Travat över bommar

Gammal bild från hoppträning

 

Idag vart det ett pass i ridhuset. Tänkte skritta fram utomhus, men precis när jag hämtade Hero så började det regna. Varken jag eller Hero är särskilt förtjusta i regn…

Då det var hinder och bommar framme i ridhuset så passade jag på att rida över bommar under passet.

 

Red dock fram först i alla gångarter och Hero kändes alert och fin. Vänstergaloppen är som vanligt riktigt fin, pressade honom lite i den,  men jag tror att han var lite mör efter hoppträningen i tisdags då han inte riktigt orkade hela vägen.

I högergaloppen föll han ut i volten, så försökte jobba med att parera honom ordentligt och passa yttersidan. Vilket är lättare sagt än gjort…

 

Efter uppvärmningen började jag smått rida över bommarna. Det var väldigt långt avstånd mellan, 1.20 m , men Hero var lika överambitiös som vanligt och trampade på ordentligt med bak första gångerna tills han insåg att han inte behövde trampa så mycket utan istället kunde stretcha ut lite på steget över bommarna.

 

Red inte jättemånga gånger över, utan jobbade honom istället på volter och med övergångar då han tenderar att springa ifrån efter galoppen.

Det vart 60 minuter ridning, med en hel del skrittpauser emellan. Tyckte det var rätt viktigt idag eftersom han gick så hårt i tisdags.

 


Gäller att ha disciplin!

Kom hem för ett litet tag sedan från stan. Åkte in igårkväll och det vart så att jag spenderade natten där. Det var nog bra för mig att ”bryta” mina vardagsrutiner lite sådär mitt i veckan och komma bort från hemmet, gymmet och stallet, för jag är så himla pumpad med nya idéer! Men jag håller allt hemligt än så länge. Min bästa idé som jag är mest taggad över är ett ”projekt” som det gäller att ha 110% koncentration från mig, disciplin är bara förnamnet. Och den kan inte genomföras riktigt ännu, utan vid våren/sommaren.

Men jag vet att det går, och jag vet att det kommer bli så jävla grymt. Däremot så måste jag jobba varje dag för att det ska gå i slutändan.  För att motivera mig själv har jag bestämt mig för att göra en visionboard ikväll, så att jag kan påminnas om idéen varje dag.

 

Nu ska jag kila ut med hunden medans mobilen ligger på laddning. Sedan drar jag till stallet för ett ridpass samt insläppet.

 

 


Övat på att vara hemmafru

Var på ett möte imorse efter frukosten. Efter mötet kilade jag hem igen, svarade på lite mail och myste med hunden, tog sedan med mig hunden och åkte en sväng till stallet. Hero fick dock vila idag, men han såg väldigt pigg och glad ut.

 

När jag kom hem från stallet så övade jag lite på min framtid som hemmafru. Det har (av någon konstig anledning…) blivit jag som lagar middagarna i denna familj. Därför ställde jag mig framför spisen och lagade chili-marinerad kycklingfilé med lite ris och grönsaker.

Maten var god, och det tyckte de andra också. Lite lustigt att det blivit jag som lagar middag då jag verkligen avskyr matlagning. Är oerhört dålig på det också, det är inte alltid det blir rätt… För vem lyckas laga pannkakor med en konstig bubbla i, och när man satte gaffeln i bubblan så var den fylld med massa vetemjöl?! Såklart det är jag som lyckas med sådant 😉

 

Dagens middag är på bilden 🙂 


Byter gym

Igår gymmade jag mitt sista pass på mitt ”nuvarande” gym. Anledningen till varför jag slutar där är för att jag känner för att ”byta upp mig”. Gymmet jag tränat på har varit perfekt som en start för mig som aldrig tidigare har varit på ett gym. Det är litet och nära. Jag gillade känslan av att det var så litet och på morgonen när man var där så var det alltid tända ljus i omklädningsrummet osv. Det negativa är just att det är litet. Oftast kommer man till gymmet med en plan, men den förstörs när alla maskiner är upptagna.

 

Därför går jag nu vidare för nya äventyr på Sats. Det kommer nog bli riktigt bra då jag kommer att kunna gymma på flera olika gym i hela Stockholm. Så de helger jag spenderar i stan kommer jag kunna gymma där på närmsta gym.

Dessutom så gymmar de flesta utav mina vänner på Sats. Så jag kommer att kunna gymma tillsammans med dem! 🙂

Jag kommer däremot inte sluta med Pilates utan fortsätta med det samt lägga till Yoga i träningen också.

 


Pluspoäng till Hero

Gick in på gårdagens hoppträning med en inte så bra känsla. Jag hade oerhört ont i magen att varje gång jag skulle sätta mig ner i traven kändes det som ett knytslag i magen. Eller det kändes mer upp mot revbenen… Ont gjorde det iallafall.

Vi började med att värma upp hästarna över upphöjda travbommar som låg på medellinjen. Hero var fin, men man märkte att han tyckte det var jobbigt. Vissa gånger gick det riktigt bra, och sen föll han ur lite. Kan ju ha varit också för att jag hade ont att jag spände mig.

 

Vi hoppade sedan ena långsidan med travbom-räcke-oxer-räcke-oxer. Hero var jättefin, men ville några gånger hoppa i högergalopp i vänstervarv. Men jag tar åt mig felet för när jag väl ändrade min ridning föll han in i vänstergalopp istället.

