Stockholmsjenna

Första gången-ridning

I onsdags följde J med mig ut till stallet. Han ville nämligen testa på att rida lite, och eftersom Hero är så himla snäll så kände jag att han kunde få rida Hero. Ni hästvana som läser detta inlägg vet säkert hur man brukar tycka att det är underhållande att se någon rida för första gången, speciellt killar… Och ni vet säkerligen även hur mycket man brukar skratta. För mycket skratt blev det denna dag!

 

Efter att ha förklarat lite smått för J hur man gör när man rider (både hur man styr med händerna, benen och kroppsvikten) så fick han själv testa på. Jag ställde ut lite koner som han fick rida slalom genom för att lära sig att svänga. Och det tog några gånger, sen gick det ju faktiskt bra. Visade och förklarade hur man red lätt och stod upp i fältsits eftersom man vet att det inte alltid är skönt att sitta ner i traven… Och i just traven blev det mycket skratt. Men han lärde sig fort där med.

 

Tillslut tyckte jag att han gjorde det för bra för att vara första gången, och han var totalt orädd. Dessutom så litar jag till 110% på Hero så jag ställde upp ett litet sockerbits-kryss som han fick trava över först. Och det var ju plättlätt. Efter någon gång så fattade Hero själv galopp efter hindret och J hanterade även galoppen bra (kan tillägga här att han bara hade fått skritta och trava innan han började småskutta). Så vi tog en kort liten paus, jag förklarade hur man gjorde en galoppskänkel och sen bestämde vi oss för att han skulle få hoppa krysset i galopp. Jag måste tillägga här att jag ALDRIG hade låtit honom göra det om jag inte hade litat på min häst till 110%. Jag känner Hero för väl, jag vet att han lyssnar noggrant på rösthjälper, han stannar alltid när han känner att ryttaren tappar balansen lite för mycket (det gör han även i skritt och trav) och han är extremt försiktig. Så jag litade på min häst och magkänsla och därför lät jag honom göra det (och självklart vet jag om riskerna och att allt alltid kan hända).

 

 

Visst var det duktigt för att va första gången?! 😀  Jag var iallafall imponerad.

Och sen var jag även otroligt imponerad och stolt över min fina häst som tog bra hand om J när han red. Snacka om att jag har en klippa till häst! <3 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats