Stockholmsjenna

Hotellnatt och vaccination

I början på veckan åkte vi in till stan och sov en natt på hotell. Så skönt att komma iväg lite från allt kaos, slippa tänka på städning, matlagning osv.

Men anledningen till varför vi sov på hotell var för att vi hade ett inbokat BVC-besök ganska tidigt på förmiddagen. Kände att det var värt att ta in på hotell än att behöva stressa på morgonen.

 

Vi kom in till stan strax efter lunch och checkade in på hotellet. William tyckte det var så spännande att han inte alls ville sova en tupplur. Men tillslut somnade han skönt och sov nån timme innan jag fick väcka honom då klockan blev 17.30.

 

 

Fixade oss i ordning och gick ut och åt på restaurang. Jag var lite smått nervös över hur det skulle gå att äta ute på restaurang, ensam, men en 1,5åring. Ni som har barn i den åldern vet ju hur det kan vara. Antingen supernöjda, eller så skriker dom, vill inte äta, kastar maten osv. Sen är det ju ganska lång tid man sitter stilla på restaurang i väntan på mat, nota osv.

 

 

Men, William skötte sig så himla bra! Lite gnälligt i början innan maten kom in. Tur att jag hade en grötklämmis i väskan som fick va räddningen medan vi kollade på menyn. Sedan fick vi lite bröd som William fick sitta och pilla med. Sedan åt han spagetti med köttfärssås och majs, samt så ville han ha lite av min mat vilket han fick. Såg så gulligt ut där han satt med tända ljus på borden och åt med minigaffel & minisked.

 

Efter varmrätten fick vi in lite glass då det ingick. Mums (!) tyckte William. Jag hade fullt upp med att ha koll på allt kring bordet plus äta själv så hann inte ta några bilder eller så. Vilket på sätt och vis hade varit kul att bjuda på.

Efter maten fick William spring i benen, vilket jag förstår då vi hade suttit där i 2h. Så vi betalade notan och sedan gick vi tillbaka till hotellrummet.

 

 

Jag hade packat med en liten påse med några av Williams favoritleksaker och han blev så glad när jag tog upp den ur väskan. Han lekte lite med bilarna innan vi tog en dusch. Sedan satte vi oss i sängen och kollade lite på en barnfilm innan vi båda somnade.

 

På morgonen vaknade vi upp utvilade och redo för en ny dag. Startade med hotellfrukost vilket alltid är fantastiskt. Här tyckte jag det var lite svårare när man är ensam med en liten. Alldeles för mycket spring i benen, hålla Williams hand och samtidigt försöka plocka & bära med sig frukost. Gjorde det enkelt att jag plockade en gemensam tallrik till oss båda och sedan tog jag en mindre tom tallrik där jag la upp till W. Jag åt däremot mest hotellets fantastiska gröt. Så gott och mättande!

 

För att göra det hela enklare så valde jag även ett bord som låg nära mat/dryck ifall jag skulle behöva gå dit så det inte var för långt bort. Fick hjälp av en snäll person som satt vid bordet bredvid att ha ett litet öga på W medan jag sprang några meter bort (men kunde fortfarande se honom) och hämtade kaffe och dryck till oss. Gick fint med det. Men man stressar sig ju en aning som förälder 🙈

 

 

Efter frukosten gick vi upp till rummet igen, packade klart allt, bytte kläder och sedan checkade vi ut och promenerade till Sophiahemmet. Var dags för Williams 18-månaders vaccination vilket gick såå bra! Han var nöjd & glad hela tiden och när han väl fick sprutan så grät han i ca. 30 sekunder innan han slutade när BVC-sköterskan blåste lite bubblor.

 

Vi pratade även om att Williams remiss till hjärtläkaren inte kommit än (6mån försent) och konstaterade att de måste ha glömt skicka kallelse för i hennes journal står det att W skulle fått tid i maj 2018 och Augusti 2018… Så om jag inte har nog med saker att ringa om, så ska jag även ringa Barn hjärtcentrum och kolla upp det också 🙈

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats