Stockholmsjenna

En uppdatering om Pink

Känner att Pink är värd ett litet inlägg här på bloggen eftersom jag har en del hästfolk som läser.

Med Pink rullar allt på. Hon håller på och utbildas och skolas om till ridhäst nu, men vi tar det väldigt lugnt och försiktigt. Jag vill inte pressa eller stressa fram något med henne, utan låta det ta den tid det behövs.

På senaste tiden har vi ridit mycket ut och hon älskar det. Hon är supertrygg att rida ut på och när man rider med sällskap vill hon gärna gå först. Det är en sån skillnad mot Hero (min förra häst) som var rädd för allt och det tog hela 7år för mig att ens kunna rida ut på honom själv pga. han var så envis och feg. Så det känns så skönt att ha en häst som är lugnare och tryggare.

Däremot saknar jag lite explosivitet i Pink. Men jag tänker att det kommer när hon har muskler till det samt när hon vet vad hon sysslar med. Mycket inom ridningen är ju nytt för henne och man märker att hon inte alla gånger riktigt förstår. Hon kan testa en del och är lite typiskt “sto-ig”. Men även där tänker jag att “det löser sig” och att allt blir lättare när man lärt känna varandra mer och hittar ännu fler knappar.

Vi jobbar i dagsläget mycket med framåtbjudning vilket är typiskt för unghästar. Varierar mycket med både uppsutten träning samt träning från marken. Hon är även introducerad till bommar vilket hon tycker är kul.

Jag har två fantastiska medryttare till Pink som jag trivs så bra med. Jag känner mig 100% trygg när medryttarna har hand om Pink, vilket är viktigt 😊 Är oerhört tacksam att dom vill vara i vårt “team”.

Ska bli bättre att uppdatera om Pink, men årets startade verkligen med ett “Pang bom!” och sen blev jag sjuk så har inte riktigt hunnit med. Men det kommer bli bättring på det 😊

Är det något speciellt ni vill läsa om när det gäller hästar/ridsport här?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats