Stockholmsjenna

En heldag på Djurgården

I början av februari hade vi en härlig dag på stan, bara William och jag. Vi startade dagen med lunch och sedan åkte vi till Tekniska museet ute på Djurgården. Det var länge sen jag själv var där, men blivit tipsad om det.

Tyvärr kände jag efter besöket att jag kanske inte skulle rekommendera det till barn yngre än 3år, i alla fall inte på en helgdag. Det var jättemycket folk och dessutom många äldre barn som visade noll respekt eller hänsyn och deras föräldrar hade inte koll. Såg själv en incident när två äldre barn puttade en ca. 1,5-2åring på en “bro” så barnet ramlade och började blöda från munnen. Det kan visserligen hända var som helst, men jag upplevde “Mega Mind” utställningen som stökigare än exempelvis Junibacken eller Leos Lekland.

Men om man bortser från det kaoset så var det ett intressant museum. William fick testa sig fram, upptäcka nya saker och han hade det kul. Vi var däremot inte länge i det populära “Mega mind” utan utforskade istället andra delar av museumet där det var mycket lugnare.

Efter Tekniska Museet tog vi en promenad över Djurgårdsbron och gick till Skansen. Det positiva med årskort är att man kan gå till Skansen spontant när man känner för och inte känna ett “måste” över att hinna se allt. Just denna dag fokuserade vi på Lill-Skansen och deras lekpark.

William fick däremot ett typiskt “3års trots-utbrott” inne på Lill-Skansen. Han skulle absolut ta av sig alla ytterkläder inkl. skor. Försökte förklara för honom att alla har på sig skorna där inne, men det gick inte hem. Så han la sig ner och skrek helt hysteriskt 🙈😅 Blev väl inte bättre av att han började bli lite trött också.

Aja, vi kom ut därifrån med alla kläder på tillslut och tittade lite på djuren ute. Tog en eftermiddagsfika med Mini-pannkakor och sedan blev William väldigt trött, så vi började röra oss hemåt.

Trots hans lilla utbrott på Skansen så var det en väldigt mysig dag. Skönt att kunna umgås på ett helt annat sätt för varje gång som går ❤️😊

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats