Stockholmsjenna

Dressyrtävling

Vi vaknade klockan 06.00. Trötta som små troll bytte vi om och fixade frukost som vi packade med oss till stallet. Packade stora tävlingsväskan och åkte sedan iväg. Klockan 7 började vi fodra hästarna och åt själva vår frukost. Runt 7.45 tog Jennie och Carro ut dem medans jag satte igång att duscha Hero. Han var rätt dammig.
Han stod och njöt i spolspiltan medans det varma vattnet sprutade över honom och när jag var klar luktade han riktigt gott och hade baby len päls.

 

På med fleece täcke så han skulle torka snabbare, hämtade pallen, flätkammen, gummisnoddar och borste. Det var helt enkelt dags att börja fläta manen. Hero började ana att det var tävlingsdags då han vet att jag annars inte brukar börja fläta hans man. Han ville inte riktigt stå still och ville hemskt gärna stå intryckt i mig. Flätningen gick rätt snabbt och vi torkade hans ben lite och satt på benlindor så dem inte vart torviga. In i boxen för att äta lite hö, medans vi gick för att träna på programmet, fixa sadeln och allt annat.

 

Sedan rullade vi ihop knopparna, tog av täcket, borstade och fixade honom och sedan var det samling. då betalade vi startavgift, monika (domaren) pratade lite och sedan gick jag ner för att fixa klart de näst sista. Gick sedan upp en sista gång, kollade på första startande (som tog rätt lång tid, felridning mm.). Fick springa ner till stallet, Vi fixade snabbt Hero och jag bytte om. Hann rida fram på ute volten i endast 5 min, sedan gick jag in och red fram i ca. 4 min. Sedan var det dags.

 

PÅ BANAN:Hero kändes först lite spänd så jag passade på att rida volter och svängar medans jag väntade på startsignal. Han slappnade av riktigt ordentligt då.
Han gick super och försökte och var riktigt duktig och alert. Han tog det lugnt och fint och dem som såg våran hopptävling för 3 veckor sen kan ju inte ha trott att det var samma häst då han hade en jävla fart då och tog verkligen tag i varje hinder.
Serpentinerna gick bäst och jag var riktigt nöjd! Det var jag faktiskt jäkligt nervös över, och vi lyckades få en 8:a på det!
Vi fick mestadels 7or och 6:or. En 4a då han först fattade fel galopp (höger). men jag bröt av och då fattade han rätt igen. Annars gick han super fint!
Domaren hade skrivit att det var mjukt och bra framåtbjudning.
Kommentaren var: ” Trevlig uppvisning! Ger ett mjukt intryck. Behöver stärkas mer i galoppen och i halter.”
Vilket jag helt håller med om för det är just det jag vet är hans svåra sida.
Vi fick över 60% vilket betyder att vi fick en rosett. Nu minns jag ej exakt. men 170p tror jag att det var vi fick.

 

Så det här var våran första riktigt ordentliga dressyrtävling. Monika (domaren) tycker vi ska ställa upp på KM i Dressyr den 23 November. Och det kan jag säga att vi tänker göra. Nu ska vi arbeta hårt med galoppen och halterna fram tills dess.
Sen får vi se när nästa hopptävling blir också!

 

Här kommer lite bilder:
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    Åhh, va duktiga ni är!! =) de e så roligt att se, att de blev så bra med försäljningen till er. (eller de har jag ju vetat hela tiden, hihi) det såg jätte fint ut på bilderna. Spansk skritt, de va nått nytt =) hehe. Ha de bra så länge, kram Annelie

stats