Stockholmsjenna

Markarbete

Igår hade vi en riktigt bra dag i stallet. Hade bokat ridhuset för lite hoppning. Men blev mest ett markarbetspass. Jag och Hero har ju inte hoppat något sen slutet av maj, så jag byggde upp en enkel övning för att vi skulle kunna komma igång lite. Var två cavalettis på rakt spår med 20 m mellan och sedan två räcken på 60 cm på diagonalen. Lågt, lätt och en perfekt komigång-övning.

 

1

Efter uppvärmningen red jag först på cavalettibockarna på långsidan. Övade på att ha en bra galopp samt att variera den. Räknade galoppsprången och övade även på att minska ett språng samt öka ett språng. Han gjorde det väldigt väldigt bra i vänster varv. I höger han har det lite svårare så där fick jag stötta honom mycket för att vi skulle få bra språng. Men han gjorde det super när jag väl hittade rätt knappar att kunna stötta honom med. Det är en hårfin gräns mellan att det blir för mycket stöttning och för lite stöttning på Hero. Det gäller att verkligen hitta mellanläget.

Efter att vi hade skuttat några gånger var på hindrena på diagonalen så hoppade vi allt på en åttvolt. Det vill säga att det blev lite som dogleg linjer. Cavalettibock på långsida-dogleg linje till räcke- galoppera genom kortsidan till cavalettibock- dogleg linje till räcke osv.

Hero var så jävla bra! Han gjorde det superfint och gjorde galoppombyten de fåtal gånger han landade i fel galopp. Men mestadels landade han i rätt galopp vid varvbyte.

Hoppade inte för många gånger då det var första gången sen i maj. Dessutom var det helt galet varmt i ridhuset!

 

2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessie

    En enkel och bra övning är att ha två låga skutt på rak linje med 20 m mellan. Skutt, lägg en volt, nästa skutt. Man kan öka svårigheten med galopper byte efter.

    Skoj att komma igång:)

stats