Stockholmsjenna

Förbereda inför bebisens ankomst

Jag vet att jag borde förbereda mig för lillens ankomst. Men just nu känns det rätt bortprioriterat. Men jag vet att Sebastian hade velat att jag tog tag i det, så jag känner att det börjar bli dags nu…

För någon dag sen var jag iallafall iväg på en shoppingrunda på stan och passade då på att köpa hem en skötväska. Jag har velat fram och tillbaka, tittat, känt och klämt och tillslut så fastnade jag för en Skip Hop Chelsea. Jag tror att den kommer passa väldigt bra med vagnen och jag har bara hört bra saker om den skötväskan.

 

IMG_5318

 

Jag har även skrivit en lista på babykläder som vi (är inte redo än för att skriva “jag”) redan har. Själv har man bara köpt typ 3st plagg till barnet, resten har vi fått från andra. Insåg att storlek 62 behöver vi inga mer plagg i. Knappt i storlek 56 heller känns det som. Kändes skönt att få en lista på vad man har i vilka storlekar.

 

 

1

 

Samtidigt satte jag mig även och började fundera på vad för övriga prylar vi redan har och vad vi har kvar att köpa. Vi har ju saker som barnvagn, babyskydd, babynest, babygym, kräkisar osv. Vi har även fått babynest och en vagga som gåvor sen Sebastians bortgång, vilket jag är extremt tacksam för! <3

 

Två dagar innan Sebastian gick bort så satt vi tillsammans i soffan och skrev en inköpslista, men vart den tog vägen är jag lite osäker på. Men det jag kom fram till är att det är saker som spjälsäng med tillbehör, skötbord med tillbehör, babysitter, badbalja med insats, bärsele, amningskudde, amningspump osv. som behövs/saknas.

Det gjorde även ont, men jag fick även börja tänka lite i banor som ensamstående. Vad kan jag behöva lite extra nu som man kanske inte är i jättebehov av när man är två? Tipsa gärna här i bloggen.

 

Jag är en person som gillar ordet bekvämt. Det ska va enkelt, bekvämt och inte komplicerat. Kom på saker som just babysitter, badbalja med insats, bärsele och sen kom jag att tänka på en Tripp Trapp stol med insats för nyfödd. Det känns som en bra sak att investera i en Tripp Trapp stol för den kan barnet ha och växa i. Och att börja med insats för nyfödd för att sedan byta upp till ett babyset osv. när barnet växer.

 

1

 

En Tripp Trapp-stol med insats för nyfödd och lite andra saker som  fattas just nu men som känns som bra saker att skaffa sig:

2 3 4

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Familjenpalmgren

  Du kommer nog klara det fint. Hoppas du har fina vänner och familj som kan hjälpa dig när det behövs 💕

 2. Missmariacaroline

  Alla sa att det var onödigt att köpa strl 50, men vår dotter hade det i säkert 2 mån sen. 56 var alldeles för stort även om man vek upp ben och armar. Hon vägde 3660 och 50cm lång, inte jättestor men inte pytteliten heller. Men det går alltid kpmpletteringshandla lite sen, det gjorde jag. Sjal är jättebra! Mkt bekvämare för ryggen än sele och så får man händerna fria. Många bebisar vill ju vara nära hela tiden i början, min dotter gallskrek så fort jag la ner henne och med sjal kunde jag greja lite samtidigt som hon sov där i. Men vissa sover ju superbra i vagn direkt tex så beror ju på vilken sort man får 🙂

 3. Missmariacaroline

  Och ngt som verkligen gick åt och som flera tipsade om var att köpa mängder med små ”kräkhanddukar”. Finns 10-pack på Ikea tex och vi behövde minst två paket för att hinna tvätta upp mellan varven. De kräks ofta mycket i början så man hade ständigt en på axeln och flera utspridda i alla rum. Vår bebis sov alltid med en under huvudet och den fick bytas ut mååånga gånger per dag.

 4. Micksaan

  Vi använde stil 56 från födseln och det funkade jättebra! Första dottern var 50 cm när hon föddes, vägde 3640. Tyckte inte hon drunknade i det. Så skulle inte tycka du måste köpa mer i 50. Ett babynest är väl skönt att ha antar jag, vagn bra att gunga i. En bärskal uppskattade jag nyföddhetstiden, därefter funkade babybjörn bärsele bra för oss. Matlådor i frysen är jättebra! Och amninhskuddeb skulle jag inte klarat mig utan iaf men är ju en smaksak för alla.

