Stockholmsjenna

Hoppträning igår

Gårdagens träning vart lite hoppträning. Eftersom vi ska börja vara med på hoppträningarna igen efter ett sommaruppehåll så var det dags för lite gymnastik tyckte jag.

Det började med att jag tänkte bygga studs, sen kom Johanna och tänkte bomma. Efter det kom Erika och ville ha travbommar i en solfjäder och sist kom Johanna #2 och ville hoppa lite. Så det vart en ordentligt blandning på hinder och bommar ute på banan. Och alla tränade ju på helt olika saker. Fick nästan känslan av att det vart som olika “stationer”.

 

Jag började med att skritta och trava fram Hero och jobba med lite tempoväxlingar. Han var dock lite seg igår. Kändes som att han inte riktigt vaknat till liv. Efter att jag gick på galoppbommarna första gången så vaknade han till lite. Började då jobba honom varierat mellan travbommarna och galoppbommarna. Han gick super i travbommarna. Den hästen kan verkligen trampa!

 

Travhoppade sedan ett litet kryss med travbom innan ett par gånger innan jag började med själva hoppningen som var på studsen. De var 4 kryss-studs på rad. Började först att hoppa i vänstervarv då det är hans enkla varv. Och han taggade verkligen till. Snacka om att man satt på en lycklig häst som inte fått hoppa ordentligt på hela sommaren! Avslutade sedan några gånger i högervarvet och där gjorde han det lika suveränt! Dessutom så landade han i rätt galopp, vilket inte alltid händer. Så jag var verkligen supernöjd!

 

Tog inte många skutt utan avslutade istället med lite galopp och travarbete innan jag, johanna och en till tjej skrittade av runt travbanan. Jag är nöjd med Heros insats igår. Han går som vanligt in och och löser alla problem plättlätt. 

Nu får vi se om det blir hoppträning på tisdag eller nästa tisdag. Om det blir på tisdag den 11/9 så har jag en plan på att jobba Hero med avståndsövningar, linjer samt trav&galoppbommar innan det är dags för träningen.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats