Stockholmsjenna

Första veckorna i mammapeppen

Inlägget är i samarbete med ViktVäktarna

 

Just nu är jag inne på vecka 2 med WW ViktVäktarna och mammapeppen. Än så länge tycker jag att det går bra för mig. Det är lite svårt att få till planeringen ibland. Speciellt när oväntade saker dyker upp som vabb och liknande. Men det som funkar så bra är att jag kan ha koll via appen på vad jag äter och dricker. Det blir så mycket enklare att tänka efter om man ätit dåligt något mål och att faktiskt planera in vad nästa mål blir.

 

 

Jag har hittills gått ner lite över 1 kg, och det enbart genom att välja hälsosamma alternativ till maten. Jag blev faktiskt chockad när jag ställde mig på vågen. För mig är inte siffrorna på vågen så viktigt. Utan det viktiga är hur jag mår. Men av att enbart välja ut bättre alternativ i kosten så händer det saker med kroppen. Fantastiskt!

 

Jag älskar potatis (brukar kallas för potatis-Håkan från Sune 🙄🙈) och gör gärna potatisgratäng och liknande. Men nu har jag däremot bytt ut potatisen mot mer rotfrukter och vitkål. Minst lika gott! 🥕

Jag har inte heller behövt välja bort något vilket jag tycker är superskönt, utan jag äter såklart fortfarande potatis, men i mindre mängder. Jag har även alltid kunnat äta mig mätt och det tack vare maten som är 0 poäng 😄

 

Under veckan som gått har jag varit iväg på en hel del utflykter med William. Utflykter är ju lika med äta ute. Jag trodde det skulle bli svårare att välja bra mat då. Men det var också lätt. Med hjälp av appen kunde jag kontrollera hur många poäng måltiderna hade. Så på Junibacken som inte erbjuder så jättemånga alternativ i deras restaurang åt jag exempelvis en måltid med rostbiff, rotfrukter och sallad. Klart mycket bättre än en portion med köttbullar, potatismos och gräddsås som tidigare varit standard för mig för att jag enkelt ska kunna dela maten med William.

 

Såhär ser det ut i appen när man lägger in det man äter. Detta är min dag hittills. Jag har bara ätit frukost vilket var kaffe och en smoothie. Totalt blev det 2 poäng och det är för mjölken i kaffet ☕️ Till lunch kommer jag sedan fylla i tomatsoppa och till middag har jag inte bestämt mig än då jag kommer hem sent från jobbet.

 

Det ska bli spännande att se hur nästa vecka blir. Jag planerar även att få in mer träning för det har jag inte lyckats med än. Men får nog satsa mer på vardagsmotion för mig pga. tidsbristen. Har du några tips att ge?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Vi har köpt hem ett promenadband, så på kvällarna kör vi en halvtimma till ett TV-program vi ändå tittar på. Vi börjar med en halvtimma och jobbar oss uppåt. Har man plats för ett sånt tycker jag att det helt klart är värt det. Vi köpte ett som går att fälla ihop så man lätt kan ställa undan det. 🙂

 2. Lena

  Bra jobbat! Ett tips är att du behöver tugga för att kroppen ska bli mätt. Jag tänker att smoothie och soppa riskerar att du känner dig hungrig fram på eftermiddagen och att du då väljer något sämre att äta?

  1. stockholmsjenna

   Tack för tips. Visste faktiskt inte att det är så. Som hästtjej brukar man prata om tuggbehov när man pratar om hästarnas mat. Men intressant att det är liknande för människor.
   Det blev faktiskt ett knäckebröd till soppan och sedan brukar jag ta frukt som mellanmål innan jag påbörjar mina jobbtimmar på ridskolan 🙂

stats