Uteritt i mörkret

Idag efter jobbet kom Sandra och hämtade mig. Hennes hund blir alltid så himla glad när hon får se mig. Så kul att se! Ett riktigt lyckopiller är hon.

 

Fixade och donade i stallet, tog sedan in hästarna innan jag gjorde i ordning Hero för en uteritt. Även fast det var mörkt ute så red jag och Sandra ut i skogen en sväng, utan pannlampa eller något. Hero vart riktigt rädd vid några tillfällen när han såg något ”läskigt”. Men han skötte sig ändå bra och gick på framåt, och längst fram nästan hela rundan.

Vi avslutade sedan med lite trav och avslutningsvis skritt igen på travbanan.

 

Hero kändes fräsch och alert. Inte direkt så att hoppträningen igår verkade ha tagit på honom.

 


När allt slit lönar sig

 

Igår var det veckans hoppträning för Jennie. När jag red fram så tyckte jag att Hero kändes väldigt stötig i steget. Och genast vart jag nojig i och med att han har sprickorna i hoven… Så både Minna och Jennie fick agera ”kolla om han är halt” men som tur var så var han inte det! Och från att ha känts konstig så vände det helt…

 

Hero var väldigt väldigt pigg. Kände att han bara gasade på och jag jobbade stenhårt med att få honom lugn. Något som en f.d ridlärare till mig sa förut var att man ska tänka ”lugn” för det smittar av sig väldigt bra på hästen i och med att man omedvetet blir lugn och avslappnad i kroppen utav att bara tänka. Så den metoden körde jag på Hero, samtidigt som jag använde all extra energi till att få honom att jobba med den.

 

Vi började med att rida över några travbommar som låg på backen. Men Hero var lite halvt loj där. När vi sedan gick till travbommarna som var upphöjd till vartannat så var han jättefin. Jag ställde mig automatiskt upp i fältsits över bommarna på första försöket och märkte att det fungerade mycket bättre på honom. Så jag körde på det resten utav övningen. Vilket jäkla steg han bjöd på! Den hästen kan allt trampa när han vill 😉

 

Efter det gick vi över på galoppbommarna som var upphöjda vartannat. Och Hero gjorde det som om han inte gjort något annat i hela sitt liv. Helt klockrent. Förra veckan hade vi problem med högergaloppen då han svajade en del. Jag övade en del på det när jag hoppade i lördags och igår fick jag verkligen bevis på att träningen gav framsteg. Han har aldrig någonsin varit så fin i högergaloppen! Och dessutom så höll han rätt galopp hela tiden utan att hålla på och byta.

 

Avslutade sedan med att hoppa några skutt på långsidan med räcke-bom-bom-räcke. Och även där gick han helt klockrent. Jag var själv väldigt fokuserad, tittade rakt fram, satt rakt och hade en bra framåtbjudning.  Och högern var helt underbar!

 

Vi båda fick en massa beröm utav tränaren och hon hade bara gott att säga om oss. Dessutom så sa hon att hon sett en stor förändring i min ridning. Att jag blivit mycket mer stabil och har  en bättre ridning. Det märktes att jag tränat väldigt mycket på det!

Så himla kul när allt slit verkligen lönar sig!

 


Do you have what it takes?


Vinn biljetter till Stockholm Horse Show

Passa på att vinna biljetter till Stockholm Horse Show i samarbete med Horsemeup.se !

Det är 2 vinnare som vinner 2 biljetter var till Fredagens förmiddagsshow.

 

Fredag 30 November 11.00- ca. 14.00

  • Final Lövsta Future Challenge
  • Vinnarnas Vinnare – Champion of the Winners 5-6 åriga vinnarna av Breeders Trophy, Öppna Championatet och Scandinavian Open. 
  • MasterClinic med Patrik Kittel

 

För att vinna biljetterna ska man

  1. Gilla HorseMeUp på Facebook.
  2. Dela om tävlingen på Instagram, din blogg, på Facebook. Skriv ” Jag tävlar om biljetter till Stockholm International Horse Show & Patrik Kittels Clinic hos Stockholmsjenna.se i samarbete med Horsemeup.seoch använd Horsemeup’s bild i inlägget (den här nedanför).  Glöm inte att se till att det blir två länkar i texten.
  3. Kommentera detta inlägg och svara på frågan: Hur många varumärken har Horsemeup.se ?

Glöm inte att ange ditt För- & Efternamn samt mailadress så att vi kan kontakta dig om det är du som vann. 
Lycka till! Tävlingen avslutas den 3 November. 
Tävlingen sponsras utav

 


Hjälp från er läsare!

Igår var jag iväg på ett möte på dagen. När jag åkte hem från stan så började det smådugga lite. Var inne i centrum och shoppade lite snabbt och när jag kom ut igen så var det världens regn storm! Det kändes bokstavligen som isbitar som smattrade mot en när jag stod och väntade på bussen hem.

 

Som tur var så plockade pappa upp mig vid busshållsplatsen så jag slapp gå hem. Gick snabbt ut med hunden och sedan vidare till stallet. Hero var verkligen helt genomblöt! Dessutom så såg jag att han fått en stor hovspricka på sin redan dåliga hov. Suck…

 

Så det vart ingen ridning igår. Utan jag pysslade istället med honom i 2 ½ timme. Mycket borstande och pussande. Kastade på honom hans Amigo Jersey Cooler från Strömsbergsgård medans jag mockade och fixade då det hade regnat in lite genom hans yttertäcke.

 

 

Men en fråga till er läsare. Har ni något bra tips mot spruckna hovar? 

Tipset om att ge biotin behöver ni inte ge. För det får han redan sen flera år tillbaka. Mer akut-tips.


Torvmix bättre än vanlig torv

Igår var det jobb på ridskolan hela dagen. Det vart en lugn och skön dag då det inte hände så mycket mer än Stockholms Cupen hemma mot Roo gård. Men vi behöver sådana dagar då det är lugnt och skönt. Jag och Sandra räknade just ut det att det endast är 3 söndagar på hela terminen som vi faktiskt inte har något inplanerat på ridskolan (och då har vi inte räknat med Stockholms cupen/Ponny cupen).

 

Vi har även börjat med TorvMix på ridskolan. Jag har mest varit van med torv, halm och spån. Men jag var positivt överraskad utav Torvmixen. Med tanke på hur skitigt och tungt det varit att mocka på ridskolan tidigare när vi haft bara torv, så var det så mycket enklare igår. Och dessutom förbrukas det inte lika mycket Torvmix som det gjorde med torven.

 

Efter jobbet så kom jag hem en snabbis, men satt mest och väntade på att pappa skulle komma hem så att vi kunde åka till stallet. Fick en sån hemsk mensvärk på eftermiddagen som hette duga.. Så det vart ingen ridning på Hero.

 

Åkte hem och la mig i soffan och segade framför tvn som avslut på kvällen.


Kingsland Dressage Winter 2012

Inspiration! 

 


Dirty Dancing på China Teatern

Dirty Dancing på China Teatern var verkligen jättebra! Jag trodde att jag skulle bli besviken då det är min favorit film, och jag trodde att det skulle vara svårt att det skulle bli likabra som filmen. Men jag tyckte att de lyckades väldigt bra.

Jag rekommenderar den till er som gillar att se på teater/musikaler med en massa dans. Ni kommer garanterat inte bli missnöjda! Dessutom var China Teatern helt fullsatt inför föreställningen!

 

Innan jag och mamma gick till China Teatern så åt vi middag på Grodan Grev Ture på Stureplan. Jag var så himla hungrig efter en dag på jobbet, så maten satt verkligen fint i magen.

 

 


Effektiv lastträning

Ja, vad ska man säga? Kan hon komma och lastträna Hero tro? 😉


Hopptränat

Drog fram lite bommar och två socketbits-hinder idag i ridhuset. La 5 bommar på marken med 1,10 meter mellan. Mellan sockerbitshindrena var det 21 meter.

 

Eftersom det var så kallt ute idag så var jag noga med en lång uppvärmning så att han vart ordentligt varm. Mycket trav, lösgörade mellan bommarna och sedan värmde jag upp ordentligt i galoppen med lite tempoväxlingar där även jag växlade med min sits. Började med att stå upp, och tänkte på att vara avslappnad och riktigt följsam och avslutade med att sitta ner och jobba lite mer i galoppen.

 

Tog en kortare paus innan jag började rida på bommarna. Gick endast på några gånger innan jag nöjde mig då han var så fin.

Började sedan hoppa enstaka hinder och vände sedan in på en volt direkt efter hindrena. I början drog han lite på framåt, men efter ett tag fattade han övningen och var riktigt mjuk och fin.

 

Gick sedan vidare till att hoppa raksträckan på 21 meter. Red normalt på 6 språng. Så jag varierade mig lite med att korta galoppen och rida på 7 språng, samt länga galoppen och rida på 5 språng. Det var rätt svårt att korta galoppen då han gärna drar på lite på raksträckor.

Men vi lyckades! Och han var jättefin.

Jag var riktigt nöjd med högergaloppen idag. Då han i tisdags vart lite vinglig på raksträckorna och tappade bakdelen lite. Men idag var helt väldigt stabil, framåt och helt rak. Och dessutom hoppade han hela övningen i rätt galopp utan att byta mitt i.

 

Hoppade inte jättemånga skutt. Eftersom han var så fin så nöjde jag mig fort. Travjobbade honom lite efteråt och red som på en åttvolt mellan sockerbits-hindrerna och flyttade honom lite för skänkeln. Han var jättefin och alert. Och på slutet var han så mjuk och fin, att han aldrig känts bättre!

 

Är så nöjd med träningen, och med Hero. Han är precis som jag så himla ambitiös! Han är verkligen helt perfekt för mig.