Vilken underbar kväll!

IMG_4902

 

Har haft en alldeles underbar kväll tillsammans med min älskade häst. Jag kände att vi inte har haft en ”egen” dag på länge då vi bara kunnat släppa allt och ha kul. Så idag red jag bort till en äng helt ensam och släppte Hero i galopp över ängen.

Det var så underbart att ha solnedgången i ögonen, känna lyckan i Heros kropp, känna att vi två var ett och jag kunde inte sluta le. 

 

Jag behövde verkligen det där. Bara få slappna av och leva i nuet! Känslan i kroppen när vi galopperade över ängen kommer jag inte glömma bort i första taget.

 


Dressyr- & Hoppträning

Senaste dagarna har gått och jag har spenderat tiden med jobb och stall. I måndags red Jacki och jag först ut med hästarna och sedan en sväng på utebanan. Jobbade mycket med serpentiner för att mjuka upp honom. Han var inte så jättepigg så jag red inte så hårt eller länge. Tänkte spara krafterna till tisdagens hoppträning.

 

På tisdagen var det helt gaaalet varmt i Stockholm. Galet är nog fel ord. Snarare vidrigt varmt och kvavt. Hero var helt slut och genomsvettig. Fick duscha av honom lite några timmar innan träningen. Men det vart inte direkt bättre… Han orkade knappt lyfta på fötterna vid framskrittningen.

 

Så träningen vart väl inte vår bästa träning pga. att Hero var så seg och trött. Man såg verkligen på honom att han var det, så det var inte bara så att jag inbilla mig. Vi tog det lite lugnt, hoppade några rundor och Hero fick hoppa trippelbarr för första gången och gjorde det riktigt bra!

Avslutade sedan för att inte pressa honom för mycket medan de andra i gruppen hoppade mer.

Jag är ändå riktigt nöjd med honom eftersom han trots sin seghet kämpade på.

 

IMG_4765


Prisrosett förvaring

Ang. ett tidigare inlägg med inredningsdrömmar så har jag funderat över en till sak, vad gör man med sina prisrosetter? Jag känner inte för att hänga upp prisrosetterna på väggen som jag gjort tidigare. Har försökt hitta snygga lösningar på nätet, men antingen är jag dålig på att hitta, eller så finns det inga.

 

Har dock funderat på något liknande som dessa två lösningar på bilderna nedan, en burk och en tavla. Men den med burken gillar jag inte riktigt…

 

Har du några idéer på hur man kan göra? Jag vill ha det snyggt, diskret och stilrent. 

 

120058 equestrian_countryliving


Morgon sysslor

Jag var riktigt trött igår efter jobbet & stallet att jag somnade rätt tidigt. Vaknade upp vid 06.00 imorse av att det small som bara den ute när åskan & blixten hade kört igång. Min första tanke var ”stackars Hero”, men insåg sen att han faktiskt stod inne i stallet vid den tiden.

 

Somnade sedan om och vaknade upp för några timmar sedan. Suttit i världens längsta telefonkö till polisen, och tyvärr var det helt i onödan. Har nog aldrig pratat med en så otrevlig polis. Sorry, men poliser ska också kunna ge ”service”…

 

Aja, ska försöka släppa det och äta lite frukost/lunch nu innan stallet. Jag hoppas inte att det blir ett lika hemskt oväder idag som igår. Vill gärna kunna rida i lugn och ro…

 

IMG_4392

Det var pga. denna sötnos som jag fick ringa till polisen. Katten har varit hos oss i över en vecka, flera hundra delningar på Facebook om att jag hittat katten, lappar uppsatta i närliggande butiker etc. och ingen ägare har dykt upp… Jag vill att den ska få hitta hem!


Veckan gick fort…

Jag lever! Lovar att jag inte dött 🙂 Jag har bara passat på att ta lite bloggledigt då jag inte varit hemma så mycket, jobbat en del samt spenderat en del tid med en fin människa plus några vänner.

 

Marie har tagit hand om hästarna fredag och lördag, och idag åkte jag ut till stallet rätt sent efter jobbet. Hann dock bara mocka och fixa mat pga. att klockan vart så mycket. Men imorgon ska jag ut och rida ett pass inför tisdagens hoppträning.

 

Jag har inte hunnit fota så mycket under dagarna som varit. Men jag bjuder på några få bilder från helgen.

 

IMG_4360 Skärmavbild 2014-07-27 kl. 22.27.27


<3

20140725-155756-57476113.jpg


Inredningstankar

Senaste dagarna har jag varit i lite inredningstankar ang. nya lägenheten. Jag älskar New England-stilen på inredningen, därför har jag bestämt mig för att ha den stilen på min lägenhet. Jag vill ha det ljust med en touch av lite lantligt, man är ju trots allt en hästtjej!

 

Lägenheten jag kommer att flytta till kommer vara ”orörd” och allt kommer att vara vitt. Eftersom det är en nyproduktion så kommer jag vara den första som flyttar in.

Eftersom allt är vitt så tycker jag att New England-stilen med beige bryter av det vita rätt snyggt. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill ha beige, ljusbrunt eller kanske ljusgrått? Jag måste iallafall ha lite färg, för vitt mot vitt tål jag inte. Tycker det skapar en alldeles för steril känsla á la sjukhus.

 

Har ni några tankar och idéer ni kan dela med er utav?

 

3QSIK18GOFEFA1LC 86-rhode-Island-Low-Res-011 1401_bildspel_ne_1c Edward1 new-england_3388570


Hästvakt

Idag blir det tyvärr ingen hoppträning då den vart inställd. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på med hästarna idag.

Att jag skriver ”hästarna” är för att jag har två hästar att ta hand om denna vecka. Är hästvakt åt Wiveur medan hans ägare har semester.

 

Jag ska iallafall kravla mig upp på båda idag, får bara hoppas att flugorna inte är extra jobbiga…

 

IMG_4159


Dressyr

IMG_4241

 

Igår åkte jag ju ut till stallet rätt sent. Det var skönt att komma dit när knappt några var där och det var svalt och skönt.

Hero fick sig ett ridpass i ridhuset. Efter att ha skrittat fram på travbanan så orkade vi inte med flugorna så det var likabra att gå in där det inte finns så många.

 

I början utav passet kändes Hero väldigt framtung, så jag fick börja med att korrigera det. Men det gick rätt fort. I uppvärmningen joggade jag fram honom i alla gångarter samt jobbade mycket med lösgörande arbete; på volter, serpentiner, skänkelvikningar, övergångar osv.

Han lyssnade väldigt bra, var pigg och man märkte att han tyckte det var kul att arbeta.

 

Efter en kortare skrittpaus efter uppvärmningen så red jag igenom lite program. Red igenom både LC:1 och LB:1 för att känna lite på formen. Han gick väldigt fint igår, men fick det lite kämpigt i högergaloppen. Dessutom så fick han typ damp när en häst svischade förbi oss i fullt ös och han inte fick galoppera med utan skulle in på en volt i samlad galopp. Men det är tur att han är bra söt trots sitt skuttande på stället 🙂IMG_4230


Pantteri

Igår kom mina föräldrar hem från Finland då dom varit där och hälsat på släkten. Ett måste när man varit i Finland är att köpa hem godiset Pantteri till mig. De skulle bara våga komma hem utan en påse 😉

 

IMG_4247

 

Idag ser dagens planer ut som så att jag ska fixa med några ärenden, och sen blir det en lång dag i stallet. Har två hästar att rida och dessutom är det Kaspar träning ikväll.

En bra tisdag med andra ord! 🙂