Gårdagens hoppträning

1621898_10152404329586499_2225433931436208153_n

 

Igår var det tisdag, och varannan tisdag är det ju den efterlängtade hoppträningen för Kaspar. Jag & Hero har varit lite i en svacka i hoppningen på sistone, men det känns som att det börjar släppa nu.

Däremot så började träningen med att Hero vart vääääldigt upprörd…

 

Det vattnades i ridhuset så när vi skulle in vart en häst lite motsträvig och kastade sig ut och mot Hero. Hero fick lite panik och vart väldigt upprörd när den andra hästen kickade och hade sig bakom honom. Så Hero tog saken i egna händer och galopperade hemåt. Jag hade inte en chans att få stopp på honom! Även fast han inte galopperade fort utan mer på stället och skuttade fram så varje gång jag försökte få honom att lugna sig och stanna så stegrade han sig. Jag försökte göra tvärtom och faktiskt lätta och få honom att gå framåt i skritt men så fort jag lättade i tygeln så galopperade han på hemåt. Fanns lixom inget stopp.

Tillslut lyckades jag ”fickparkera” honom när en bil kom och i resningar fick jag kasta mig av.

När jag gick upp till ridhuset igen med honom så var jag beredd på att han skulle vara hemsk att rida…

 

Efter en ordentlig uppvärmning så vart Hero väldigt lugn och fin istället. Det var tur att man var tvungen att tänka lite under gårdagens övningar så att vi båda hade fokus på uppgifterna.

 

Vi började med att galoppera på volt över en sockerbitsbock (1/5 och 7 på banskissen nedan). Sedan gick vi över till att hoppa lite på serpentinbågarna innan vi pussla ihop allt till en liten bana där vi hoppade några delar för sig först.

Här nedan är en liten banskiss, jag har satt siffrorna på den sidan där man rider an mot hinder så det är lättare att förstå från vilket håll man kommer.

 

hoppbana

 

Hero skötte sig riktigt bra, ibland kom vi lite fel på hinder, ni vet såna där halvsprång. Men sånt händer. Men överlag var han riktigt duktig och både jag och tränaren är nöjda! Och jag var imponerad de gånger han gjorde byten i galoppen. Och att han orkade galoppera hela träningen! Vart ändå att vi var igång i mer än 1.5h och mycket (!) galopp!


Trevlig Valborg!

IMG_0963

 

Jag & Hero önskar er en riktigt trevlig valborg! Och till alla er unga som ska ut och röja ikväll: ta det försiktigt! Det går att ha kul utan alkohol eller med en mindre mängd. Det är aldrig kul att dricka sig redlöst full och hamna i eventuella problem. Ta hand om varandra <3

 

Själv blir det en lugn kväll hemma för mig. Jag har alltid firat valborg i Uppsala och så var egentligen planen idag. Men pga. dåligt väder och min hemtenta så stannar jag hemma och pluggar.

 

Har istället varit ute under dagen i stallet. Vart en kort runda i skogen där vi red för första gången på länge utan sällskap. Men inga stopp eller fjanterier utan Hero klev på. Däremot lät han en del när han såg något ”läskigt”, för han är ju fortfarande lite tittig även fast han nu går framåt istället för att vända hem.

 

 

Avslutade sedan med att han fick beta lite innan han släpptes ut i hagen igen och jag kilade iväg till bussen.


Hemtenta

Har så mycket plugg just nu att man känner för att hoppa av utbildningen… Har hemtenta som ska vara inne på fredag och det känns ju inte så himla peppande eftersom det imorgon är valborg.

Igår åkte jag till Universitetet runt lunch och stannade där till kl. 21 för att plugga. Hade sällskap utav Peter som också pluggade så tiden gick ju rätt fort.

 

Denna dag blir det att fortsätta plugga och senare ikväll till stallet för hoppträning. Ska bli skönt att tänka på annat än studier i några timmar…

 

 


Travaren lekte dressyrhäst

Igår lekte Hero dressyrhäst. Värmde upp med två varv på travbanan innan det vart träning på utebanan. Han var lite slö, men hans arbetsvilja är det aldrig fel på. Red mycket lösgörande och försökte få honom kvickare för hjälperna. Ibland tar det ett tag innan något händer när man ber om det. Jag gillar hästar med snabba reaktioner så det gäller att försöka få fram det på Hero. Mer alert och vaken!

 

Vart en hel del tempoväxlingar, övergångar, skänkelvikningar samt galoppfattningar som det jobbades med. Och nog fick vi båda jobba. Svetten rann efteråt!

 

Men han var fin och jag är nöjd med honom 🙂 Var helt enkelt en väldigt bra träning.

 

IMG_0863 IMG_0868

 

Visst var han snygg i sina vita benskydd? 🙂  Inköpta för länge sedan men aldrig provade.

Så fick bli premiärtur igår. 


Härlig dag

Igår var det en lång dag som började med att väckarklockan ringde kl. 05.50 då jag klev upp och åkte till stallet. En härlig morgon i stallet med morgonfodring, dressyr och sedan lunchfodring stod på schemat innan det var dags att åka hem.

Bråkade även med vattenslangen som hade fryst till is när jag försökte fylla på med vatten i hagen. Något som vanligtvis tar 20 minuter tog 1.5h. Pust!

 

Efter stallet åkte jag hem, duschade och sedan direkt vidare in till stan för att möta upp min fina vän Robin (fitnessbloggare för er som är intresserade så klicka in er på hans blogg!). Det var länge sen vi sågs så det var riktigt kul att träffa på honom igen och snacka lite om allt mellan himmel och jord.

Snart är det 1 år sedan jag pushade på honom att flytta upp hit till Stockholm 🙂 Och 2 år sedan jag träffade honom för första gången på Falsterbo.

 

 

IMG_0874

 


Uteritt

Igår vart det en alldeles under ridtur ut. Hero var på väldigt bra humör och han verkade tycka det var rätt mysigt även fast det vissa stunden vart lite läskigt. Vart bara skritt och det passade oss bra.

20140426-135448.jpg


Hade din häst vågat?

Hade din häst vågat ta sig över? 😉

 

1510814_644688625591509_1961640610_n

 

Först hade Hero sagt ”Hell to the NO”.

Men ärligt talat tror jag att han hade tagit sig över med skräckblandad förtjusning efter en hel del övertalning (vi snackar timmar.. 😉  ) . 


Haft hoppträning

Nyss hemkommen från stallet. Hero fick vila idag och istället hjälpte jag Sandra med att hoppträna. Byggde upp en utav mina favoritövningar med en kombination inblandad och ”spökade” hindrena lite med ifyllnader, vattenmattor osv.

Både Sandra & Wiveur skötte sig riktigt riktigt bra. Började lite svajigt men på slutet var det så snygga språng! Lyckades höja upp hindrena till 1.10m också och det klarade de galant och hoppade höööögt över.

Känns bra inför deras tävlingsdebut om några veckor! Jag har en duktig ”elev” och jag fick beröm för att vara en duktig tränare. Tror det här kommer bli galant!

 

Skärmavbild 2014-04-24 kl. 18.37.33

 

Hero fick pyssel idag. En massa gos & pussar. Borstade länge på honom och han verkade så nöjd så. Fast nästan lite besviken på att han själv inte fick träna. Men vart en liten minivila idag då han ska gå varje dag en vecka framöver med både uteritter, dressyr, bommar och hoppning på schemat.


Utåtställd

Igår var jag i stallet i ett antal timmar. Vart först ett dressyrpass. Dock så började passet med att skritta fram runt halva slingan, ett halv varv runt travbanan och sedan upp till utevolten. Passet var väl inte direkt något att hurra åt, men samtidigt var det inte dåligt.

Hero hade inte lika mycket energi igår och försökte fuska sig ur arbetet till en början. Så jag fick verkligen kämpa! Travarbetet var jobbigast men i galoppen sen så var han väldigt väldigt fin. I hans svåra varv där han lätt blir lite sne så red jag honom en del utåtställd så att kroppen rätade till sig, och efteråt så kändes han mycket finare samt att han bar upp sig själv bättre.

 

Jag ska försöka se om det blir bättre redan från början om jag börjar med att rida honom utåtställd. Kan ju vara värt att testa och se iallafall 🙂 Det gäller ju att hitta sina egna knep och knappar för att få saker att fungera. Allt fungerar ju inte likadant på alla hästar.

Men vi jobbade på med rakriktningen ordentligt igår.

 

I galoppen hade jag inget att klaga på. Där var han helt super! 😀

 

Skärmavbild 2014-04-24 kl. 13.36.56


Knyta ihop säcken

Nyss hemkommen från universitetet igen och har kastat i mig lite frukost/lunch innan stallet. Är så trött idag och åkte hemifrån redan runt 07.20 så energin är väl inte helt på topp.

 

Har iallafall precis avklarat denna delkurs sista seminarie och fick uppgifterna till hemtentan i handen. Så nu är det hemtenta som gäller under 7 dagar framöver. Dags att samla ihop säcken av all kunskap man fått.

 

Kan ju erkänna att min insats under dagens seminarie inte var det bästa. Jag var iallafall inte lika tyst som alla andra, men jag satt mest och lyssnade på andra medan jag ritade lite skisser på träningsbanor.

 

Skärmavbild 2014-04-24 kl. 13.36.41