 

Vi gick sedan vidare och hoppade långsidan med räcke-räcke-oxer-räcke-räcke i båda varven. Hero var superduper fin! Tränaren la sedan in bommar mellan hindrerna. För att hästarna skulle få jobba lite mer styrka.

Vi avslutade med den övningen och Hero gick så jävla bra! Fick en ruskigt bra känsla och han verkligen jobbade ordentligt med bak. Den ena rundan kommer jag leva på länge för den var helt perfekt! Sedan vart han lite mör då sådana här hoppövningar är väldigt tuffa för hästarna, det är som att vi ryttare skulle träna styrka på gym för en PT.

 

Både tränaren och jag var riktigt nöjda med Hero. Han är så himla fin och duktig! Jag brukar ha problem med att han rusar efter hinder men idag var jag väldigt noggrann och han lyssnade riktigt bra!

Ett plus poäng till Hero var att alla de andra hästarna rev flera hinder i den sista övningen, men alla bommar låg kvar när Hero hoppade.

 


Pilates, löpband och crosstrainer

Gick ner till gymmet efter att ha ätit två knäckebröd & lite grönt te till det. Började med 30 minuter Pilates med instruktören. Kan säga att jag efter 3 gånger märker stor skillnad på vissa övningar. Jag har blivit mycket smidigare och fått bättre koll på min kropp. Så himla kul när man märker skillnad! I början så gjorde jag alla övningar utan boll då man ska göra så när man är nybörjare, men idag vart det alla övningar förutom 2 stycken med boll. Testade givetvis med bollen först, men jag var lite för svag i just de två övningarna.

 

Efter Pilatespasset när kroppen var uppvärmd och klar så hoppade jag på löpbandet i 20 minuter, tog en liten paus i ca. 1 minut när jag drack vatten innan jag sedan gick på crosstrainern i 30 minuter. Kände att min kropp blivit mycket starkare, och orkade mycket mer. Vilket är kul!

 

Nu ska jag tagga om inför hoppträningen ikväll! Då blir det en och en halvtimme ridning.

 


Ponnysarna överraskade oss…

I söndags när jag jobbade på ridskolan så släppte jag och Sandra ponnysarna från Cirkus Scott i ridhuset. Sandra började filma då de började busa med varandra, vi skrattade en hel del åt dem, men det jag och Sandra inte var beredda på var det som hände på slutet…

 

[videofyme id=”810231″ class=”aligncenter”]


Mardrömmar

Haft riktigt sjuka drömmar inatt. Hemska, likaså igårnatt. Verkligen mardrömmar har det varit! Det som är tur när man drömmer en mardröm är att man vaknar upp tidigare från den, det som är jobbigt är att man inte sover en helnatt utan att vakna upp.

 

Har suttit på morgonen och småfixat lite. Jag har hand om klubbens Facebook-sida och fick information imorse om en kurs för Malin Rinné som kommer att arrangeras snart, så jag la upp informationen om det.

 

Nu ska jag kasta i mig frukost och kila iväg till gymmet för ett Pilates-pass. Tänkte köra 30-40 minuter antingen på löpbandet eller på crosstrainern efter att passet är slut.

 


Hopp & Stön samt skrittarbete

Dagen i stallet började med att jag hoppade och stönade på en torvbal. Även fast den hade varit inne på tining i 1 vecka så var den helt hård i mitten, fick bara av på sidorna utav balen. Som tur är så torvade jag i tid, så jag slapp behöva använda hela balen, så den biten som var så hård ställde jag i hörnet utav boxen så får väl Hero trampa på den själv medans den tinar.

 

Tog sedan in Hero och fixade i ordning honom för ett ridpass. Hade smått ångest över att det var plusgrader och kramsnö eftersom det blir snöstyltor då… Men medans jag fixade i ordning honom kom jag på att jag har ju bästa K9 Nanospray! Så jag sprayade hovarna med Nanosprayen och knallade upp till ridhuset. Inga styltor vart det!

 

Skrittade fram Hero och joggade sedan igång honom i både trav & galopp. Han hade en sån enormt stor trav idag att det var svårt att hänga med. Det är inte ofta han har den stora traven, men idag kom den fram. Efter att han var uppvärmd så tog jag en kortare skrittpaus innan jag började jobba med honom.

 

Idag körde vi dock bara ”hårdjobbet” i skritt. Vi tränade rätt mycket på öppna (som Hero har det rätt svårt med), ”utan väggar” samt skänkelvikningar. I början gick det lite trögt, men mot slutet gick han riktigt fint i skänkelvikningarna. Red lite sluta på slutet och det gjorde han suveränt som vanligt. Joggade sedan honom lite i trav som avslut innan jag skrittade av honom.

 


Monday morning

Börjat dagen med att springa ute med min hund som varit lite risig i kistan… Kan inte direkt påpeka att det var det roligaste sättet att vakna upp på. Men sånt är livet.

 

Ska runt lunch kila iväg till stallet. Blir ett dressyrpass idag, samt en check-up inför hoppträningen imorgon.

Innan dess ska jag sitta och räkna lite på foderstater. Ska ändra Heros foderstat lite då han blivit lite tunn tycker jag. Dessutom ska han börja få sitt Mustang Senior Müsli igen som pappa var iväg och köpte igår medans jag jobbade på ridskolan.