Stockholmsjenna

Bra träningar och finbesök

Här blev det lite lugnt ett tag. Men det har varit fullrulle och jag har haft besök på gården och därför prioriterat att vara social istället för att blogga. Först kom min bästa vän Gabbi på besök förra veckan. Vi hade ett par lugna men riktigt sköna dagar här på gården med träning och champagne-drickande. På fredagar har vi ”champagnefredag” då vi är ett par stycken som dricker champagne och snackar en massa utanför stallet. Så himla mysig och härlig tradition. Det gjorde vi även på gården när jag jobbade här för fem år sedan.

 

När Gabbi sen åkte hem så sov jag en natt själv och sen kom pojkvännen hit och bodde här i några dagar innan han åkte till Gotland. Jag passade på att vara lite hästledig när han var här, vi tog bara en långpromenad i skogen med Hero (i övrigt fick han vila). Istället passade jag och pojkvännen på att umgås, åka in till Sigtuna samt in till Uppsala och strosa runt lite.

 

A82552F8-EB0F-4575-8265-607EEDE6CF9C 23170BAB-C7B7-4956-A364-2050DC97183D IMG_6291

 

Hero har gått rätt mycket under senaste veckan. Han har blivit motionerad nästan varje dag. Det har blivit varierande träning med dressyrträningar, galopp/konditionsträning, uteritter och igår var vi med på hoppträning för tränare här. Superkul var det och Hero var så himla fin!

 

IMG_6633

 

Här ovan ser ni vad vi hade byggt upp. Vi började dock med att lägga ner studsen så det blev 8 travbommar på rad på en linje och sedan höjdes varannan bom upp till cavalleti för att tillslut bli studshinder som på bilden. Travbommarna på diagonalen blev till krysshinder, sockerbitsbocken på volten i bakgrunden höjdes upp ett snäpp och sedan var det hinderstöd med bom i hörnen som vi hoppade över i hörnpasseringarna.

 

Det blev med andra ord ett riktigt styrketräningspass för hästarna. Hero var väldigt mjuk och fin. Han gjorde alla övningar väldigt bra med. Han fick trampa på ordentligt på linjen med de 8 travbommarna, men han trampade på fint med bra tryck bakifrån. Tillslut la vi ihop allt till en liten bana. Då började man med att hoppa studsen uppåt, ett varv på volten där man hoppade över sockerbitshindret, vidare ut i hörnpasseringarna och hoppade hindrena där, vidare diagonalt och hoppa kryss, ett varv på volten, diagonalt igen på nästa kryss och sedan avslutade man med hindrena i hörnpasseringarna igen.

 

Under banhoppningen så blev Hero väldigt taggad som han alltid blir när det vankas banhoppning så han blev väldigt mycket uppåt samtidigt som han gärna ville galoppera på lite. Men han lyssnade ändå bra på mig som ryttare och gjorde precis vad jag bad honom om, även fast han själv hade önskat att hindrena var flera och farten högre 😉

 

Idag blir det en lugn dag med lite skritt och jogg för honom så han får jogga av sig lite och slipper ha träningsvärk imorgon.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
stockholmsjenna

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats