Bild från KM i Hopp

hero

 

Köpte en bild från Klubbmästerskapet i hoppning i December förra året då vi kom 3:a. Vi har inte världens snyggaste teknik över det där hindret (som även var det sista hindret i omhoppningen) och jag har världens mest koncentrerade min. Jag minns att vi kom lite fel på hindret och min enda tanke var ”vi måste klara det här och komma felfritt!”. Och det gick ju bra! 😀


Äntligen!

Igår hade vi ett så bra ridpass! En stor polett släpptes ner efter flera dagarna tragglande med att få Hero att sluta hänga i handen och istället bära upp sig själv. Han har varit extremt framtung sen dag 1 när jag red honom efter semestern. Men skam den som ger sig! Och igår bar han upp sig själv väldigt fint mot slutet och dessutom med bra egen balans.

 

Ni som själva har egna hästar, foderhästar mm. vet säkerligen precis vilken känsla jag hade i kroppen igår när det äntligen gick. Speciellt då det tagit några fler dagar än vanligt att fixa till det.

Idag är han värd att ridas ut och galoppera lite på travbanan om vädret tillåter!

 

81


Årets stormästare 2013

Förra fredagen när jag befann mig i Miami hade ridklubben årsmöte och gala. Det delades ut olika priser/utmärkelser under galan och sen vart det tydligen en ordentlig fest efteråt.

 

Även fast jag missade galan, så fanns jag ändå med på ett hörn. Jag & Hero fick utmärkelsen ”Årets Stormästare 2013” för sammanlagt bäst resultat på Ekeby Ridsällskaps klubbmästerskap i hoppning & dressyr. Klubbmästerskapen var två helger i rad i början utav december förra året 🙂

 

Åh, så himla kul att vi fick pris! Speciellt eftersom Hero var den enda ridtravaren i startfältet. Vi lyckades ju komma 3:a i både hoppningen & dressyren, och slog även vårt procentbästa i dressyren och fick 67.3% . Så visst kan våra älskade travare klara sig bra i både hoppning & dressyr! <3

 

Jag är även väldigt glad för priset. För mig personligen är det ett kvitto på att mitt jobb med Hero, och vi som ekipage är duktiga. Jag tränar nästan dagligen med honom och jobbar hårt för att hela tiden utvecklas. Som ni kunde läsa i mitt blogginlägg Nu börjar jag ledsna (som jag skrev dagen innan KM i dressyr, dvs. 1 vecka innan våra båda placeringar i KM) så  är livet med en ridtravare inte alltid en dans på rosor. Jag får inte bara träna och koncentrera mig på oss som ekipage, utan jag får även hantera en del skitsnack och fördomar om min häst. Så detta Stormästarpris ger mig ett litet hopp, en liten bekräftelse på att vi ska fortsätta kämpa ännu mer. 🙂  Och priset fick jag ju pga. våra resultat på tävlingar i två olika grenar.

 

IMG_2348Priserna: ett diplom, prisrosett och en klubb-pikétröja.

IMG_8460

 


St. Lucia

St. Lucia var vår andra ö vi besökte. En grön vulkan-ö som är känd för att ha bland de sämsta stränderna i Karibien. Något jag inte tvekar en sekund på. Men ändå besökte vi stranden där vi låg i några timmar bland alla andra turister och solade innan vi åkte tillbaka till båten för lunch och lite mer sol.

 

IMG_7223 IMG_7224 IMG_7225 IMG_7226 IMG_7228 IMG_7239 IMG_7240110

101


Dammråttan med positiv energi

Som jag skrev igår så vart det en låååång kväll i stallet. Åkte dit vid 16 och kom hem vid 22. När jag väl kom fram till stallet och hade mockat & bytt vatten så ställde jag mig och borsta Hero i 1h. Han var sååå dammig och svansen var helt trasslig. Så det vart en ordentlig K9-rykt med hjälp utav Nano spray & Mirra Shine. Man kan ju inte se ut som en dammråtta när man blir sponsrad med de bästa produkterna på marknaden 😉

 

Efter den långa rykten så trallade vi upp till ridhuset. Vart ett ordentligt dressyrpass då jag jobbade igenom ordentligt att han inte fick gå på bogarna och hänga i handen. Värst var att han var så framtung. Jag blir galen på sånt! Fick iallafall till det mot slutet och han gick mycket bättre då.

 

Huvudarbetet gick ut på att mjuka upp sidorna samt jobba mycket på åttvolter. Red även många galoppfattningar, en kort sträcka galopp och sen en ny fattning just för att aktivera honom hela tiden och få honom koncentrerad på arbetet. I galoppen skötte han sig väldigt bra. Men det märks att han inte är helt igång ännu.

 

Men jag är ändå väldigt nöjd över hans arbete & hans positiva energi som han alltid har.

 

IMG_8430


Barbados

Barbados var den första ön vi besökte. En fin ö där jag såg en hel del hästar plus en kapplöpningsbana. Som hästfantast så var det mest det som intresserade mig där.

Vi besökte iallafall en strand där det kostade ett visst antal dollar att besöka, men man fick samma summa i Tiki-pengar. Tiki hete baren, så för den summan man betalade för solstol & strand tillgång så fick man köpa mat/dryck i baren. Smidigt sätt för dem att tjäna pengar på 😉

 

059 062 206 209 222 (2)

Enda stället där barens wi-fi funkade. Jag spenderade rätt mycket tid där för att blogga och uppdatera alla sociala medier. 

IMG_7172 IMG_7160 IMG_7161 IMG_7178

En häst som stod lös på tomten och betade.

IMG_7191

Barbados kapplöpningsbana

 

IMG_7194

IMG_2238 IMG_2241 IMG_2242 IMG_2243 IMG_2244 IMG_2249 IMG_2252 IMG_2254 IMG_2255 IMG_7599


Uteritt

Skärmavbild 2014-02-25 kl. 22.11.31

 

Det vart en uteritt idag iallafall. Hade tur som fick sällskap utav Sandra & Wiveur då Hero var helt tokigt pigg! Herregud vilken energi han har just nu. Det var som att sitta på en tickande bomb… Han skötte sig dock och höll alla fötter på marken (nästan iallafall), men skyggade för både snöhögar, vattenpölar och sandhögar under uteritten.

 

Däremot skötte han sig riktigt bra när vi såg en älg som stod i skogen. Vi fortsatte bara skritta förbi som om inget hänt, bara det att då var det älghonan och deras kalv som stod precis där vi tänkte rida förbi. Älgarna vart dock rädda för oss och skuttade iväg in i skogen. Hero hoppade till när det prasslade lite i buskarna, men han skötte sig otroligt bra med tanke på situationen.

 

Vi avslutade sedan med att trava och skritta av hästarna lite på travbanan. Där vart Hero väldigt stark och tung i handen. Så jag jobbade mest med att få honom att bära upp sig själv, samt mycket med trav-halt för att få kontrollen på honom.

 

Imorgon är planen att köra ett ordentligt dressyrpass för att försöka bli av med en del energi.


Michael Kors Darci

IMG_2327

Fick min underbart snygga klocka utav mina föräldrar. En Michael Kors klocka av modellen Darci. Ni anar inte hur länge jag gått och suktat efter den då butiken bredvid mitt jobb säljer den. När vi sen såg en Michael Kors-butik i USA så var jag bara tvungen att gå in och testa den, då mina föräldrar sa att de kommer köpa den till mig om jag vill ha den.

 

IMG_7743

buy oxymorphone

Mot stallet

Det är inte mycket krut i mig idag. Jäklar vad trött jag är! Är iaf just nu på G till stallet. Planerar antingen en uteritt eller dressyr. Får se hur mörkt det hinner bli ute.

20140225-155602.jpg
Man blir iaf så himla lycklig av att åka till stallet!


Adventures of the seas

Kryssningsfartyget vi åkte med heter Adventures of the Seas och vi åkte via företaget Royal Caribbean. Adventures of the Seas var vårt ”hem” under 7 dagar. En enorm båt med så mycket att man inte ens hann testa/se allt. Det var allt ifrån minigolf, basketplan, bio, bibliotek, nattklubbar, barer, casino, shoppinggata, gym, spa mm.

 

Varje dag åt vi 3-rätters middag inne i Vivaldi. Vi hade helt klart de bästa platserna i middagssalen då vi satt precis i mitten framför den stora trappen där det ibland var lite uppvisningar utav personalen. På tal om personalen så var de bland de underbaraste jag träffat på. Vilken service! Jag har aldrig stött på bättre service och våra servitörer (vi hade 3 st som varje dag tog hand om oss) vart nästan som en del utav familjen. Där var det inte bara ”vad vill ni ha, här har ni maten osv.” utan vi pratade mycket med dem, de berättade om sina liv, erfarenheter osv. Menyn var även olika varje dag, så man åt aldrig likadana maträtter, likaså för förrätterna & efterrätterna. Två utav kvällarna hade klädkod ”formal”, vilket innebar cocktailklänning för kvinnorna och typ smoking för männen, resterande kvällarn var det ”Casual” vilket innebar inga flipflop/sandaler, tank tops eller shorts.

 

Utöver aktiviteter som basket, bio, minigolf, gym osv. så hände det varje dag något nytt. Det var shower man kunde gå på, på dagarna var det lekar vid poolen och på nätterna nån slags fest, t.ex poolparty under bar himmel uppe på högsta deck. T.ex så kollade vi en dag på ”World’s sexiest man competition” och ”Mens International Belly-flop competition” vid poolen under dagen . Den förstnämnda var som det lät, kryssningens snyggaste/sexigaste man och den sistnämda var män som dansade och gjorde magplask i poolen. Den med bäst magplask vann en kryssning. Jag skratta så jag grät när jag kollade på Belly-flop tävlingen! Helt galet roligt var det.

 

Det var helt klart en vecka på en båt med en massa skoj! 🙂

 

IMG_7607

Första dagen hade man en säkerhetsgenomgång då man samlades vid ”sin” livbåt och de gick igenom några säkerhetsrutiner ifall att båten nu skulle sjunka eller något. Det var väldigt spännande att verkligen varenda människa på båten var på plats. De hade namnlistor där de bockade av varenda en, allt annat på båten stängdes av under tiden och genomgången började inte förrän alla var på plats. Även fast det var en så stor procedur så gick allt väldigt fort.

IMG_7605

Jag stod längst fram i mitt led under genomgången. sjukt nöjd 😉 

029

En häst gjord av en stor isblock. 

033

Belly-flop tävling

047

Jag och kusin

049

Vid middagsbordet

157

Syrran, pappa och jag

378

Syrran, kusin och jag

172

Pappa fyllde år en dag så då sjöng personalen och han fick en speciell efterrätt.

217

Vår ”booze-boy”, dvs. han som serverade all dryck till oss.

176

Minigolfbanan

182

Minigolf & basketplan

187

Klätterväggen

222

Det firades alla hjärtans dag på båten med Alla hjärtans dag-fest innanför dessa dörrar.

246

Jag & kusin skålar 

257

De andra två utav våra servitörer

IMG_7075

Casinot 

IMG_7089

Middagssalen Vivaldi

IMG_7128

Cheesecake

IMG_7209

Servitörerna 

IMG_7265

Poolparty kring midnatt under barhimmel

IMG_7259

Fruktig förrätt

IMG_7256

Middagssalen Vivaldi

IMG_7335

Det var 70-tals party ena dagen på båten. 

IMG_7445

Efterrätts-menyn ena dagen

IMG_7438

Förrätt & huvudrättsmenyn ena dagen

IMG_7456

Båtens kockar

IMG_7547

Båtens interiör 

IMG_7555

Skridskobanan

IMG_7603

Kusin, jag & pappa 

IMG_2313

Solnedgång

IMG_2314

Upperdeck & motionsspåret 

IMG_2315

Barnfria poolområdet (man fick inte vara under 16 år för att vara där). 

IMG_2316

Poolområdet