Kan vi pausa tiden en stund?

Tiden och livet går alldeles för fort. Kan vi pausa ett litet tag? 

Senaste två veckorna har varit hektiska. På både bra och dåliga sätt. Men jag har hunnit med en hel del. Studierna rullar på och jobbet lika så. Jag har haft några underbara dagar och kvällar i stallet med bra träningar tillsammans med Hero. Jag har även spenderat en del tid med vänner och hunnit ha en underbar kväll på Gröna Lund med min bästa vän. Jag har även varit en del med min pojkvän efter att ha varit ifrån varandra i 10 dagar. Men jag har även varit med om tråkigare saker så som min farfars begravning i fredags.

 

Det har med andra ord varit en riktig berg och dalbana av upp och nergångar, främst psykiskt, den senaste tiden. Som grädde på moset åkte jag dessutom på en ordentlig förkylning förra veckan med. Men nu är det dags att blicka framåt. Hösten är äntligen på ingång och hösten är verkligen min favorit årstid. Det är något med hösten som säger ”nystart”. Och det är precis vad jag behöver just nu.

 

img_0957 img_0956

Min bästa vän och jag fick en riktigt härlig dag och kväll på Gröna Lund. Vi två blir som två barn när vi är där. Bästa medicinen! 

img_0962

Efter att verkligen ha åkt allt på Gröna Lund så hade vi bara Eclipse kvar som vi båda vägrat åka. Men vi samlade mod och åkte. Det var bland det läskigaste jag gjort, men jäklar vilken adrenalin-kick man fick! Bästa var dock när vi sitter där, 121 meter uppe i luften i en varsin slänggunga, så ser jag en gigantiskt orange fullmåne. Jag pekar på den och säger ”vad är det där?”. Gabbis svar: ”Det är Globen!”. Herregud vad jag skratta så jag grät! 

1c13ab1d-6929-4ab7-89e5-eac3ea176d17

Dagen då det var dags för farfars begravning var en tung dag för oss alla. 

img_1163

Det är dock tur att man har Hero som kan få vilken hemsk dag som helst till att bli underbar! <3


Jobb

Idag tog gulliga Helene morgonfodringen i stallet så jag slapp stressa dit. Idag jobbar jag nämligen i butiken från öppning till kl. 18. Så kul att komma in till butiken idag efter helgens arbete och se att all rea är borta och våra höstnyheter är framme. Jag älskar verkligen höstmodet!

 

img_0721

img_0724

14359262_10154500444646499_2307365634665477668_n

 


Mysig dag

Ännu en lång dag är snart slut. Vaknade imorse med en tom och deppig känsla. Men det är tur att jag alltid får starta dagen i stallet med morgonfodring. Det känns så fint i hjärtat när man kommer fram till stallet på morgonen och möts av en Hero som tittar ut från sin box och gnäggar till en.

 

Efter lite morgonpyssel i stallet så cyklade jag därifrån direkt till universitetet. Var framme lite väl tidigt så jag passade på att köpa kaffe och sätta mig på kaféet och plugga lite innan vännerna kom. Måste erkänna att trots att jag va trött så kändes det skönt att slippa stressa samt kunna förbereda sig lite i lugn och ro innan lektionen.

 

skarmavbild-2016-09-13-kl-20-43-24

 

Var på ett två timmars seminarium om akademisk skrivande och läsande (på engelska) och efter lite snack med vänner så cyklade jag hemåt för att skriva på en skoluppgift. Direkt när den var avklarad cyklade jag till stallet för ett ridpass.

 

Hero har gått ganska mycket nu på sistone. Igår fick han dock en vilodag. Men idag bestämde jag mig för att ta en skrittrunda runt på Djurgården. Det var supermysigt! Jsg tror att Hero tyckte att vi kunde ta ett pass med en massa galopp istället 😉 Jäklar va pigg han var! Som en tickande bomb som reagerade på allt. Men jag kunde inte sluta le när jag satt där uppe på hästryggen. Om Hero är pigg, glad och lycklig så blir jag också det.

 

14355126_10154498544626499_3670169873778740685_n


Dressyrtävling

I torsdags var det som sagt dags för tävling. Jag laddade upp i stallet med att tvätta Heros ben, rycka manen, fläta, knoppa och borsta. Min fina pojkvän var med mig hela dagen som ”hästskötare” och hjälpte till. Så guldvärt! När vi var klara med allt pyssel så packade vi bilen och sedan tog vi oss till Ryttarstadion.

 

Vi var framme lite tidigt, men det var skönt att inte behöva stressa. Hero är vanligtvis en väldigt nervig häst, men han var otroligt lugn. Jag var imponerad! Detta var ju hans första tävling på bortaplan. Tidigare har vi bara tävlat på hemmaplan och då har det varit smidigt att bara behöva gå upp från stallet till ridbanorna där vi alltid tränar till vardags. Men nu var allt helt nytt för honom.

 

På framridningen kändes Hero rätt slö. Jag upplevde underlaget på framridningen som rätt tungt. Men Hero kämpade på. Men eftersom han kändes trött la jag fokus på att värma och mjuka upp honom istället för att rida runt och göra honom trött. En framridning ska ju inte vara ett lektionspass. Som jag skrev på det tidigare inlägget: det man inte kan på tävlingsdagen kommer man inte lära sig på tävlingsdagen heller.

 

Efter framridningen så pepptalkade jag, pojkvännen och Hero lite och sen var det dags… 

Jag kan inte direkt påstå att Hero var piggare inne på banan, för hjälp va seg han va! Dessutom tyckte han att dressyrstaketet och ”blommorna” var jätteläskiga. Men efter ca. 1 varv runt banan så fick vi startsignal och det var dags.

 

Jag tycker att vi gjorde vårt bästa. Jag fick rida så svetten rann och Hero var trött men ställde upp. Travprogrammet tyckte jag gick helt okej, men jag önskar att vi hade haft mer framåtbjudning. Men hur mycket jag än försökte så gick det bara inte. Vi fick ett litet missförstånd i högergaloppen då Hero verkligen inte orkade fatta galopp först, men efter en liten tillsägelse så skärpte han sig och fattade snällt galopp. Inför vänstergaloppen så red jag lite ”strängare” för att visa till honom att han SKA fatta galopp på kommando, att det just nu inte är på hans villkor. Och han lyssnade fint på det. Med hästar gäller det verkligen att ge och ta, och det är precis det tankesättet jag försöker ha med Hero som annars har ett väldigt ”hårt huvud”.

 

Så trots noll framåtbjudning, bara tränat en dag innan och inte tävlat på 3 år så gick programmet ändå hyfsat. Det var Gustaf Svalling som dömde och ett trevligt inslag på tävlingen var att han efter programmet kom fram och sa några ord. Han sa att det var en mycket trevlig och prydlig ritt, men att framåtbjudningen saknades idag. Han öste även med beröm över hur fin Hero var och han trodde absolut inte att Hero var 20år. Han avslutade med att klappa på både mig och Hero, sedan lutade han sig fram och viskade: du ligger iallafall i toppen just nu…

 

Efter min ritt låg vi på en första placering, och procenten vi fick var 66.8%. Dock petades vi ner av jätteduktiga ekipage och slutade på en 4:e placering. Och det är vi väldigt nöjda med. Jag är jätteglad över min fina häst som är så otroligt trevlig att rida och är väldigt tacksam för min fina pojkvän som var guldvärd som ”hästskötare” (jag tror att han till och med var stolt över mig och Hero). Vilken dag det var!

 

Det kändes skönt att skritta hem från tävlingsbanan med en nöjd Hero och känna att ”vi kan fortfarande, trots att vi inte tränar stenhårt samt trots att Hero är 20 år och travare”. Och trots att det var 3 år sen sist vi tävlade. Det kändes kul att titta på protokollet efteråt med fina poäng och kommentaren ”Snyggt ridet på travare!”.

 

img_0262img_0289 img_0308 img_0634

 

Är ni sugna på ett se filmklipp från tävlingen? 🙂


Dagarna innan tävling

Förra veckan var det enormt mycket fokus på studier kombinerat med en hel del träning för mig och Hero. Skolan tar verkligen död på mig, så det var extremt kämpigt förra veckan att hitta både motivation och energi till all träning innan tävling.Kan avslöja att det intogs en hel del koffein…

 

Förra söndagen red vi ut till en äng vid universitetet och tränade lite inför dressyrtävlingen. Fokus var på kommunikationen mellan mig och Hero. På måndagen tog vi en skrittrunda i skogen och bara njöt av kvällen. Det var en alldeles underbart fin höstkväll! På tisdagen fick Hero en vilodag då vi promenerade för hand bort till Ryttarstadion och tillbaka. Anledningen var för att jag ville se hur lång tid det tog att gå dit inför torsdagens träningsdag.

 

Sen hade vi onsdagens träning, dagen innan tävling och första dagen som jag red igenom programmet ute på fältet. Jag red åt fel håll efter första momentet varje gång och dessutom hade jag ju inga mått (ingen ridbana) så jag fick rida lite på känsla, så det kändes inte sådär jättelovande 😉 Men ack den som ger sig! Jag kämpade vidare med att komma ihåg programmet och Hero kämpade med att orka, för han blev sååå himla trött! Resultatet av en trött Hero är att han blir väldigt kort och trippig i steget. Framåtbjudningen bara försvinner helt… Efter ca. 45 minuters träning så fick det räcka. Det vi inte kan dagen innan tävling kommer vi inte lära oss inför start heller. Men det kändes ändå bra att ha hunnit rida igenom honom ordentligt.

 

Pysslade med honom och förberedda lite inför torsdagens start. Och hur gick det då? Det kommer upp ett inlägg om det imorgon 🙂

 

img_0053


Vilken vecka…

Vilken vecka… Förra helgen var riktigt lugn och härlig, precis vad jag behövde. Vi fiskade en hel del och lagade god mat. Vi var till och med fiskade vid soluppgången kl. 05.40 på söndagen. Mysigt och kul!

 

Skärmavbild 2016-09-01 kl. 11.26.57

 

När vi kom hem igen så startade mina studier på universitetet på måndagen. Jag började äntligen termin 6 av 10 och kommer nu att studera engelska ett par terminer.

Jag fick däremot tråkiga nyheter. Min kära farfar somnade in i måndags, endast 11 dagar efter att man upptäckt att han hade cancer… Därför har jag varit tyst här på bloggen under veckan och försökt fokusera på annat.

 

14183824_10154451048931499_1072955711054398601_n

 

I övrigt har veckan spenderats med studier, jobb och en hel del stall. I tisdags red jag och en stallkamrat ut på morgonen. Vi red iväg redan runt 08.30 och var iväg i 1.5h runt hela Norra Djurgården. Kan man få en bättre start på dagen?! Skulle inte tro det…

 

Skärmavbild 2016-09-01 kl. 11.27.26