inte bara jag som är drabbad då det fanns bilder på flera djur.

Men jag upptäckte då att kontot redan var borttaget. Antingen så raderade hon det själv, eller så kanske några som tipsade mig skickade in en egen anmälan.

 

Det intressanta var dock att när jag upptäckte att kontot var borttaget, så hade jag fått en ny följare. En följare som hade lika “udda” bilder/texter och kallade sig för samma namn som det andra kontot som hade snott bilderna. Självklart tror jag att det är samma person. Däremot så hade hon på det “nya” konto bilder på hundvalpar och inga hästar. Dessutom så såg jag att hennes äldsta bild var upplagd för 21 veckor sedan.

De frågor som finns nu är: Vad finner hon för lycka med att ta andras bilder och ljuga om att det är hennes djur på bilderna? Och hur många olika fejk-konton har hon egentligen?

 

Mitt bästa tips för alla er som finner ett konto som verkar fejk, är att om ni tvivlar. Be personen exempelvis ta bild på djuret med en lapp/skylt med ditt användarnamn på. Alternativt, om du tvekar på att någon du “träffat” via nätet är äkta, be personen ta en bild på sig själv med lapp med ditt användarnamn på. Är personen äkta, så gör hon/han det.

 

Här är iallafall den enda bilden jag hann ta från hennes Instagram (från det kontot som vart nerstängt). Det som tyder ännu mer på att det är fejk är att samma bild la jag upp i Maj i år, så man kan ju enkelt kolla vem som la upp den först…

 

IMG_0482

where to buy viagra uk
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Stockholmsjenna

      Har hänt mig med… “Jag” har tydligen ett konto på match.com som aldrig tas bort… Jag förstår verkligen inte vad de som snor andras bilder får ut utav det.

stats