 5. jannief

  Vår kille vägde 3.9kg vid födseln & va 56/57cm redan vid 10dgr och vi använde ändå 50 & 56 i en månad. Ett tips är att köpa begagnat på tex köp och säljgrupper på Facebook, finns flera för newbie osv. I början va de såå jobbigt att tvätta så var glad vi hade mycket kläder 😊 bärsjal tex aldoria trikå till i början eller en ergonomisk bärsele tex ergobaby adapt eller en annan där spädbarntillägg inte behövs (skulle inte rekommendera babybjörn, finns så många andra bättre) 😊 babynest är skönt och mååånga kräklappar tex Ikeas. Även filtar tyckte vi va perfekt i början, rekommenderar i bomull/ull som andas 😊

 6. alexandra_palm

  Jag var beredd på att min son skulle kunna ha det mesta i 56 men när han kom ut 9 dagar tidigt så fick jag panikköpa 44 i byxor då han drunknade i storlek 50

 7. bella83b

  Beklagar sorgen halkade in på din Instagram och det är fruktansvärt orättvist. Massa massa styrke kramar till dig. Om du vill har jag ett babynest du kan få. Kan skicka bild senare även en babybjörn bärsele. ❤

 8. idamholmgren

  Dregglisar (”kräkhalsdukar”) är toppen att ha om bebis kräker mycket så slipper det bli så mycket tvätt. Flera filtar. En vetevärmare till dig själv att tex lägga på öm mage eller rygg kan vara skönt att ha.

 9. fixarmalte

  Beklagar sorgen, kan inte föreställa mig vad du/ni går igenom. Köp inte för mycket, du kan alltid köpa det som saknas när han kommit. Är det varmt ut, så kanske ni är inne mycket och då kanske han bara ligger i blöja å filt. Vi fick vår son i aug, och han sov ju en del på dagarna. Så han hade för det mesta blöja å filt. Var vi ute hade han byxor å body, vi bar honom alltid i sjal eller ergobaby. Man vet hur fort de växer, en del stl hann vi knappt med för han växte ur dom:)

 10. fixarmalte

  Sjal eller ergobaby är dessutom det som är mest ergonomiskt för bebisen och dig:) Å närheten är mysigt, och som någon skrev ovanför du kan fixa med saker, då händerna är fria:)

 11. jupitera78

  Första tiden är det skönt att ha bjöjor och tvättlappar hemma, någon tetra med ersättning och nappflaska om amningen krånglar. Ha mjuka kläder till dig själv. Jag hade svårt att få i mig tillräckligt med mat och dricka i början, så att ha dricka man tycker om och hyfsat näringsrik mat som går lätt att göra iordning och är lätt att äta underlättar.

 12. sofiablomqvist_

  Tipsar om omlottsbodys i minsta storlekarna, tyckte själv det var allra enklast med dom små nyfödda än att kränga in dem i ”vanliga”

 13. jannief

  Bärsele/bärsjal är fantastiskt! 👌 måste säga att jag beklagar verkligen allt det hemska som hänt dig! Du kommer fixa de suveränt med er lille kille 💕

 14. Lenita

  Har du funderat över tygblöjor? Finns fantastiskt smidiga! De kostar rätt mycket i inköp (särskilt om en köper helt nya) men en sparar in på det snabbt!

 15. Elin

  Beklagar verkligen, och önskar dig all lycka. Är helt 100 på att du kommer bli en fantastisk mamma, fastän jag inte känner dig.

  Jag är själv ensamstående med en liten kille, 3 månader. Och för mig har räddningen många gånger varit bärsjal, babynest och nu när han blivit lite äldre så är babygymmet väl använt.

 16. Louise

  Nu dröjer det innan du är där, men 68 är en storlek som de iag har väldigt längr, den storleken som jag o mina syskon hade längst. 62 upplevde jag att vår dotter inte hafe så jättelänge. Sen tänk på att storlekarna varierar jättemycket! Så jämför gärna längden på armarna framförallt, jag gjorde misstaget att inte göra fet så det var en vody jag knappt kunde använda för den var som en storlek mindre närnjag tog fram den 🙂 jag var också jättebesviken på att vi hafe så många långärmade bodys till vår tjej, i sommar kommer du vilja ha en del kortärmat, eller iaf inte så mkt omlottbodysar. Sen tror jag du har fått bra tips häruppe 🙂
  När du är på bb och första barnbrecket kommer så använd olja på pappret när du ska torka så går det lättare att få bort. Det är som tjära och svårt att få birt med bara vatten…

 17. Eileen

  Jag rekommenderar en bärsjal istället för sele. Bärsjalen är mer bekväm och bebisen ligger bättre i den. Enda nackdelen är att det tar lite tid att knyta upp den. Finns många youtube video som visar hur man knyter en sjal.

 18. Nikki

  Jag har amningskudde, babysitter och spjälskydd tull salu om du är intresswrad 💚 Bor i Linköping! Jag vill även tipsa dig om förlossningsförberedelse i form av tex gravidvattengympa hos barnmorska ÅSA ÖSTERBERG. Där får man prata av sig hur mkt som helst och även ställa frågor om allt som rör förlossning och graviditet!! Helt fantastiskt!

stats