Stockholmsjenna

Hjälp, hur ska jag göra?

Jag har ett litet dilemma. Eller ja, vad jag nu ska kalla det.

William & jag bor i en ganska stor 2a (vi bor 20 kvm större idag än vad vi gjorde när vi bodde i en liten 3a inne i stan). När vi flyttade hit i början på året så gjorde jag så att William fick sovrummet och jag byggde som en sovalkov i vardagsrummet (som är ganska stort).

 

Det har funkat fint hela tiden. Men William slutade sova i sitt rum i somras och vill gärna sova nära. Så han sover i min säng nu. De gånger man nattat honom i hans säng/rum så är han otröstligt ledsen när han vaknar till mitt i natten. Så för mig blev det självklart att han får sova bredvid mig istället.

 

Men till “problemet”:

William bär ut alla sina leksaker till vardagsrummet från hans rum när han ska leka och det blir mer och mer trångt. Dessutom har jag svårt att göra saker i resten av lägenheten när W somnat eftersom jag lättare väcker honom i sovalkoven än om han hade sovit i sovrummet.

 

Eftersom jag är ensamstående kan jag inte alltid vara i hans rum medan han leker. Ibland måste jag städa, ibland laga mat/diska, ibland tvätta osv. Så då släpar han med sina leksaker till vardagsrummet. Han gör det även ibland fast jag är med och leker i hans rum. Så det slutar med att jag sitter där själv och leker med exempelvis lego och han är i vardagsrummet och leker 😂

 

Sen till problemet att jag blir lite begränsad när han sover i sovalkoven i vardagsrummet. På kvällarna kan jag inte ha lampor tända på samma vis som jag skulle kunna ha om han sov i sovrummet. Jag kan inte heller kolla på tv med normal volym, lyssna på musik, diska eller låta mycket med risken för att han skulle vakna. Det hade varit enklare om han sov i sovrummet eftersom då hamnar man en bit bort om jag exempelvis är i köket, plus att det går att stänga till dörren lite.

 

Jag vill inte tvinga honom att sova i egen säng eftersom han uppenbarligen inte vill. Så nu börjar jag fundera på om jag ska ta och flytta in min säng till sovrummet istället och göra som en lekhörna/lekyta i vardagsrummet eftersom det ändå är där han leker för det mesta?

Vad tror ni om det?

 

Jag tänker att han är ju “bara” 2år och har på sätt och vis inte ett jättebehov av ett eget rum. Tror han skulle va minst lika nöjd med en stor yta i vardagsrummet (där jag haft sovalkoven) att ha som lekyta plus såklart kunna använda hela ytan i vardagsrum som han redan gör (eller ja, ytan blir ju större om jag tar bort sängen från sovalkoven). Dessutom så är han ju mer “med” mig och jag kan va närvarande på ett annat sätt om jag exempelvis är i köket som är i anslutning till vardagsrummet än om han hade varit i sitt eget rum som är på andra sidan lägenheten från köket.

 

Jag tänkte självklart också ha kvar hans säng sovrummet bredvid min säng, så man sen kan ta steget att vi sover i varsin säng i samma rum när han känner sig redo. Just nu verkar han behöva närheten ❤️

 

Försökt leta lite på Pinterest efter inspiration på delade sovrum och hittade dessa:

Skulle jag känna att det inte funkar, så kan jag alltid ställa tillbaka min säng i sovalkoven igen och flytta in Williams saker i sovrummet. Är ju inte ett stort jobb, så man kanske helt enkelt ska testa och se? 💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mona

  Jag tycker din idé är klockren! 🙂 Så många fördelar med att ändra sovrumslösning/att du tar Williams sovrum. Har en pojke i samma ålder och det hade varit absolut bästa lösningen. Och så mysigt för honom att få en lekhörna i vardagsrummet, vår son har eget rum men vi leker mest i vardagsrummet här med = grejer preciiis överallt. De små vill ju vara med/nära där vi är. 🙂

 2. Weronica

  Hej fina du❤
  Tycker du ska göra det som känns bäst för just er! Du vet bäst. Att testa och se vad som funkar är gratis.
  Om det inte skulle funka så är det ju bara att flytta ut sängen igen som du skrev😀 (lite jobb blir det ju). Jag hoppas att han kommer godkänna det. Så det underlätta för dig efter han somnat👌
  Lycka till och kram på er båda❤

 3. Petra

  Jag tycker absolut att du ska flytta in din säng i sovrummet och ha en lekhörna i vardagsrummet i stället. Som du nämner är han ju bara 2 år och behöver ännu närhet och trygghet på natten. Tror att ni båda två kommer att sova bättre. Kanske han till och med vill sova i sin egen säng när han vet att den finns strax intill dig :). Och han verkar ju inte trivas att leka i eget rum ännu, så det är lite “bortkastat utrymme” att han har ett eget rum :).

stats