Stockholmsjenna

Dressyr träningen

Hero skötte sig som jag tidigare sa helt suveränt under dressyrpasset idag.   Jag började med att skritta ut längst slingan med Maria och Phurino.

Det vart en lagom bra uppvärmning. In på ridvolten sedan och började arbeta med honom. Flyttade honom undan skänkeln och försökte få honom att inte bli så framtung som han varit de senaste gångerna. Han skötte sig såklart jätte bra.  När jag sen började trava med honom så skulle han självklart börja små fjanta sig. Han hoppade undan för buskarna kunde ju bita honom och allt som praslade kunde ju komma och attackera honom. Men när jag sedan sa åt honom på skarpen så slutade han. Hmm, ibland undrar man om han verkligen är 13 år, och inte 4?

Jag jobbade mycket med linjer idag under travarbetet. Försökte få honom väldigt rak med en lätt ställning.  Gick sedan vidare till att flytta honom på volten, så det vart att minska och öka volten.  Därifrån arbetade jag med framdelsvändingar och sedan skänkelvikning.  Han kändes väldigt bra under hela travarbetet, dock liiiiite stel åt höger.

I galoppen gick han som en gud, inte lika lång och framtung som tidigare utan han bar upp sig själv riktigt bra och jag kände verkligen den enorma krafter från hans bakben. Underbart!  inte kan man tro att han är en travare när han går bra dressyr!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats