Stockholmsjenna

MVC-besök

Somnade sent igår på grund av värkar som kändes ordentligt. Sov som en stock men vaknade till lite då och då när det kändes som värst i magen. Var klarvaken vid 05.30, somnade om efter 06.00 och när väckarklockan ringde vid 8 så var jag helt slut. Men det var bara att ta sig upp från sängen och starta igång dagen.

 

Fick bli en snabbdusch & snabbfrukost idag innan jag fick skynda mig in till Karlaplan för att träffa barnmorskan. Jag gillar verkligen att va där för jag tycker så mycket om min barnmorska, så det känns lite sorgligt att det kanske va näst sista gången idag.

Alla mina värden/prover såg fina ut, blodtrycket perfekt, SF-måttet följde sin kurva och lillens hjärta slog 145 slag i minuten. Det enda den envisa lilla pojken inte vill göra är att fixera sig… Han är fortfarande rörlig (men såååå nära att va ruckbar) och han har sjunkit ner ordentligt sen sist. Om vattnet skulle gå så finns en risk för navelsträngsframfall, så jag måste genast lägga mig ner och ringa förlossningen som i så fall ska skicka en ambulans enligt BM. Det är jag däremot inte så pepp på. Får hoppas på att förlossningen startar med värkar istället.

 

Vi pratade även lite om mitt förlossningsbrev som jag skrivit samt lite praktiska saker när det gäller att fastställa faderskapet eftersom jag och Sebastian inte hann göra det innan han dog. Min barnmorska är verkligen guldvärd som ringer runt åt mig för att fixa det så jag själv slipper ta tag i det. Läkarna på SÖS är redan informerade och med på noterna, vilket känns extremt skönt.

 

När vi sedan bokade in nästa barnmorskebesök sa hon ”så får vi se om vi ses då eller om lillen redan är här”. Åh, tänk va nära det är nu! Jag ska dock dit för ultraljud på fredag eftersom specialistläkaren ska kolla hjärtat lite extra och då träffar jag min barnmorska lite snabbt efteråt eftersom hon inte hade några ”patienter” vid den tidpunkten.

 

IMG_7572

Snart är lilla hjärtat här!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats