Stockholmsjenna

Hästen skadad igen!

Nu är jag hemma! Har varit i stallet och fixat till hästen vilket tog lite längre tid än jag ville.

När jag kom till stallet coh gick ner till hagen för att ta av Hero täcket eftersom jag inte orkade att denna också ska gå sönder så mycket att de inte går att använda ( 3 st täcken har gått sönder på ca. 1 vecka!) så märkte jag något som inte var så trevligt.
Monika som var nere och fodra hästarna vart själv helt förvånad och sa att ett hagbyte ska ske innan det går riktigt illa till.
Winston hade sparkat Hero på frambenet så blodet rann. Sår i hela ansiktet som det också kom blod ifrån. Suck! Även att svansskyddet på täcket blev avriven igår.

Fick ta in hero och tvätta såret. Dock slutade inte det blöda så fick sätta på en kompress med jodopax, vetrap över så det sitter fast och sedan linda över med fleecelinda. Får hoppas på att blodet stoppats till imorgon!

Hagbyte pratade jag redan om igår och alla som såg heros sår + fick reda på det sa att det inte är bus som dem två hästarna hållt på med. tyvärr… så hagbyte var aktuellt!
Vi fick testa med Lillen (en annan travare) och Hero och det fungerade jätte bra! Lillen är hingstig men Hero tog det lugnt och när vi gick för att titta till dme stod dem tillochmed och kliade varandra.

Men sen hände lite si och så i stallet och Karin (stallägaren) får helt enkelt säga vad som är bäst. En sak är säkert och de e att min häst ska inte står brediv den andra hästen för det går ju inte.

Jag tror inte någon hästägare vill ha sin häst sårig och skadad (varför jag ej ridigt honom på länge e för att han och den andra hästen bråkade förra veckan också och då vart helt hans bakfot svullen) och att behöva köpa ett nytt täcke varje vecka (fast under 3 dagar denna vecka vart de ju 2 täcken som inte var hela) är nog inte något som man vill göra...

Och jag vill säga det till er inom stallet som läser det här att jag vill inte att vi ska behöva bråka eller att någon ska bli sur. Men vem vill ha en skadad häst varannan dag så det blir att ta säkerheten först!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  mig hände det en annan sak, n'mligen att jag blev attackerad av en häst när jag skulle hämta min häst. hästen var helt galen, det såg glad ut när den kom fram till mig men sen helt plötsligt var hästen aggresiv och försökte hugga mig, stegrade och sen lyckades nocka mig och jag var helt svullen på huvet..inte kul kan jag säga. nu blir jag red varje gång en häst har öronen bakåt och går fram mot mig. fick höra sen av hästens ägare att den förra ägaren att det fanns en tjej som var mörkhyad (som jag) som hade häst i samma hage och gick ut ur hagen varje gång den hära hästen blev arg. hagbyte var ju självkalrt, men jag tycker inte så mycket om stallchefen eftersom det tog mer än 1 vecka tills hon fattade att jag menade allvar när jag sa att jag aldrig går in i den dära hagen igen. nu går han i hagen bredvid med snälla hästar. :)var din häst på löshoppning på torsholma (vallentuna, frösunda) för nåra veckor sen?

 2. Amanda igen

  men gick inte han själv förut? Eller så var det en häst som var väldigt lik honom som kom springande mot mig och min pålle iaf så fort vi tränade på rakan :Phaha okej, vi har några latmaksar i mitt stall med, men så brukar vi lägga dom efter Curry och då brukar även dom röra på benen ;P

 3. Amanda

  usch starckars honom! Min pålle kom oxå in med ett blodigt ben idag, och en annan häst i stallet, fast bådas var bara skapsår. Hoppas din häst snart mår bättre =)

 4. sara

  sv: Nej det har jag inte. Jag går cybergymnasiet och där går vi halvdagar så då jobbar vi in loven (höst, påsk och sport) men var tionde vecka är det veckatillförfogande då vi har tid för omprov och annat 🙂 Då brukar vi ändå få vara lediga ett par dagar! Fast jag är ju ledig på rödadagar, hehe.ha en bra kväll stackars häst

 5. Jossi

  Sv; Ne, jag för står det. Min syrras häst skadade ryggen för ett tag sen men nu är han bra =)Ja, det tycker jag att den är. Det blir inga klumpar av den =P

 6. carro

  jaa täcken e as dyrt ju! neej men det verkar ju helt sjukt att behöva slösa pengar på täcken när dom typ går sönder samma dag liksom!..

 7. carro

  jaa det e skit dyrt med täcken juu! oj shit nää det verkar ju helt sjukt åå behöva slösa så mkt pengar för att köpa täcken som går sönder samma dag!!:O

 8. stockholmsjenna

  svar till carro: jo men precis! Att köpa ett utetäcke kostar runt 600 kr. totalt har det gått åt 1800kr nu på täcken under lite mer än en vecka. 1200 kr bara dne här veckan för täcken. och i vinter kostar ett vintertäcke över 1000 kr. Ska man då behöva betala 3000kr i veckan för att hästen ska få ha på sig ett täcke? aldrig!

 9. carro

  jaa det där såret ser inte så kul ut…men fan va jobbigt att han vart skadad så mkt på sista tiden åå dyrt å köpa nya täcken hela tiden juu ;O

stats