Stockholmsjenna

Knasiga, underbara Hero

1

 

Jag har haft några alldeles underbara dagar i stallet förra veckan. Åh vad jag hade saknat Hero efter midsommarhelgen.

Ena dagen red jag ett pass i ridhuset på ca. 40 min. Hero var riktigt riktigt fin att rida. Det var en sån enorm lycka att sitta uppe på hans rygg igen. Han var lite slö i skritten men så fort man började trava så vaknade han till och fick ett riktigt fint steg. Han var dessutom väldigt avslappnad trots att några byggjobbare höll på och grävde precis utanför ridhuset. Vanligtvis kan han bli lite bananas med han behöll lugnet 🙂

Bananas blev han sedan i lördags. Han hade varit lite bråkig ute med min medryttare så jag tänkte att jag skulle skritta ut mot samma ställe. De håller på och bygger om i/vid gården då de lägger fibernät så det står lite byggkoner, slangar och sånt längst med vägen. Marken är ju även lite annorlunda (eller ja, än vanligt) på sina ställen då de grävt. Och det där med annorlunda tycker ju inte Hero om. Så han flippade totalt när jag skulle ut på bilvägen efter att ha skrittat runt hagarna…

Vi tjafsade ett litet tag. Han vände hemåt och jag vände envis honom tillbaka. Tror vi höll på så ca. 5-6 gånger. Jag märkte att han hela tiden drog sig närmre och närmre elstängslet och jag försökte flytta honom bort därifrån. Vilket kändes rätt bra, förutom så sista gången då han skjuter ut rumpan mot elstängslet och *SMACK!* sa det och han fick en stöt. Herregud (!) vad jag flög rakt upp i luften, några meter framåt och sedan visade han sitt register av högre skolor och även dom ovan mark. Fint kan han minsann gå 😉 Och jag kunde inte sluta skratta lite åt honom då hela situationen blev lite komisk.

Tänk om hästar bara kunde lyssna på en och förstå vad man säger. Hade han bara gått rakt fram när jag bad honom om det så hade inget hänt, eller om han hade flyttat sig åt sidan och inte skjutit ut bakdelen mot stängslet… Han var en aning uppstressad efteråt, men slappnade sedan av då vi skrittade av åt andra hållet runt hagarna.

Medryttaren hade sedan ridit dagen efteråt och då han hade varit jättefin. Jag red igår i ridhuset ca. 40 min och då var han också jättefin! Får hoppas att han är lika fin att rida idag när det är medryttarens tur igen. 🙂

 

2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats