Video: Hero otålig i stallgången

[videofyme id=”635359″]


Bommar samt kryss

Red tillsammans med Nike idag i ridhuset. Härligt ljust det vart med det nya underlaget. Får hoppas bara att det känns bra!

Vi plockade fram 4 bommar som vi la på marken med ca. 1.10 mellan samt ett kryss som vi ställde på medellinjen.

 

Började med att skritta fram samt värma upp honom ordentligt. Red mycket på serpentiner för att se att han var mjuk i båda varven, och han var så följsam och fin!

 

När jag hade värmt upp honom i alla gångarter så tog jag en kortare mikropaus innan jag började rida över bommarna.

Gjorde en liten övning utav det, så att det inte bara blir att man ”travar rakt fram över bommarna”.

Så jag red över bommarna, jobbade på att svänga in rakt och hålla koll på yttersidan. Efter att vi kommit över bommarna så travade jag ca. 4 steg innan jag med rakriktad Hero gjorde n galoppfattning och galopperade rakt fram till spåret.

 

Hero var så lyhörd och fin! Han var väldigt lydig och förstod noterna på engång.

Jobbade honom i den övningen i båda varven innan vi tog en till lite kortare paus.

 

Hoppade sedan lite över krysset. Började med att travhoppa i båda varven, och hoppade sedan i galopp. Passade på även här att se till att han inte gled ut, utan att jag hade honom inramad och var lite snabbare på yttersidan.

Han var jättefin och gjorde allt perfekt. Fick till en riktigt fin galopp efteråt!

 

Travade samt skrittade sedan av innan vi gick tillbaka ner till stallet och pysslade med hästarna 🙂

 


JH Collection

Förra året lanserade Hööks sin JH kollektion. Jag hade äran att få lotta ut nyheterna i julklappskalendern jag hade på bloggen.

 

Nu har de gjort det igen. JH Collection är verkligen en elegant och snygg kollektion för riktigt bra priser!

Här har jag plockat ut mina favoriter ur kollektionen:

 

 

 

Vad tycker du om JH Kollektionen?


Hero älskar fuxar

Såhär tycker Hero om fuxar som blir närgångna 😉

 


Jobb

Jobbade igår kväll och är nu på jobbet igen. Vi har vår stora rea nu i helgen, och jag står i butiken i Port73, lugnt och skönt här.

 

Efter jobbet ska jag kila hem och gå ut med hunden. Är ensam hemma hela helgen så jag har hand om honom. Ska sedan kila vidare till stallet. Men idag ska Hero få vila. Tänkte bara fixa foder och mocka snabbt, samt lägga om täcket såklart.

 

Har även ett nytt samarbete pågång med fina vinster!


Uteritt i ösregn

Igår var jag så trött och frusen när jag kom hem vid 21.00. Vart en lååång dag för mig eftersom jag gick upp kl 06.00 och åkte och jobbade. Efter stallet igår så åkte jag med mina föräldrar och storhandlade. Kände mig väldigt ”off” när jag gick där med blöta ridkläder.

 

Red ut med Hero igår och precis när vi gick utanför stalldörren så började det spöregna! Vi var båda helt genomblöta. Men vi klarade av uteritten utan några ”problem” med att Hero fjantar sig. Framsteg!

 

Imorse gick jag upp vid 08.00, åkte till stallet och fixade samt red. Tänkte först rida ett ”jogg”-pass på utebanan, men det var världens största vattenpölar där. Och i ridhuset höll de på med att underhålla ridhusbotten.

Så travbanan fick det bli. Skrittade mest, men gjorde några trav-skritt övergångar. Kände att Hero hade en väldans träningsvärk (troligtvis efter hoppträningen i tisdags), så det var likabra att ta det lugnt.

 


Hoppträningen

 

Gårdagens hoppträningen gick sååå bra! Jag är så nöjd med Hero (och mig själv) efter igår. För det första så kom jag in med en ”nu jävlar”-känsla, vilket jag tror fick mig att rida lite bättre. Jag tänkte mycket på min sits hela passet och det gick nog över till Hero som gick så välbalanserat och fint!

 

Vi började med att trava fram hästarna och red över några bommar som låg på backen. Efter att ha travat över dem i båda varven gick vi över till att trava över upphöjda bommar med 1,10 m mellan. Jäklar vad Hero fick jobba! Vissa rundor så i princip saktade han ner till skritt och tog sig över med en väldans kraft i bak. Snacka om mjölksyra för honom. Men nyttigt!

Vi jobbade rätt länge med de upphöjda bommarna i båda varven.

 

När vi hade avslutat med de upphöjda bommarna så travhoppade vi ett kryss på långsidan. Här var Hero jättefin och vi fick till bra språng och han landade i rätt galopp efteråt.

Galopperade sedan över bommarna på kortsidan, där han genade lite. Men jag fick till en bra galopp och han jobbade väldigt fint igenom i hela kroppen. Tränaren var sååå nöjd med honom både över de upphöjda bommarna, travhoppningen och de på kortsidan.

 

Vi avslutade sedan med att hoppa en liten bana bestående utav räcke (långsida), räcke (diagonalt) och oxer (långsida). Jag behövde bara hoppa den en gång då han skötte sig perfekt.  Jennie (tränaren) var jättenöjd med oss, och nu ska vi stärka honom ytterligare och köra lite ”mjölksyreträningar” på honom då och då.

 


Mot stallet

Nu kilar jag till stallet! Bloggar mer sen ikväll.


26 September 2012

Kom snabbt hem för en liten lunchpaus. Det var ruskigt segt att kliva upp imorse och cykla till ridskolan i regnet. Usch och fy säger jag bara!

 

Jobbade mellan 7-12. Och ska nu strax vidare till stallet. Jag har inte bestämt mig än vad jag ska hitta på med Hero idag. Han var såååå fin på hoppträningen igår och har säkert lite träningsvärk idag. (mer om hoppträningen lite senare idag)

Sedan blir det att ta in hästarna och eftermiddagsfodra.

 

Kan nog säga att jag sen är klar för dagen! Jag är helt slut redan, och kommer säkert slockna i sängen på engång ikväll.

 

 

Dajm och Silver Dream delar på saltstenen

buy oxycontin

Horselife Florencia

 

Jag vill tipsa om ett par ridbyxor som jag verkligen gillar. Det är HorseLife Florencia. Jag har ett par helskodda i brunt. Jag gillar verkligen detaljen med dragkedjor på bak- och framfickorna samt att det är mjukt mudd nertill istället för stickiga kardborreband.

 

När jag har på mig dessa ridbyxor så har jag på mig vanliga strumpor alt. korta ”halvstrumpor” och sedan mudden över. Fungerar helt perfekt och mudden glider inte heller upp.