Stockholmsjenna

Förskolestart

Idag var det förskolestart för William efter ett 9 veckor långt sommarlov. Och för oss blev det inskolning igen, eftersom William började i en ny förskola.

 

När vi flyttade från stan ställde vi oss i förskolekön i kommunen vi bor i nu. Men då vi flyttade mitt i januari fanns det ingen chans att få plats i de förskolor som vi valt och som låg nära där vi bor.

 

Jag pratade med en från kommunen som är ansvarig för förskolorna och fick en garantiplats på en förskola där William sen började. Personen från kommunen nämnde däremot att förskolan som William fått plats på bara är där tillfälligt, i tillfälliga lokaler. Sen kommer den förskolan flytta tillbaka till sina gamla nyrenoverade lokaler, men på “fel” sida av stället där vi bor.

 

Jag velade länge på att tacka ja till platsen då i januari, eftersom jag visste att William förr eller senare skulle behöva byta. Men som 100% ensamstående måste man jobba för att få allt att gå runt. Så jag kunde inte stanna hemma med honom på obestämd tid.

 

William trivdes väldigt bra med två pedagoger på förskolan där han gick. Men det märktes att förskolan är där lite tillfälligt. Det fanns inte direkt någon lekplats eller liknande för barnen på den lilla ytan (inte mer än sandlåda, lite leksaker, och ett litet hus) och de underbara pedagogerna gjorde verkligen allt möjligt för att sysselsätta barnen med musik och lekar utomhus. Frågan lär dyka upp, men de lämnade inte förskolans utegård (vissa förskolor har ju utflyktsdagar osv.).

 

Under terminens gång har det varit lite fram & tillbaka angående när den tillfälliga förskolan skulle flytta tillbaka. Och ett flertal andra föräldrar gav mig rådet att byta till vårt förstaval om vi fick plats där.

 

I början av Juni fick vi ett platserbjudande på vårt förstaval. Och det tog emot att tacka ja eftersom jag tyckte att det ändå funkade bra på den tillfälliga förskolan. Men det var just det att den är där tillfälligt och man inte vet hur framtiden ser ut. Förr eller senare hade jag ändå behövt byta. På den nya förskolan skulle William få fler möjligheter, större yta utomhus, mer att leka med och skapa. Några av hans förskolekompisar har också bytt dit.

Och främst skulle han få en trygg plats nära där vi bor (vilket är viktigt för mig för att underlätta allt med hämtning/lämning) fram tills han börjar förskoleklass. Så jag tackade ja.

 

Idag var första dagen och oj va spännande det var tyckte William. Och vilken motsats till förskolan William gick på tidigare. Man märker att kommunen verkligen satsat på denna förskola (vilket alla säger).

 

Bäst av allt tyckte nog William var att de hade bilar där (vilket de inte hade på förra förskolan). Han blev alldeles till sig! Det var så mycket för honom att upptäcka idag. Häftiga lampor, “vattenfall”, bilar, inbyggda tunnlar, böcker, lego, olika skaparverkstäder och mycket mer.

 

Sen fick han även bekanta sig med sina nya vänner och sin ansvarspedagog (varje barn har en ansvarspedagog) och såklart även de andra pedagogerna på avdelningen.

 

Nu laddar vi upp för dag 2 på inskolningen imorgon vilket blir en normal dag där. Hittills verkar William trivas jättebra, jag hoppas att det fortsätter så.

Jag är säker på att jag gjort rätt val, och det känns skönt att William nu har en trygg plats i 4 år. Utan att gå runt och behöva “vänta” på besked om när förskolan ska flytta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats