Sista sommardagen, imorgon börjar hösten

Sista augusti är här och sommaren har bara försvunnit med vinden. Men vilken jäkla sommar jag haft! Det kan nog vara en utav de bästa somrarna trots att den mestadels bara spenderats i Stockholm. Men mycket tid med vänner har gjort att jag skrattat extremt mycket denna sommar. Det har varit härliga sommarkvällar, dans till tidig morgon, man har lärt känna nya vänner, härliga träningspass med hästen, en galet rolig resa till Falsterbo osv. Och det viktigaste av allt är att jag som person har utvecklats enormt, blivit mer självständig och vet mer vad jag vill. Så allt som behövdes för min personliga utveckling var en underbar sommar med vänner <3 

 

Men nu är det slut på sommarromanser, varma sommarkvällar och att vara uppe halva nätterna med vännerna. Nu börjar hösten och det är tillbaka till vardagsrutinerna. Men det gör faktiskt inget för mig, för jag är redo! Jag är redo för myskvällar med tända ljus, kyliga kvällar på stan sittandes på en restaurang, höstens träningar med Hero, stickade tröjor och gula löv. Jag är med andra ord redo för hösten 2015!

 

df


En riktigt bra helg!

IMG_1460

 

Haft en riktigt bra helg denna vecka, och mycket har hänt! Det började med att jag i fredags åkte in till Gamla stan för att möta upp Stephanie och Jessica som jag pluggar ihop med på universitetet. Vi har inte träffat varandra sen vi fick sommarlov, så vi åt lunch på Vapiano tillsammans och snackade om lite allt möjligt. Det var väldigt trevligt att träffa dom igen och imorgon börjar ju skolan igen så då ses vi nästan dagligen.

 

Efter lunchen åkte jag vidare till jobbet och jobbade i några timmar. Dagen flöt på bra och på kvällen träffade jag mitt ex för lite middag och snack om allt om hänt sen sist. Timmarna bara flög iväg då vi hade rätt mycket att prata om.

Vaknade sedan upp på lördagen, fixade mig i ordning och åkte in till Stureplan för att träffa Gabbi och sedan åkte vi till stallet tillsammans. Blev en rätt lång stalldag med pyssel, ridning och intag av hästar. Gabbi filmade mig och Hero lite samt så fick hon själv rida. Det var så himla kul att få upp henne i sadeln igen efter 4 års uppehåll för hennes del. Och hon kände att Hero utvecklats sen sist.

Men det här får ett eget inlägg med bilder och videoklipp senare idag 😀

 

IMG_1539

 

Efter stallet åkte vi hem till mig och hade middag här. Och det blev ett bra avslut på en bra helg. Idag är det jobb för mig som gäller och sedan ska jag till stallet, pyssla och dona samt ha kvällsfodringen. Lär nog somna som en stock när jag kommer hem på kvällen. Och på måndag är det dags för första dagen på universitetet efter ett 3 månader långt sommarlov.

 

IMG_1598


Fick rosor i fredags

 

”Jag hade vägarna förbi ditt jobb och tänkte hälsa på. Sen såg jag dom här och tänkte på dig”


Markarbetsträning

Igår hade vi en riktigt bra dag i stallet. Hade bokat ridhuset för lite hoppning. Men blev mest ett markarbetspass. Jag och Hero har ju inte hoppat något sen slutet av maj, så jag byggde upp en enkel övning för att vi skulle kunna komma igång lite. Var två cavalettis på rakt spår med 20 m mellan och sedan två räcken på 60 cm på diagonalen. Lågt, lätt och en perfekt komigång-övning.

 

IMG_1358

 

Efter uppvärmningen red jag först på cavalettibockarna på långsidan. Övade på att ha en bra galopp samt att variera den. Räknade galoppsprången och övade även på att minska ett språng samt öka ett språng. Han gjorde det väldigt väldigt bra i vänster varv. I höger han har det lite svårare så där fick jag stötta honom mycket för att vi skulle få bra språng. Men han gjorde det super när jag väl hittade rätt knappar att kunna stötta honom med. Det är en hårfin gräns mellan att det blir för mycket stöttning och för lite stöttning på Hero. Det gäller att verkligen hitta mellanläget.

 

Efter att vi hade skuttat några gånger var på hindrena på diagonalen så hoppade vi allt på en åttvolt. Det vill säga att det blev lite som dogleg linjer. Cavalettibock på långsida-dogleg linje till räcke- galoppera genom kortsidan till cavalettibock- dogleg linje till räcke osv.

Hero var så jävla bra! Han gjorde det superfint och gjorde galoppombyten de fåtal gånger han landade i fel galopp. Men mestadels landade han i rätt galopp vid varvbyte.

 

Hoppade inte för många gånger då det var första gången sen i maj. Dessutom var det helt galet varmt i ridhuset!

 

IMG_1386


Stallet, middag och shopping

I förrigår blev det ett dressyrpass i ridhuset. Herregud vad varmt och kvavt det var där! Svettades som en gris, både jag och hästen. Red i ca. 50 min, mycket övergångar samt så red jag honom lång och låg. Egentligen var passet inget märkvärdigt, men han var fin att rida.

 

Igår åkte jag till stallet på morgonen för en pysseldag med Hero. Efter stallet åkte jag sedan hem, fixade mig i ordning och gick ut på stan för vin, middag och shopping. Blev en lång och härlig kväll, och vädret var riktigt fint. Kom hem igen runt 22.00 med flera shoppingpåsar. Kul att förnya garderoben lite. Kan ta några bilder imorgon på lite av det som köptes.

 

IMG_1385

Skärmavbild 2015-08-27 kl. 15.38.43


Oplanerad dag

Imorse när jag vaknade tänkte jag spendera några timmar med lite jobb framför datorn, men det gick mindre bra när det var driftstörningar och jag inte hade någon internetuppkoppling förrän kl. 15.00. Suck!

 

Så jag gick istället ut på en PW-runda på 1h på Djurgården och sedan la jag mig på bryggan och njöt av den sista lediga soldagen för denna sommar.

 

Kom hem en snabbis efter solandet, lagade samt åt lunch/middag och åkte sedan direkt till stallet. Igår var det lite kalabalik i stallet, så det var skönt med en lite lugnare dag idag. Vi tog en liten promenad i solnedgången, Hero och jag. Tror vi båda tyckte det var skönt att ta det lugnt men samtidigt röra på oss. Imorgon blir det ett dressyrpass 🙂

 

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 23.08.08 11908439_10153571668716499_7469943286435360504_n 11953190_10153570878611499_2828905302399137046_n


Bra träningspass!

Har njutit av den sista solen nu under helgen och idag är det dags för jobb igen. Sen är det enbart en vecka sommarlov kvar innan plugget börjar och hösten officiellt är här.

Jag är uppe med tuppen idag för att åka till stallet. Men tyvärr blir det en vilodag för Hero då jag måste stressa mig vidare till jobb. Imorgon är jag ledig en dag igen och då blir det ett dressyrpass.

 

I övrigt har förra veckan varit väldigt bra träningsmässigt med Hero. Han har tränats nästan dagligen och varit väldigt fin att rida. I torsdags fick vi en så otroligt fin känsla att jag satt med ett leende och fick rysningar. Han har utvecklat en väldigt fin trav på sistone och när vi i torsdags först fick ett litet missförstånd så blev han så överambitiös att han sköt på ordentligt bakifrån och öppnade upp jättefint fram. Fick honom att jobba på så ett tag, och sen lättade jag ur och avslutade passet då jag gissar på att han fick kämpa på rätt bra när han gick så fint. Men han verkade så nöjd över sig själv och vid avskrittningen när jag öste beröm och kramar till honom så åkte öronen fram och man såg på hans uttryck att han visste att han gjort ett bra jobb.

 

IMG_0797IMG_0904


Sommarkvällar <3

IMG_0244


Sol och bad

Idag är jag ledig från stallet då det är medryttaren som rider. Så jag kör på en sol och bad dag på bryggan hemma i Norra Djurgårdsstaden. Måste passa på att njuta av solen på min lediga dag så jag slipper va blekast i höst 😉

 

IMG_0388


Bloggfri vecka

Har tagit en lite välbehövlig paus under veckan som varit. Haft alldeles för mycket jobb, plugg och annat som gjort att när jag kom hem om kvällarna så behövde jag bara andas ut och slappna av. Ville inte ha ett till ”måste” som lätt blir ett stressmoment om man egentligen inte har tid. Men nu har jag all tid i världen!

 

Veckan som gick var som sagt stressig, men väldigt bra. Umgåtts mycket med vännerna i kombination med jobbet och plugget. Blev några dagar ute på bryggan för sol och många dagar spenderades även i stallet.

 

Hero har varit väldigt fin att rida, även fast det vissa dagar varit för varmt för att rida. På lördagen stallades Hero in för hösten, så nu är man tillbaka till vardagsrutinerna. På söndagmorgonen åkte jag till stallet kl. 05.00 för att vara med vid ihopsläppet då Hero skulle få nya kompisar i hagen, och ihopsläppet var helt odramatiskt. Det var bara hans nya boxgranne som han inte var så förtjust i.

 

I övrigt så var jag även på utomhusbio i Rålambshovsparken på kvällen i lördags. Det var supermysigt där alla satt på filtar, hade med sig picknick och drack gott. Vi hade med oss ett gott vin som vi njöt av samtidigt som de visade E.T på bioskärmen.

 

IMG_0410 IMG_0429IMG_0402IMG_0467 IMG_0608