Poncho med hästmotiv

399 180998

 

Jag ÄLSKAR (!) denna poncho från Gina Tricot som släpps den 11 februari i samband med Grand Prix kollektionen. Tänk er en höstig dag på en uteservering klädd i denna poncho. Så härligt! I år verkar det inte vara så mycket ridkläder utan istället vanliga vardagskläder som andas hästar och ridsport. Kul med lite ”nytänk”. Precis så som de gjorde med förra årets Falsterbo kollektion.


Storm och regn

Vilken torsdag (som känns som en fredag)! Började med att jag imorse stressade upp från sängen för att cykla till stallet för morgonfodringen. Hann dock inte så långt med cykeln innan jag ser en äldre dam som ramlat och slagit i huvudet. Så fick hjälpa henne först och ringa ambulans innan jag kunde cykla vidare till stallet.

Väl framme blev det bråttom att fixa klart allt i stallet, ge hästarna mat och släppa ut dom. Men jag hann blir klar hyfsat fort iallafall. Men pricken över i:et denna dag var att det blåste 19m/sekund och piskregnade… Varken jag eller hästarna var särskilt förtjusta i vädret. Hero gick i sidled och försökte ta skydd från regnet…

 

Väl klar i stallet fick jag sedan cykla i regnstormen till universitetet för grupparbete. Var helt genomblöt och frusen när jag kom fram. Men satt iallafall där och pluggade i 2h. När jag sedan skulle cykla hem igen så hade regnet förvandlats till snöblandat regn… Men jag var rätt glad över att det nästan bara är nedförsbackar hemåt…

 

Har precis ätit lite thailändsk fried rice med kyckling, grönsaker och ägg till lunch. Så himla gott och enkelt att göra hemma! Sitter just nu och dricker kaffe och laddar upp för att strax åka till stallet igen. Måste rädda hästarna från detta hemska väder…

 

Julen 041

Ge mig bättre väder! Vill ha sol och värme så man kan njuta av naturen medan man tränar tillsammans med hästen.


Hero på Hemnet

Några av er har redan märkt det, men visst är det så att hästen på bilderna på ett husobjekt på Hemnet är Hero. Duktigt av er som hört av er och kände igen honom! 😉

Huset är en friliggande villa på samma gård där Heros stall är. Och självklart kunde inte linslusen Hero hålla sig borta när huset skulle fotas. Men fokus tillbaka till själva objektet. Kolla in huset! Det är så himla vackert! Med utsikt över ena hagen, stallet och sjön.

 

f9e90cef19124b293e56640add4f80ae4798751 4798755 4825533 4825537 4825539 4825541 4825567 4825581 4834281 4834283 4834285 DCIM100GOPRO 4825591


Gosig Hero

En intensiv start på veckan! Mycket studier på universitetet nu sista veckan innan vi ska ut på praktik och jag var iväg på min praktikplats i måndags för ett handledningsmöte. Känns riktigt bra och spännande!

 

Hero mår även han bra. Han var så himla söt och gosig i måndags när jag var i stallet efter handledningsmötet. Kom ut rätt sent på kvällen och han stod och vilade. Började med att mocka boxen medan han stod kvar inne och han var så himla gosig. Han skulle bokstavligen förfölja mig i boxen, varje steg jag tog. Och varje gång han lyckades komma nära så ställde han sig och la sitt huvud i min famn. Så himla söt! Jag kunde inte sluta le åt honom.

 

12647241_10153880458546499_706085601369412160_n

Tänk att en häst kan göra en så lycklig <3


En helg utanför Stockholm

Nu är jag hemma i Stockholm igen. Efter en intensiv början på förra veckan med uppsatsinlämningar och ett nytt läsår som startade så åkte jag till Mantorp i torsdags. Därifrån åkte vi sedan vidare till Loftahammar på fredagen och spenderade helgen där. Jag älskar verkligen att vara där i lugnet ute på landet. Även fast vintervädret begränsar en lite, så är det ändå skönt att bara få vara och inte ha en massa måsten. Med underbart sällskap så är det ju ett extra plus.

 


IMG_7475

 

Vi tog det mest lugnt hela helgen, gick en promenad (även ute på isen, vilket fega jag tyckte var jätteläskigt!) och åt samt drack gott.

Mina underbara medryttare har haft hand om Hero under helgen och det har gått bra 🙂 I torsdags fick han även nya skor samt snösulor och broddar så nu är han redo för slask-/isvädret som väntar.

 


Kylig morgon

Härlig men kylig morgon idag i stallet. Det var ruskigt kallt att cykla dit imorse. Men in i värmen i stallet och pussades en massa med fina Hero. Hero var på riktigt myshumör idag och otroligt charmig. Den hästen vet allt hur man får mig att skratta även fast klockan var ca. 08.30 och det var -14 grader ute.

 

IMG_7103

Hero såg till att le ordentligt vid utsläppet 😉

 

IMG_7099

Och sen var han självklart tvungen att rulla sig i den härliga (men iskalla…) snön 🙂

 


IMG_7085

Hästarnas hage är så himla stor och underbar! Riktigt lyx att tre hästar har en sån stor hage på Djurgården.  


Pussar på mjuk mule

Idag har jag jobbat i butiken under dagen. Känns så knäppt att vara ledig från stallet, men fick ett meddelande från medryttaren och det hade gått jättebra för henne och Hero idag. Hero hade skött sig som en guldklimp med fullt fokus på arbetet när skidåkare, pulkor och andra hästar hade åkt förbi dom. Dessutom hade det övats på öppna, volter och serpentiner. Så himla kul! Blir glad över  att båda medryttarna verkar trivas så himla bra med Hero, och han med dom.

 

Imorgon är det min dag i stallet. Börjar dagen med morgonfodring och sen blir det nog en promenad eller longering för Hero innan jag ska vidare till jobbet. Men jag längtar redan tills jag ska få pussa på hans mjuka mule 🙂

 

fotografering vinter 021


Huvudvärk

Idag och imorgon är jag ledig från stall när Heros fina medryttare har hand om honom. Ska däremot en sväng förbi stallet idag och ska passa på att pussa lite på Hero då. I övrigt blir det en lugn dag med min kära vän Alvedon. Den hjälper mig mot den huvudvärk jag har och har haft sen i förrgår.

 

Skärmavbild 2016-01-15 kl. 13.31.44


Träning i kyla och snö

Rätt bra träning för både mig och hästen i kylan. Borde komma lite mer snö så kommer Hero ha en fin och musklad rumpa i vår 😉

 

CYnlMtGW8AA9Sl9

Skärmavbild 2016-01-14 kl. 19.55.41 Skärmavbild 2016-01-14 kl. 19.56.09


Mål för 2016

Jag älskar verkligen att det är ljust längre nu under dagarna. För mig är det första tecknet på att det börjar bli vår och snart är den här. Man måste bara kämpa sig genom februari, men sen så! 😀 Jag längtar extra mycket till våren just nu då jag har en tävling inplanerad som jag hoppas att vi kommer kunna vara med på. Det är målet iallafall.

 

På tal om mål så är det så himla viktigt att ha något att sträva mot. Annars blir ridningen lätt väldigt platt och inspirationslös. Man bör ha något att se framemot och träna inför.

 

Målen jag har för mig och Hero under 2016 är:

  • Få Hero mer trygg i trafiken och i stadsmiljön
  • Tävla mer
  • Vara med på fler kurser i både hoppning och dressyr
  • Lastträna mer
  • Hoppa terräng
  • Ha riktigt kul ihop!

 

Jag hoppas verkligen att vi klarar av dessa mål. Det vore alldeles underbart efter en period med en del sårskador och motvind i livet.

 

När man skapar mål är det viktigt att man inte sätter för höga krav mot sig själv och sin häst. Annars blir det lätt att man istället trycker ner sig själv och får dåligt självförtroende om man inte lyckas. Mål man sätter ska vara verklighetstrogna. Sen är det självklart att man ska ha drömmar, men man måste vara medveten om skillnaden mellan drömmar och mål.

 

20140716-124448-45888757