Knasiga, underbara Hero

IMG_7666

 

Jag har haft några alldeles underbara dagar i stallet förra veckan. Åh vad jag hade saknat Hero efter midsommarhelgen.

 

Ena dagen red jag ett pass i ridhuset på ca. 40 min. Hero var riktigt riktigt fin att rida. Det var en sån enorm lycka att sitta uppe på hans rygg igen. Han var lite slö i skritten men så fort man började trava så vaknade han till och fick ett riktigt fint steg. Han var dessutom väldigt avslappnad trots att några byggjobbare höll på och grävde precis utanför ridhuset. Vanligtvis kan han bli lite bananas med han behöll lugnet 🙂

 

Bananas blev han sedan i lördags. Han hade varit lite bråkig ute med min medryttare så jag tänkte att jag skulle skritta ut mot samma ställe. De håller på och bygger om i/vid gården då de lägger fibernät så det står lite byggkoner, slangar och sånt längst med vägen. Marken är ju även lite annorlunda (eller ja, än vanligt) på sina ställen då de grävt. Och det där med annorlunda tycker ju inte Hero om. Så han flippade totalt när jag skulle ut på bilvägen efter att ha skrittat runt hagarna…

 

Vi tjafsade ett litet tag. Han vände hemåt och jag vände envis honom tillbaka. Tror vi höll på så ca. 5-6 gånger. Jag märkte att han hela tiden drog sig närmre och närmre elstängslet och jag försökte flytta honom bort därifrån. Vilket kändes rätt bra, förutom så sista gången då han skjuter ut rumpan mot elstängslet och *SMACK!* sa det och han fick en stöt. Herregud (!) vad jag flög rakt upp i luften, några meter framåt och sedan visade han sitt register av högre skolor och även dom ovan mark. Fint kan han minsann gå 😉 Och jag kunde inte sluta skratta lite åt honom då hela situationen blev lite komisk.

 

Tänk om hästar bara kunde lyssna på en och förstå vad man säger. Hade han bara gått rakt fram när jag bad honom om det så hade inget hänt, eller om han hade flyttat sig åt sidan och inte skjutit ut bakdelen mot stängslet… Han var en aning uppstressad efteråt, men slappnade sedan av då vi skrittade av åt andra hållet runt hagarna.

 

Medryttaren hade sedan ridit dagen efteråt och då han hade varit jättefin. Jag red igår i ridhuset ca. 40 min och då var han också jättefin! Får hoppas att han är lika fin att rida idag när det är medryttarens tur igen. 🙂

 

IMG_7745


Underbara helg

Nu har ännu en vecka och helg gått. Jag spenderade mestadels utav förra veckan sjuk, så det sög verkligen. Men blev bättre mot slutet av veckan och spenderade då tid med vänner, i stallet hos Hero och på jobbet. Helgen gick så himla fort och jag var lyckligare än någonsin i söndags. Ni vet såna där underbara stunder då man är så enormt tacksam för allt man har i livet och ens underbara vänner? En sån stund hade jag 🙂

 

I fredags var jag bland annat iväg på bio med Gabbi. Vi såg skräckisen Insidious Chapter 3. Varje gång man sitter där i biosalongen och ser en skräckfilm så funderar man ju över varför man gör sådär mot sig själv… Herregud vad man hoppade till! Jag satt mestadels av tiden med händerna framför ögonen.

 

I lördags åkte jag ut till stallet tidigt på morgonen och red ett pass. Ska berätta mer om det passet imorgon, men herregud vad jag skrattade!

Efter stallet åkte jag sedan hem, fixade mig och sedan iväg till Täby för tjejmiddag med mina bästa vänner. Efter en riktigt god middag och en hel del alkohol så slutade det med att vi dansade i köket med vinboxar på huvudet och skrattade så mycket att tårarna sprutade.

 

Jag mådde mindre bra på söndagsmorgonen när jag åkte till jobbet. Men ändå lycklig tack vare att kvällen var så jäkla bra! Efter en lite seg jobbdag åkte jag sedan hem till stan igen, träffade en vän och såg en helt magisk solnedgång i Norra Djurgårdsstaden. Tror jag blev lite kär!

 

IMG_7835

Jag brukar vanligtvis vara rätt dålig på att ha på mig vita kläder, men i lördags körde jag på en vit draperad blus 🙂 Ett plus med att ha vitt på sig är att man ser lite brunare (eller ja, rödare..) ut.

IMG_7838

Jennie hade lagat en magisk middag. Kan vara bland det godaste jag hade ätit. Det var så gott att vi till och med glömde bort att ta bild på bordet när maten låg där. Så det fick bli en efterbild som jag snodde från Gabbi. 

 

IMG_7842IMG_7856

Efter lite drinkar och vin så åt vi efterrätt som bestod av kladdkaka, vaniljglass och chokladsås. Nomnom! 

 

 

IMG_7885IMG_7899

Sedan spårade det ut lite… 

Och denna underbara solnedgång fick jag ta del av på söndagskvällen. Som sagt… Jag tror jag blev lite kär.

IMG_7962 IMG_7963


Sjukling

Självklart har jag lyckats dra på mig något virus som går runt just nu. Har legat med feber och halsont sen i söndags. Fast det halsonda försvann efter bara en dag och utvecklades istället till heshet och hosta. Febern har däremot hängt med under hela veckan.

Har ändå varit iväg och jobbat samt varit lite i stallet trots att jag varit sjuk. Blir alldeles för uttråkad om jag måste stanna hemma och glo i flera dagar. Men nu har jag kommit till en punkt då jag känner att det är ett måste. Så idag och imorgon blir det att ligga i sängen hela dagen och försöka bli frisk.

 

Det trista med när man blir sjuk är att orken från kroppen försvinner helt och man måste stoppa träningen. Både ridningen och den personliga träningen. Men det är bara att bita ihop och vänta tills man blir helt frisk.


Att leva ihop med en hästtjej

På senaste tiden har jag sett en hel del konversationer på olika sociala medier om hur det skulle vara att leva ihop med en hästtjej, så jag tänkte att jag skulle hjälpa er lite med den biten genom att skriva sanningen…

 

 • Hon kommer att älska dig, men du kommer alltid ligga på en delad förstaplats med hästen. Take it or leave it! Det är ocharmigt att höra ”Du älskar hästen mer än mig”, för ja, det gör vi och det blir bara jobbigt om vi måste försöka komma på en vit lögn när du säger så.
 • Du får träna upp din förmåga att inte vara svartsjuk, eftersom hon är borta 3-4 timmar varje kväll, och är dessutom helt omöjlig att nå på mobilen. Att störa i stallet är som att svära i kyrkan.
 • Du kommer se din flickvän oftare i höga läderstövlar och med en piska i handen, än i en fin klänning. Detta helt utan att ni ägnar er åt någon trevlig perverterad lek i sovrummet.
 • Om du kollar igenom hennes kontakter i mobilen så finner du en del suspekta namn. Nej, det är varken gamla pojkvänner eller kodade älskare utan det är namnen på de olika hästarna i stallet. Hästtjejer kallar varandra vid hästnamn. Så börja inte fundera när Hugo ringer kl. 23.00.
 • Fredagsmys blir snarare fredagsfys i ett ouppvärmt ridhus. Yaay! Ditt jobb är att bära bommar, höja/sänka och ändra avstånd på hinder.
 • Du kommer plocka ur din nytvättade tvätt ur tvättmaskinen och inse att din nya fina skjorta ser ut som ett hårigt gosedjur eftersom hon har tvättat sina schabrak i maskinen alldeles innan.
 • Hon åker hellre på hoppmeeting i nån liten håla i Skåne än på shoppingweekend till Paris.
 • Sommarens semester måste kretsa kring Falsterboveckan.
 • Din garderob kommer förändras från att innehålla ljusa, snygga kläder till att mer och mer påminna om scoutledare Frasses våta dröm. Dessutom börjar du spara på gamla tröjor och byxor med motiveringen att ”de är bra att ha i stallet”.
 • Du hittar din ridtjej vid hyllan med majs i affären ivrigt letande efter den billigaste burken. När du påpekar att den billigaste burken smakar sågspån så möts du av en oförstående blick och kommentaren ”man måste spara pengar”. Exakt samma oförstående blick får du utanför hästaffären när hon kommer ut med en full påse med hästsaker fast hon egentligen BARA skulle handla en grimma. Fast nu är kommentaren istället ”det ser mycket ut, men det gick bara på tre tusen och det är faktiskt bara saker jag behöver”.
 • Hon säger inte ”Älskling, vänta lite” utan hon drar dig i tröjan och säger ”Prrrroo, stanna!” med bestämd röst.
 • Du kan inte heller gå på vänster sida om henne. På höger sida leder man både häst och man. Så det så!
 • När du köper en julklapp, så glöm för gudsskull inte bort att köpa en julklapp till hästen med.
 • Hon tycker att det är viktigare med en kille med dragkrok på bilen än en kille med drag i bilen.
 • Det klagas ljudligt om att det är långt att åka till jobbet eftersom det tar 20 minuter, men hon åker glatt en och en halv timme enkel väg bara för att se en kompis tävla i en lokal LB någonstans mitt ute i ingenstans. Det blir en roadtrip!
 • Hon prioriterar att mocka rent i stallet före att bädda rent i sängen.
 • Lägenheten eller huset som ni bor i fylls av prisrosetter och olika, mer eller mindre suspekta föremål som ska föreställa priser från olika tävlingar.
 • Hon lusläser hästannonser på samma sätt som du kollar bilannonser. Skillnaden är att hon kan ”råka” köpa en som är lite trasig, bara för att den var söt och hon tyckte synd om den.
 • Hennes moderskänslor är högt utvecklade fastän hon drar en häst i ett grimskaft bakom sig istället för att putta en barnvagn framför sig. Eller att du gör det ena och hon det andra.
 • Du tycker att du är grym för att du tar 70-80kg i bänkpress, medan hon kan rulla en 300 kg ensilagebal, skjuta en överfull skottkärra, äta middag och prata i telefon … samtidigt.
 • Och ja, hon tycker det är charmigt när du försöker dig på att rida hästen. Men oavsett hur mycket du kommer briljera på hästryggen så kommer hästen vara den stora stjärnan som snällt tog hand om dig.

 

Så… Är du beredd på att leva ihop med en hästjej? 😉

 

Skärmavbild 2015-06-24 kl. 11.08.23


Midsommarhelgen

IMG_7526

 

Jag hoppas att ni alla haft en fin midsommarhelg. <3 Min midsommarafton började med att jag klev upp kl. 07.00 och åkte till stallet tillsammans med Gabriella. Vi räddade Hero från regnet och medan han fick stå inne och torka så passade vi på att fika lite innan vi sedan pysslade och gosade en massa med Hero. Han fick så extremt mycket kärlek! <3

 

Efter stallet var det dags att åka hemåt för fix inför midsommarfirandet. Midsommarmiddag med god mat och dryck blev det på kvällen och sedan även fest med gamla och nya vänner. Skrattade en hel del under kvällen och skrattade nog ännu mer under gårdagen åt alla minnen från midsommarnatten.

 

Igår blev det en lugnare dag. Mötte upp Gabbi under dagen en liten stund och sen blev det en myskväll. Vaknade upp tidigt imorse och taggade upp inför ett träningspass i Lill-jansskogen. Det var tufft att springa idag. Men jag bet ihop och kämpade på! Även fast det kändes tufft ett litet tag så kändes det extremt bra när man klarade av hela rundan och dessutom kände en stor skillnad på hur det kändes för två veckor sedan när man började träna. Framsteg är alltid kul! 🙂

 

IMG_7431 IMG_7598 IMG_7528


Trevlig Midsommar

Glad midsommar på er kära läsare! <3

IMG_2364


Heros minisemester

Hero har haft en liten ”mini-semester” nu efter betesutsläppet. Han blir riden ungefär varannan dag och jag åker ut dit så fort tiden finns för pyssel. Han bränner ju sin mule lätt så försöker åka dit alla soliga dagar för att smörja in mulen.

Vi har även kört lite longering och dressyrpass. Han har varit väldigt fin att rida! 🙂  Jag känner som vanligt en enorm lycka varje gång jag sitter uppe på hans rygg.

 

Eftersom han haft lite mini-semester nu när jag avslutat skolterminen med en enorm tenta och jobbat en del så blir det nu att komma igång ordentligt igen. Nu ska hans flås upp och sommarmagen ska förhoppningsvis inte synas så mycket i höst.

 

 

IMG_7054

Bästa Hero <3


Mycket nöjen med underbara vänner

Senaste veckorna har inneburit en hel del nöjen för mig. Har spenderat större delen av mina dygn tillsammans med mina underbara vänner, lärt känna nya vänner och haft en hel del kul. Det har inte blivit många timmar sömn senaste typ två veckorna, men det har varit så värt det. Jag har ibland tagit små powernaps för att orka med dessa långa dagar. Dagarna har mest innehållit (utöver hästarna): filmkvällar, förhandsvisningar på bio, shopping, utekvällar och nöjesaktiviteter.

 

För snart två veckor sedan så var jag iväg på grillkväll hos en klasskamrat. Vi var ca. 20 st från plugget som var där och hade en riktigt trevlig kväll trots att vädret inte var på topp. Vi lärarstudenter passade på att ”fira” att vi klarat ännu en termin och nu har sommarlov. Det var riktigt skönt att dessutom få skjuts hem utav John den kvällen. Så kom man hem tryggt och säkert 😀

 

IMG_6513

 

I övrigt har det varit en hel del spontana utekvällar med en del dans och mycket skratt. Dessa spontana utekvällar är ju nästan bäst. T.ex i torsdags så träffade jag först Stephanie ute på stan för en pluggdag, lite spontant sådär efter plugget så träffade jag Gabbi och vi bestämde oss för att köra en picnic i Rålis. Efter några timmar där så började det bli lite kyligt så vi åkte hem till mig, lyssnade på musik, snackade om allt mellan himmel och jord och sen runt 23.00 bestämde vi oss för att dra ut på stan och dansa lite. Och det är just såna där spontana dagar som jag älskar! När jag vaknade den dagen så var min enda plan att plugga (vilket inte alltid är sådär jättekul…) men dagen blev riktigt jäkla bra ändå.

 

IMG_6694

 

Under helgen som gick har jag sedan varit iväg på Nationaldagsgaloppen i lördags. Åkte dit med Ellinor, åt lite och kollade på några lopp. Så himla kul att det händer lite hästigt mitt i stan! Mer hästsport till folket! 🙂  Sedan blev vädret så himla dåligt så vi drog oss in till shoppingen och gick i några butiker istället. Efter shoppingen blev jag lite sömnig så jag tog min lilla powernap och sen var det bara att kliva upp, möta upp vänner och gå till Smaka på Stockholm. Kvällen spenderades med Tim och Robin och slutade med att jag trött som bara den tog en taxi hem runt 02.00.

 

IMG_6886 Skärmavbild 2015-06-09 kl. 13.32.41
IMG_6876 IMG_6914

 

Vaknade upp igår med extrem träningsvärk från lördagens morgonträning. Jobbade några timmar och var igen på Smaka på Stockholm, denna gång med en annan vän som prompt tyckte att jag skulle testa på en Mini 3-rätters utav Paul Svensson och Christoffer Ekman, Paul’s kök. Och gott var det! Kvällen fick sedan avslutas med lite filmmys.

 


Träningarna

IMG_6747

 

Hero går ute på bete nu och är så nöjd med livet. Dessutom går träningarna riktigt bra. Tänkte att jag ska kortfattat beskriva lite vad vi gjort på senaste (när jag inte hunnit blogga).

 

Jag beskrev i ett tidigare inlägg mitt upplägg som jag testat på ett tag, och nu har vi trappat upp med mer dressyrträningar. Hero har varit riktigt fin och otroligt samarbetsvillig på sistone. Det mest positiva med honom är att han är så otroligt mjuk och fin att rida. Speciellt med tanke på att han om en månad fyller 19 år!

 

Under dressyrträningarna har vi jobbat mycket med ryggningar och sidvärtsrörelser. I galoppen har vi jobbat mycket utan väggar och att få honom att spåra korrekt utan att något ben slinker iväg någonstans (vilket det lätt gör när travare breddar). Han har varit superduktig och verkligen kämpat på!

 

Vi körde även lite bommar och hoppning en dag. Vilket Hero var superglad över! Efter en lång uppvärmning så fick han jobba på lite extra över bommarna då jag kortade upp honom mer så han verkligen fick skjuta ifrån sig med bakbenen, och även fast han först tyckte det var sjukt jobbigt så ställde han upp och gjorde det så bra! Fina fina Hero <3 

 

IMG_6314

 

Sen har vi såklart varvat träningarna med en del uteritter som innehåller klättning, hoppa diken och lite härlig galopp på ängar. Han har blivit bättre ute nu med, men ibland ser han fortfarande spöken överallt. Jag tror däremot att jag som ryttare utvecklats otroligt mycket där och blivit modigare då jag förut kunde bli lite besvärad när han började snurra runt, resa sig osv. Men nu rider jag bara på när han håller på och fjantar sig.

 

IMG_5966

IMG_6311 IMG_6736