Stockholmsjenna

Lugnare period i stallet

Tänkte att en uppdatering med Kalle kändes aktuellt då det var ett tag sedan 🙂 Men allt har rullat på som det brukar i stallet. Kalle har gått varierat under veckorna och när vädret och underlager blev sämre (han har inte haft snösulor) så vi fokuset istället varit på dressyr, NH/relationsövningar samt longering och tömkörning. En lite lugnare period med andra ord.

 

 

I början av januari började han fälla massor av päls och i samband med det blev han lite segare. Då fick han en liten mini-vila med enbart promenader för hand, arbete från marken och fåtal gånger skrittades han uppsuttet på långa tyglar. Tror den vilan gjorde gott för honom då han fick tillbaka sin energi efter det. Har varit lyhörd för hur han känts och de gånger han varit segare än normalt har jag lagt alla planerna åt sidan och enbar skrittat honom.

Tycker det är viktigt att man alltid lyssnar på hästen, oavsett om man planerat eller vill annat.

 

 

Idag kommer hovslagaren ut till honom och då får han en vilodag. Sedan kommer han mestadels skritt-jobbas och gå lite lösgörande denna vecka. I början på nästa vecka kommer sedan hästmassören/equiphysioterapeuten ut och behandlar honom.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats