Stockholmsjenna

Julafton igår

Jag hoppas att ni hade en underbar julafton igår. Min var riktigt bra. Jag började dagen med att åka till stallet tillsammans med Sandra. Vi åkte dit på morgonen strax efter morgonfodringen. Hästarna stod fortfarande inne och åt på morgonfodret.

När jag kom in så märkte jag ganska snabbt att det hängde en rosa påse vid Heros box. Det var världens bästa stallägare som hade köpte en liten julklappt och hängt den där.

 

IMG_5377

 

 

 

Direkt efter den upptäckten så kom Sandras hund springandes mot mig en julklapp i munnen. Sandra hade hittat något som det verkligen skrek ”Jenny” om. Jag gnäller en del om att jag fryser om tårna när vi rider, så när Sandra hade sett dessa rosa (!) strumpor i affären så kände hon att de var perfekta för mig. Så himla gulligt! Och de kommer bli välanvända.

 

IMG_5372

 

 

Väl i stallet så red vi lite. Tanken var att vi skulle rida ut på en julaftonsritt, men det var inte så roligt väder när det regnade. Så vi red upp till ridhuset igen. Hero har ju dock sin vila, så det vart bara lugnt.

Hero fick sedan sin julaftonsmat då jag som alla andra år, proppar hans hinkar med morötter, äpplen osv.

 

När jag kom hem så var det bara att sätta igång att duscha och byta om innan gästerna kom. Syrran, min kusin och faster kom sedan vid 13.00 och vi började julfirandet med att dricka glögg, prata, kolla på Kalle Anka. Min faster fick även sin ena julklapp från min kusin (hennes son), en karibienresa tillsammans med vår familj (och min kusin). Hon hade ingen aning om det så hon vart helt chockad och överlycklig. Hon fick reda på julklappen genom en film som syrran & min kusin hade spelat in, och vi visade den sedan via tvn.

 

IMG_5405 IMG_5406 IMG_5390

Efter Kalle Anka fick vi sedan två till gäster, Björn & min mammas kompis. Det var även dags för julmiddagen. Jag som inte hade ätit någon frukost och hade varit i stallet höll på och hungra ihjäl! Jag åt så mycket och så snabbt att jag höll på att spricka.

 

IMG_5409 IMG_5411 IMG_5413

 

 

Efter julmaten hade vi alla nog matkoma. Under matkoman korkade vi upp en flaska champagne som vi drack. Vi fortsatte sedan med att dricka gott och snacka en hel del. Skönt när alla är vuxna och det inte är någon stress med att öppna julklappar.

Vi öppnade dock julklapparna sen vid 20.00. Jag är nöjd med alla mina paket. Fick bland annat min Karibien & Miami-resa betald och klar, en hel del kläder, väskor, hörlurar, smycken, pengar mm.

 

Jag tror att gladast vart min hund. Han har knappt skällt något på ett halvår, men igår när han fick öppna alla julklappar så vart han så glad att han skällde högt och vart alldeles till sig.

 

Efter julklappsöppningen så avslutade vi kvällen med en tradition vi har i vår familj. Vi satte oss och kollade på ”Ett päron till farsa firar jul” på dvd innan vi avslutade julaftonen.

 

IMG_5419 IMG_5422 IMG_5417 IMG_5427 IMG_5429IMG_5432

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hoppas du haft en riktigt god jul! 😀
    Jag skulle gärna vilja ha en lite utvärdering på strumporna när du testat dom 🙂 Lider också av frozen toes syndrome nämligen hahaha ;D

stats