Flyttat blogg

För att komma till bloggen, besök http://stockholmsjenna.vimedbarn.se . Denna domän kommer att flyttas över i dagarna. 


Babyshower

I lördags blev jag överraskad med en underbart fin babyshower. Förmiddagen spenderades först med Jessica och Stephanie då det blev ett besök på LIVLY outlet i Haninge och därefter blev det fika. Vi åkte sedan hem till mina föräldrar där vänner väntade och hade fixat en fin babyshower till mig och lillen i magen. Det blev en alldeles underbar dag och jag blev så rörd samt chockad över att se alla där. Tyckte det  var så fint att det blev så många och mest chockad blev jag nog över att se min barndomskompis Linnéa där. Vi har inte träffats på minst 3 år då vi inte fått ihop tiden/livet, men även fast det var så länge sen så kändes det som ”igår” när vi möttes nu på babyshowern. Linnéa är den första personen jag lärde känna (när vi var spädbarn). Hon är 1 månad äldre än mig och vi bodde grannar tills vi blev tonåringar.

 

Det var verkligen en blandning av vänner, både dom jag umgås med mycket idag och barndomsvänner som det var ett tag sen man träffade. Men det kändes så himla härligt att ha alla där. För dom alla är såna som ligger mig nära i hjärtat och som funnits med i mitt liv under så många år. Är extremt tacksam över att ha alla dessa människor i mitt liv!

 

Jag fick helt underbara presenter till mig & lillen, god mat & dryck, det lektes lekar där man skulle gissa när lillen föds, hans vikt/längd osv. Blir spännande att se vem som gissade rätt (eller nästan rätt) sen 😉

 

När babyshower-firandet rundades av sen så stannade några kvar och det grillades middag på kvällen. Sista personerna lämnade lägenheten vid kl. 23.30 och efter det slocknade jag direkt i sängs med ett leende på läpparna. Vilken underbar dag!

 

Jennie höll ett litet tal och sedan skålades det för mig & lillen i magen 

Alltså dessa fruktfat! Helt underbart. 

Något som gjorde mig extra rörd under dagen var att jag har fått screenshots på konversationer som Sebbe haft med mina vänner ang. babyshowern. Han var med och planerade den här dagen redan sen februari när det började planeras. Minns att han sa åt mig att ”inte va så nyfiken” när jag berättade för honom att jag misstänkte att Jennie höll på och fixa en babyshower. Och jag vet att Sebbe var där med oss under dagen i lördags. 

Fick ställa upp på en hel del magbilder 😉

Denna fantastiska blöjtårta som jag fick. Är 101st blöjor, Ralph Lauren nalle, en bok, nappflaska, napp, nagelvårdset, nalle med speldosa, choklad, sockor mm. 

Här är även andra presenter som jag fick under dagen:


BB-väska

 

Eftersom jag pendlar lite mellan Stockholm & Linköping så får jag packa två BB-väskor då jag inte vet vart jag befinner mig när det är dags att föda. Har småstartat lite i Stockholm men känner mig som ett frågetecken… La upp ett inlägg om det på instagram och det trillar in en massa bra tips. MEN, en sak jag börjar fundera på utifrån alla tips: Hur stor väska ska man ha egentligen?! Haha, känns som att man bör ha en hel rullande resväska för att få med allt som det tipsas om…

 

Nej, nu skämtar jag bara. Men en stor väska med bra förvaring så allt inte ligger huller om buller känns som en bra sak. Ska införskaffa mig flera necessärer så jag kan ha mina saker som schampo, tvål osv. i en och bebis kan ha sina saker i en. Jag är ju lite av en person där planering samt ordning och reda är A och O. För det är ju så himla skönt när allt är lättillgängligt.

 

Bjuder här på en sammanfattning av vad jag hittills fått för tips av mina fina följare på instagram:

 • Sköna, stora & mjuka kläder som leggings, amningsbh & linnen, stora trosor, varma strumpor.
 • Morgonrock, tofflor
 • Parfymfria duschprodukter, torrschampo, hårsnoddar, hudkräm, hårborste, smink, läppsyl, nässpray.
 • Bindor, amningsinlägg, bröstvårtskräm, vetekudde.
 • Mjukt toalettpapper
 • Vattenflaska och en massa gott att dricka under och efter förlossningen. 
 • Snacks (socker), mat, frukt, proteindryck.
 • Mobil, iPad, kamera och laddare.
 • Blöjor (verkar vara olika bud i olika landsting om man får blöjor eller får ta med egna)
 • Våtservetter, nagelfil.
 • Minst 3 ombyten till bebis: bodys (omlott), byxor (helst med strumpor), extra strumpor och mössa. 
 • Babyfilt + snuttefilt.
 • Napp
 • Bärsjal/bärsele
 • Babynest
 • Babyskydd