Stockholmsjenna

En dag i stallet

Det är så otroligt kul att dela intresse med William, för just nu är han väldigt intresserad av att rida. Det är tur att jag köpt världens snällaste ponny så William kan känna sig trygg uppe på hästryggen. Han är så otroligt gullig ute i stallet. Om han har någon leksak eller liknande med sig så visar han upp den och säger ” Titta Kalle” och berättar om sin leksak eller hur hans dag varit osv.

 

I förra veckan körde vi en mysig stalldag ihop. Först var tanken att vara longera Kalle den dagen, men William ville absolut rida och det är såklart att han får det.

 

 

Först hjälpte han till att borsta och göra i ordning Kalle. Han hade till och med tagit med sig sin blåa väska med alla hans egna ryktsaker.

När Kalle sedan var redo för en ridtur så började vi på ridbanan. Skrittade runt lite försiktigt först så William fick känna in balansen lite. I början brukar han hålla i sig antingen i en rem i sadeln eller i sadelns padd. När han känner sig tryggare (vilket går väldigt fort) så brukar han vilja hålla i tyglarna.

 

 

Wille lyssnar väldigt bra uppe på hästryggen. Brukar påminna honom om att hålla händerna lågt mm. Han är så gullig då han flera gånger per pass säger “Mamma stopp, måste klappa Kalle”. <3

 

 

Vi har börjat öva lite på att stanna och få hästen att gå framåt igen. Än så länge använder vi mest rösthjälperna. Jag har ju alltid Kalle fastspänd med delta och grimskaft när William rider. Vi har även börjat öva på att svänga runt lite och lite balansövningar då William får hålla ut händerna som “om man flyger” eller “väderkvarnen” osv. Är faktiskt väldigt imponerad av Wille som tycker det är kul och framför allt vågar!

 

 

Vi avslutade sedan passet med att skritta ut en sväng i skogen. Det var faktiskt William som föreslog det. Han tyckte nämligen att Kalle skulle plocka lite blåbär åt honom. Haha.

 

 

Efter ridturen tackade vi Kalle för idag. William tycker fortfarande att det är liiite läskigt att pussa på mulen så Kalle fick en puss på benet istället. Sedan tog vi av all utrustning och pysslade lite med Kalle. Det där med att ta hand om hästen efter en ridtur är inte så jättespännande för en 3-åring, så det är tur att han kan göra lite annat under tiden (typ äta mellis samt plocka ihop sina ryktsaker tillbaka till väskan).

 

Nu har jag öst beröm över William i detta inlägg men jag måste såklart även ösa beröm över min fina ponny. Världens snällaste och tryggaste ponny!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats