Stockholmsjenna

Förlossningsföreläsning

1

 

Igår var vi iväg på en förlossningsföreläsning som heter “att föda”. Det var en fullsmockad föreläsningssal och två härliga barnmorskor som höll i föreläsningen. Jag har inte funderat så mycket på förlossningen. Det enda jag tänkt angående det är att “han ska ut”, sen får det gå som det går, typ… Nej, men jag litar på dom som jobbar med det där och självklart kommer man göra allt man kan för att det ska gå så smidigt till som möjligt. Jag känner mig rätt lugn.

 

Det var dock en väldigt bra föreläsning och man lärde sig en del och fick lite funderingar. S verkade också få svar på lite funderingar så det var kul att föreläsningen var bra även för honom. Jag gillade att barnmorskorna som höll i föreläsningen inte enbart fokuserade på kvinnan som ska föda, utan även på saker som partnern kan tänka på och göra för att underlätta när barnet väl ska komma ut.

 

Nu erbjuder min barnmorskemottagning två till kurser: när barnet är fött och en mini-kurs om kroppen efter förlossningen där en fysioterapeut tar upp hur kroppen påverkas och vad man kan göra för att skona kroppen i vardagen med ett nyfött barn. Min barnmorska rekommenderade att man går på båda kurserna nu under mars/april innan barnet tittar ut, så det får nog bli så 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats