Kvällsshowen

Var på SIHS hela dagen idag och kollade mest på küren och kvällsshowen. Jag älskade küren! Vilka duktiga svenska ekipage vi har. Är mäkta imponerad av Minna Telde & Santanas prestation idag. Jag har alltid varit väldigt svag för fina Santana. Extra kul också att det vart Tinne & Anton som tog hem segern idag!

 

65041_10151345807336499_1366900321_n

Tinne & Anton på Globen förra året

 

Under kvällsshowen var det helt klart Stjärnornas hoppning som var roligast. Och jag trodde inte att jag kunde skratta mer än när Sigge Eklund hoppade/ramlade av i lördags, men Thomas Ravelli tog hem priset för roligaste ritten. Kolla på klippet nedan så förstår ni 🙂

 


 

Får även tacka alla underbara vänner, och söta läsare för denna helg. Kul att se er, och det är alltid kul att svara på frågor om Hero.

 


HorseSpot-montern

IMG_9980.JPG
Hänger lite just nu i HorseSpot-montern. Måste ladda mobilen lite så att den orkar med resten utav dagen. Ska strax ner till mässan igen för sista shoppingen, och kvällsshowen börjar med stjärnornas hoppning. Ska bli extremt kul att se!


Poddkampen

Gårdagens roligaste underhållning var helt klart Poddkampen med Alex & Sigge. Herregud vad jag skrattade! Älskar hur Alex & Sigge kan bjuda på sig själva. Och jag är imponerad över Alex ridning, han hade varit vass ifall han började i tidig ålder. Hoppas att han fortsätter med hästarna. Vi kanske får se honom i Stjärnornas hoppning nästa år?

Resultatet då? Alex vann och Sigge ramlade av två gånger. Haha, längtar verkligen tills klippet kommer upp på youtube.

IMG_9973.PNG


Mot Friends

Startade dagen med att åka ut till stallet. När jag skulle blogga imorse så dog min dator som jag hade glömt ladda under natten. Typiskt!
Är iallafall påväg till Friends nu för en sista dag där. Har lite shopping att utföra, men börjar med att kolla på küren och sen längtar jag till stjärnornas hoppning ikväll! 🙂


SIHS

Har varit på Friends nu i några timmar och gått på mässan. Var en sväng förbi bloggminglet som HorseSpot hade innan jag satte mig för att kolla på kvällsshowen som började med att Pegasus ryttare föll av vid invigningen. Allt kan med andra ord hända 😉
Ska kolla på första internationella hoppningen och sen gå en sväng på mässan igen. Inte köpt något än förutom en tröja. Ska även förbi några vänners montrar och hälsa på.
Friends arena då? Njaa, skriver ett inlägg om det sen. Men jag saknar Globen

IMG_9938.PNG


Mot Friends arena

Godmorgon! Idag är det äntligen dags för SIHS på Friends arena. Det ska bli så kul, och faktiskt rätt skönt att bara vara gäst efter att ha bloggat från Globen de senaste 3 åren.

Ska passa på att träffa en massa vänner, njuta av fina hästar, bra tävlingar och shopping. Men först ska jag starta dagen med att åka ut till stallet. Blir ett longeringspass med Hero samt lunchfodring innan jag åker direkt från stallet vidare till Friends. Tur att man kan lukta häst där utan att det är konstigt 😉

 

Hoppas att vi ses på Friends idag! 🙂

 

Skärmavbild 2014-11-29 kl. 01.17.49

En bild från igår precis innan jag skulle gå och lägga mig.


Hovslagare

IMG_9695

 

I onsdags var en ny hovslagare ute till Hero. Hero kan va lite knepig att sko, men gan skötte sig exemplariskt. Det klipptes en häst precis bakom honom och inte ens det störde Hero under hovslagartiden. Det enda ”problemet” med skoningen var på slutet då Hero hade lessnat lite och började rycka med sina bakben. Men det gick ändå bra och han tappade fokus från hovslageriet när jag gav honom hans slicksten.

 

Efter stallet åkte jag hem till mina föräldrar och hängde där ett tag. Fick däremot värsta köldchocken när jag kom fram till Västerhaninge. Det var minusgrader och frost på marken. Så var det inte i varken stan eller ute på Ekerö där Hero står.

 

IMG_9692

Ekerö på morgonen vid 09.00… 

IMG_9696Västerhaninge vid 14.00…


SIHS är igång!

Nu är helgen här, årets bästa helg för oss hästälskare. Äntligen är det dags för Sweden International Horse Show. Jag var inte där igår, kommer inte vara där idag heller. Men imorgon eftermiddag/kväll och på söndag kommer jag befinna mig på plats. Som vanligt får jag feber varje år precis innan SIHS. Så himla typiskt… Så nu gäller det att knapra på alvedon hela dagarna.

 


DSC_0230


FjantHero

Skärmavbild 2014-11-26 kl. 22.53.04

 

För nån dag sen var jag ute på en promenad med Hero. Hann inte rida så jag tog på mig joggingskorna och joggade en sväng med honom travandes bredvid mig. Ett perfekt sätt att kombinera bådas träning! 🙂

 

Måste däremot dela med mig utav ett filmklipp på fjanten själv när han skulle gå förbi två vägskyltar…

 


Ett litet avbrott

Min hemska tentaperiod är över och jag har börjat min VFU-period. Det är anledningen till varför det varit lite tyst här. Det var verkligen en omställning och en hel del nya intryck. Första natten innan VFUn sov jag i bara 2h & 20 min pga. tentainlämningen. Efter alla nya intryck under första VFU-dagen i kombination med bristen på sömn så sov jag i 11h natten därpå. Jag var så trött och slocknade redan innan kl. 20.00 den kvällen och sov tills väckarklockan ringde runt 07.00 dagen därpå.

Under tentadagarna & första VFU-dagen fick Hero vila. Vi gick på promenader och han longerades ena dagen. Ska dela med mig utav ett klipp senare idag på när vi var på promenad. Haha, han är så charmigt mesig ibland. 🙂

Igår efter VFUn hade vi ett riktigt bra träningspass i ridhuset. Hero var riktigt fin! Men mer om det kommer också upp sen.
I skrivande stund sitter jag på bussen på G ut till stallet. Hovslagaren kommer ut och skor Hero så han är redo för när snön faller ner. Ska även bli spännande att se vad Hero säger om en ny hovslagare.

 

Skärmavbild 2014-11-26 kl. 22.53.25