Stockholmsjenna

Hopp & Stön samt skrittarbete

Dagen i stallet började med att jag hoppade och stönade på en torvbal. Även fast den hade varit inne på tining i 1 vecka så var den helt hård i mitten, fick bara av på sidorna utav balen. Som tur är så torvade jag i tid, så jag slapp behöva använda hela balen, så den biten som var så hård ställde jag i hörnet utav boxen så får väl Hero trampa på den själv medans den tinar.

 

Tog sedan in Hero och fixade i ordning honom för ett ridpass. Hade smått ångest över att det var plusgrader och kramsnö eftersom det blir snöstyltor då… Men medans jag fixade i ordning honom kom jag på att jag har ju bästa K9 Nanospray! Så jag sprayade hovarna med Nanosprayen och knallade upp till ridhuset. Inga styltor vart det!

 

Skrittade fram Hero och joggade sedan igång honom i både trav & galopp. Han hade en sån enormt stor trav idag att det var svårt att hänga med. Det är inte ofta han har den stora traven, men idag kom den fram. Efter att han var uppvärmd så tog jag en kortare skrittpaus innan jag började jobba med honom.

 

Idag körde vi dock bara “hårdjobbet” i skritt. Vi tränade rätt mycket på öppna (som Hero har det rätt svårt med), “utan väggar” samt skänkelvikningar. I början gick det lite trögt, men mot slutet gick han riktigt fint i skänkelvikningarna. Red lite sluta på slutet och det gjorde han suveränt som vanligt. Joggade sedan honom lite i trav som avslut innan jag skrittade av honom.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats